Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Trebuie săcâștig Primăria Râmnicului!”

 Deși are candidați necunoscuți sau perdanți, Ion Cîlea afirmă:

SPERANÎE DEȘARTE. Odatăsemnatădecizia de încetare a mandatului de primar lui Mircea Gutău, va începe lupta politică pentru câștigarea celei mai râvnite funcții, cea de edil-șef al municipiului Rm. Vâlcea. Liderii politici au și început să-și facă calcule și săse gândească la eventuali candidați. Din păcate, însă , la ora actualăniciun politician vâlcean nu este capabil săpreia această funcție de la cel mai bun primar pe care l-a avut Râmnicul, cu atât mai puțin săcontinue investițiile de anvergurăale orașului nostru. Pesediștii sunt cei care râvnesc cel mai mult postul de primar al municipiului, acest lucru fiind confirmat chiar de președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea. Nefericirea face, însă , ca eventualii candidați social – democrați la scaunul de primar al Râmnicului săfie ori iluștri necunoscuți, ori perdanți care nu au fost în stare până acum săconvingăelectoratul să-i aleagăîntr-o funcție publică .

Cîlea va comanda un sondaj de opinie

La ultima sa conferințăde presă , liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, și-a manifestat dorința arzătoare de a câștiga Primăria Râmnicului. Astfel că , în cel mai scurt timp, acesta va comanda un sondaj de opinie, pentru a vedea potențialul candidaților săi. Deși susține că în partidul pe care-l conduce sunt destui politicieni capabili și cu notorietate, Ion Cîlea nu a fost totuși în stare sănominalizeze câteva dintre marile sale personalități politice. „Eu trebuie săcâștig primăria municipiului și dumneavoastrăștiți că atunci când sunt hotărât săfac ceva îl fac pentru că muncesc și știu săaplic metode prin care săconving electoratul, nu prin minciuni, ci printr-un exemplu personal, pe muncă și poate prin respectarea promisiunilor cetățenilor. Deci vom demara După ce se clarifică , După ce se dăordinul de înlocuire și de organizare a alegerilor, atunci vom realiza un sondaj de opinie sau mai multe în așa fel încât săavem o concluzie foarte clară. Cu rezultatul sondajului voi merge în organele de conducere colective ale partidului, Biroul Permanent, Comitetul Executiv și poate chiar Consiliul Județean ca săfie votul tuturor colegilor mei de partid și responsabilitatea tuturor. Acest lucru nu reprezintăo hotărâre pe care trebuie ca săo iei la un colț de masăsau la un bufet sau la un restaurant” – a declarat președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

Eternul perdant

Așa cum spuneam mai sus, eventualii candidați ai PSD Vâlcea la funcția de primar al municipiului Rm. Vâlcea sunt ori iluștri necunoscuți, ori perdanți. Unul dintre cei care visează cu ochii deschiși de ani de zile sădevinăedil – șef este președintele organizației municipale al PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei. Așa cum bine se știe, Matei a mai candidat și acum doi ani la această funcție, fiind umilit de Mircea Gutău și chiar și de tânărul liberal Bogdan Pistol. Având o formațiune politică puternică în spate, Gigi Matei a reușit săobținădoar un jenant scor de 8,85%, demonstrând că este prea mic politic pentru a se angrena într-o luptăatât de mare. Cunoscut ca un permanent opozant al primarului Gutău, pesedistul și-a că pătat imaginea unui personaj controversat, că ruia nu-i pasăde problemele râmnicenilor, ci are în vedere doar interesele de grup.

Un anonim cu aere de mare politician

Un alt potențial candidat al PSD Vâlcea la funcția de primar al municipiului este nimeni altul decât micul politic MihăițăPersu. Nu de puține ori am semnalat faptul că junele social-democrat nu a reușit niciodatăsăse facă remarcat în fața electoratului, fiind un pseudo-politician care trăiește mereu în propria-i realitate virtuală. În ultima perioadă , însă , atitudinea sa sfidătoare vecinăcu nesimțirea i-a scârbit și pe puținii râmniceni care au auzit de el. Ajuns consilier local printr-un nefericit concurs de împrejurări, Mihai Persu a început săse comporte ca și cum „l-a apucat pe Dumnezeu de picior”, demonstrând că este rupt de realitate și că nu dădoi bani pe problemele râmnicenilor. Împins de la spate de interese personale, social-democratul habarnist s-a revoltat împotriva colegilor săi ori de câte ori aceștia au refuzat să-i voteze „afacerile”. Așadar, candidatura lui Mihai Persu la Primăria Râmnicului ar fi una dintre cele mai mari greșeli ale conducerii PSD Vâlcea, omul fiind un necunoscut al electoratului din municipiu, iar puținii care îl cunosc, cu greu îl suportă.

De la prefect la primar

Printre numele care se vehiculeazăîn interiorul PSD Vâlcea ca posibil candidat la funcția de primar al Râmnicului este și cel al fostului prefect Remus Grigorescu. Profesor universitar de meserie, Remus Grigorescu și-a mai încercat norocul și la alegerile parlamentare din toamna anului 2008, el candidând la funcția de deputat al Colegiului Rm. Vâlcea – Sud. Învins de democrat-liberalul Samoil Vâlcu, pesedistul a reușit totuși săobținăîncrederea colegilor săi, care l-au desemnat pentru funcția de prefect al județului Vâlcea, post pe care l-a deținut până ce PSD a ieșit de la Guvernare. Acum, Remus Grigorescu își dorește săcandideze la funcția de primar, el susținând în cercuri restrânse că are destulăexperiențăîn administrație publică , experiențăcă pătatăîn cursul mandatului său de consilier local din legislatura trecută. Cu toate acestea, însă , șansele lui Grigorescu de a câștiga Primăria Râmnicului sunt reduse, deoarece el nu se bucurăde popularitate în rândul râmnicenilor.