Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Taximetrist, acuzat de trafic de influență

A cerut 150 de lei 50 de euro săfaciliteze obținerea unui permis auto

ÎNȘELĂCIUNE. Ion Dură, taximetrist al firmei SOOTERS SA a cerut bani, pretinzând că are prieteni la Serviciul Permise Auto, pentru a ajuta un tânăr, Valeriu-Ion Guzgădin Bărbătești, săobținăpermisul de conducere. Taximetristul s-a dovedit a fi un șarlatan care, După ce a fost prins că a mințit, a refuzat sămai restituie suma primită, precum și dosarul de școlarizare al băiatului.

Șarlatanul

Maria-Nicoleta Guzgădin comuna Bărbătești a sesizat, la data de 19 ianuarie 2009, Direcția GeneralăAnticorupție – Biroul Vâlcea cu privire la faptul că Ion Dură, șofer la firma de taximetrie SOOTERS, i-a cerut, la jumătatea anului 2008, suma de 150 lei și 50 de euro, lăsând săse înțeleagăcă are relații de prietenie cu o serie de angajați ai Serviciului Permise Auto Vâlcea și că , astfel, ar putea să-l ajute pe fiul denunță toarei, Ion Valeriu Guzgăsăobțină, mai ușor, permisul auto.

Potrivit actelor de urmărire penală, s-a stabilit că în luna ianuarie a anului 2008, Mariana Guzgă, mama Nicoletei Guzgă, a mers împreunăcu fiica sa la autogara Traian de unde aceasta trebuia săplece, cu un autocar al firmei Atlassib, în Italia. După ce s-a despărțit de fiica sa, Mariana Guzgăs-a urcat într-unul dintre taximetrele parcate în apropierea autogării, cu intenția de a ajunge acasă. Întâmplarea a făcut săse urce în taxiul condus de Ion Durăcă ruia i-a spus că fiul său, Valeriu-Ion Guzgăface școala de șoferi, urmând sădea examen pentru permisul auto. Auzind aceste lucruri, Durăs-a oferit s-o ajute, susținând că are prieteni la Serviciul de Permise Auto și că poate facilita obținerea unui astfel de act. Mai mult decât atât, el i-a spus femeii să-l contacteze imediat ce băiatul terminășcoala, lăsându-i acesteia numărul său personal de mobil. Femeia spune că la începutul lunii martie 2008, taximetrisul i-a făcut o vizităacasă, unde s-a dus în localitatea de domiciliu a Marianei Guzgă, s-a întâlnit și cu fiica acesteia, Maria-Nicoleta care se întorsese de curând din Italia. La discuția cu taximetristul a fost de Față și fiul Marianei, Valeriu-Ion că ruia i-a spus că are numeroase cunoștințe la Serviciul Permise Auto și că tot ce are de făcut în ziua examenului este săintre în sala de examen, indicându-i și data la care trebuie săse prezinte, unde îl va aștepta personal.

Taximetristul a mințit că are pile

Profitând de vizita la familia Guzgăa cerut, pentru început, suma de 350 lei, înțelegându-se ca După ce băiatul va susține examenul sămai primească și alți bani. Zis și făcut. Maria-Nicoleta Guzgăi-a dat lui Ion Dură150 de lei și 50 de euro, iar băiatul i-a dat taximetristului dosarul de școlarizare. În data de 4 mai 2008, așa cum îi spuse Dură, Valeriu-Ion Guzgăs-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local-Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Vâlcea pentru a susține examenul de obținere a permisului auto. Acesta a constatat, cu stupoare, că nu a fost strigat săintre în sală, așa cum se înțelese cu taximetristul, și nici nu era așteptat de Ion Dură, pe care a încercat să-l contacteze telefonic, însă fără niciun rezultat. Întors acasă, băiatul i-a povestit mamei toată pățania. Cei doi au încercat, din nou, săia legătura prin telefon cu taximetristul, însă , la celălalt capăt al firului nu a răspuns nimeni. Ba, mai mult, s-au dus și la el acasă. Spre norocul lor, aici, l-au găsit pe Ion Durăcare le-a promis că le va restitui dosarul de școlarizare al băiatului, precum și banii primiți. În ciuda stăruințelor membrilor familiei Guzgă, bărbatul n-a vrut săle mai dea nici banii, nici dosarul. Ca urmare a acestei stări de fapt, Maria-Nicoleta Guzgăa decis săformuleze un denunț împotriva taximetristului, care este, cercetat, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.