Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trei sate din Budești au rămas fără apăpotabilă

 În plină vară,

În timp ce afară, mercurul termometrului se ridicase la peste 30 grade Celsius, o parte din locuitorii comunei Budești au rămas fără apăpotabilă. Și asta datoritălucrărilor de proastăcalitate care au fost efectuate cu ocazia introducerii apei în comună. De data aceasta, se pare că oprirea apei potabile s-a datorat unei defecțiuni tehnice, pe care ne-a explicat-o viceprimarul localității Budești : „Apa a fost întreruptăpentru două săptămâni, deoarece conducta magistrală, care aparține societății Apavil, s-a spart în două locuri. Din păcate nu am avut de unde săluăm apăpentru alimentarea oamenilor, așa încât fiecare s-a văzut nevoit săfacă Față situației așa cum a putut. La început s-a spart într-un singur loc. Conducta a fost reparată, dar niște indivizi certați cu legea au furat noaptea centurile de branșare. Între timp s-a spart și în cel de-al doilea loc. A durat ceva timp până când s-a remediat în totalitate întreaga situație”.

Locuitorii acuză: „Au fost făcute lucrări de mântuială”

Încă de anul trecut, locuitorii comunei Budești au umblat cu jalba în proțap, mai întâi la autoritățile locale și apoi la cele județene, reclamând lucrările de mântuialăce au fost făcute pentru introducerea apei potabile în localitate. „Nu este prima datăcând au apărut probleme. Îevile au fost îngropate la nici 30 de cm adâncime în pământ, fără a fi izolate și fără a se lua măsurile elementare de protecție. De aceea se sparg mai mereu țevile. Gândiți-vădoar la greutatea ce apasăasupra acestora atunci când trec mașinile. Responsabili de apariția acestor probleme sunt cei care au făcut lucrări de mântuială. Noi mereu am spus, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă”, ne-a declarat un cetățean al comunei Budești.

Și că minele de racordare la magistrala de apăs-au făcut După același scenariu, fără a fi betonate prin interior, așa cum se procedeazăîn condiții normale.

„Cei care reclamăsunt neavizați”

Primarul comunei Budești a încercat săne lămurească în ceea ce privește situația opririi apei potabile din localitate. „Acum am avut două tronsoane sparte, iar cu ceva timp în urmăa mai fost unul. A fost nevoie ca o parte din piese, care se pare că au fost furate peste noapte, săfie aduse de undeva din Suedia. Este firesc că a mai trecut ceva timp. Oricum, dacă nu am fi intervenit la timp, locuitorii întregii comune ar fi fost afectați de această oprire a alimentării cu apăpotabilă. Așa numai cetățenii din trei sate, care sunt situate pe dealuri, au rămas fără apă.”

În ceea ce privește calitatea îndoielnică privind lucrările realizate la aducțiunea de apăpotabilă, primarul Gheorghe Mirea a ținut săprecizeze: „Primăriei nu i se poate imputa absolut nimic. Nu este vorba de nicio lucrare făcutăde mântuială, așa cum reclamăunul și altul. Cei care vorbesc sunt niște persoane total neavizate. A existat un proiect bine pus la punct, avizat de mai multe comisii de specialitate, care s-a respectat întru-totul. Nici eu nu mi-am permis săfac comentarii vizavi de acest proiect. Banii i-am primit pe Ordonanța 7, pentru 51 de kilometri, și a fost vorba de 1.143.000 de euro. Noi am extins lucrarea cu încă 15 kilometri, din fonduri proprii, astfel încât toată localitatea săpoatăbeneficia de apăpotabilă.”

Autoritățile locale sperăca în cel mai scurt timp posibil situația săse remedieze, astfel încât și cetățenii celor trei sate săbeneficieze de apă.