Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trupa lui Tadici e la europene!

Handbal feminin, echipa națională

” România s-a impus clar în Islanda și nu mai poate rata calificarea la competiția din Macedonia

Naționala de handbal feminin a României merge en-fanfare la Campionatul European care va avea loc în Macedonia în luna decembrie a acestui an. Elevele lui Gheorghe Tadici și Dumitru Muși au jucat manșa tur a play-off-ului de accadere la europene în deplasare, în Islanda și nu le-au dat prea multe șanse handbalistelor nordice. Adina Meiroșu și compania le-au luat tare pe islandeze încă din debut și la pauzăaveau un avans care le scutea de orice fel de griji, 21-8. Nici în partea a doua a întâlnirii tricolore nu au scă zut turația motoarelor, chiar dacă selecționerii au rulat întreg lotul de jucă toare și diferența de pe tabela de marcaj a continuat săse mărească . România s-a impus la final cu 37-23, fără dubii și elevele lui Tadici au obținut biletele pentru Campionatul European. Au mar­cat pentru România: Olteanu 6, Meiroșu 5, Balint 4, Elisei 4, Ma­nea 4, Stanca 3, Lecușanu 3, A­ma­riei 3, Neagu 3, Luca 1, Brădeanu 1. Vestea bunăeste că pentru România a evoluat și chimista Valentina Ardean Elisei, absentăo lungăperioadă din lotul tricolor, După o accidentare gravă. Extrema de la Vâlcea a reușit săînscrie de patru ori și mai mult ca sigur va face parte din echipa pe care România o va deplasa la Jocurile Olimpice din august din China. Văreamintim că Alice a pierdut Campionatul Mondial din Franța.

Sâmbătăe returul

Sâmbătă, ora 19.00, la Brăila, va avea loc returul play-off-ului de calificare, un meci fără prea mare miză, având în vedere că nordicele nu pot recupera în deplasare o diferențăde 14 goluri. În mod sigur cei doi antrenori vor rula întreg lotul pe care îl vor avea la dispoziție pentru a vedea capacitatea fiecă rei jucă toare. De altfel, Tadici a luat decizia de a le da liber Ionelei Gâlcă și Luminiței Huțupan Dinu, ambele piese de bazăale naționalei. În locul lor au venit la echipa naționalădouă clujence, Bârsan și Paraschiv. ” Mi se pare normal că Ionela și Luminița săbeneficieze de o săptămânăîn plus de vacanțăpentru că ambele au depus un mare efort în acest sezon competițional și au și mici probleme medicale „, spune Gheorghe Tadici.

” Nici un cataclism nu ne mai poate opri „

Sewlecționerul Gheorghe Tadici este sigur de calificarea la Campionatul European și spune că o eventualăsurprizăeste exclusă : ” Nici un cataclism de mare proporții nu ne mai poate opri. În Islanda puteam da fără probleme 40-50 de goluri dar am considerat că este mai bine sărulăm lotul, săîncercă m scheme noi. „

Maier revine în 30 de zile

România nu a putut conta în meciul din Islanda pe serviciile Ramonei Maier, cea care vinerea trecutăa suferit o intervenție chirurgicalăîn urma că reia i s-au îndepărtat chisturile de pe rotulăși tendon. Chimista nu are voie la efort timp de trei săptămâni După care va putea începe recuperarea.

Rezultatele partidelor de calificare la Campionatul European :

Slovacia – Ucraina 27-28
Italia – Austria 27-29
Spania – Lituania 24-19
Polonia – Portugalia 37-28
Muntenegru – Croația 40-35
Islanda – România 23-37
Belarus – Slovenia 29-25
Suedia – Cehia 25-19
Turcia – Danemarca 25-24
Olanda – Serbia 24-23


” La turneul final sunt calificate deja echipele Norvegiei (campioana europeana en-titre), Rusiei, Frantei, Germaniei si Ungariei (locurile 2-5 la precedenta editie) si Macedoniei, in calitate de natiune organizatoare.


” Tragerea la sorti a grupelor de la turneul final va avea loc in 20 iulie, la Ohrid (Macedonia).


” Primele trei clasate la Campionatul European din Macedonia vor obtine calificarea directa la Campionatul Mondial din 2009 (China). De asemenea, echipele participante la CE din luna decembrie au asigurata calificarea directa in meciurile de play-off ale continentului, pentru CM de anul viitor.

Narcis Stefan