Acasă Arhiva 2 Ștefan Pralăvrea și ministru secretar de stat

Ștefan Pralăvrea și ministru secretar de stat

 Lupta pentru ciolan ia mințile parveniților

Ștefan Prală este un nume cunoscut în județul nostru. Ridicat – cu avânt revoluționar – din stadiu de ajutor de mecanic de locomotivă(bravăorigine muncitorească !), a ajuns vicepreședintele organizației județene a PSD. În partidul celor trei trandafiri, el a ajuns După un parcurs multicolor, de la verdele legionar, la albul naționalist și a sfârșit la roșul trandafiriu. Rând pe rând, el și-a proiectat viitorul, completându-și studiile (superioare), militând ca activist de partid sub flamura PSD, ajungând – culmea miracolului – săcandideze și la Parlamentul României. Mulți social-democrați vâlceni au văzut în el un propagandist desăvârșit, cultivându-l prin jurul lor, creându-i un traseu politic ce-i putea conferi funcții neimaginate nici măcar în vise. Dar s-a făcut săjoace dublu, pierzând prietenia tuturor. Și cu toate astea, el s-a încă pățânat săspere la un loc în banca întâi a societății județene sau românești. Ajuns la conducerea organizației PSD – Vâlcea (fără adeziune, la dosar) s-a văzut, mai întâi, șef de partid municipal. Ghinion. Apoi, vicepreședinte al Consiliului Județean. Iar ghinion.

La Parlament – senator – alt ghinion. Numai ghinioane și asta pentru că lumea-l știe de duplicitar, de revoluționar într-o localitate unde nu a fost Revoluție, de „potlogar”. Vechii lui prieteni (de șpriț și vânătoare) așa-l consideră. Acum, După victoria în alegeri a PSD, și-a dorit săfie numit prefect, dar nu îndeplinește condițiile. De trei ori ghinion. Și ce și-a zis „Ștefănițăsemaforul” (că senator nu a ajuns și el are calificare în CFR)? Ia să mădau bine pe lângă Tataia Iliescu, că doar-doar m-o pune secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revoluționarilor. Zilele trecute, Pralăs-a dus la Ion Iliescu, rugându-l să-l sprijine și lăudându-se cu rezultalele lui politice. Mentorul lui la întâlnire a fost Ion Cristian Lefter – președintele Ligii Naționale a Luptătorilor din decembrie 1989. Cu stilu-i inconfundabil, Ion Iliescu l-a ascultat și i-a reamintit acestuia că a mai făcut o astfel de intervenție și pentru aceiași demnitate, pe vremea când trăia Dan Iosif a fost refuzat.

Adresându-se lui Ion Lefter, „tataia trei trandafiri” i-a cerut intervenientului săvinăcu o propunere serioasă, cu un nume de revoluționar dintr-un oraș mare unde CHIAR a fost revoluție, nu cu un om cu probleme. Desigur, președintele de onoare al PSD, aflase că vâlceanul Ștefan Pralăl-a lovit cu un drug în cap și l-a amenințat cu pistolul pe un tânăr din localitatea Golești și i se va întocmi dosar penal. Așa că , omul va trebui să rămână tot în Rm. Vâlcea și săprimească un post de „ceva” pe la Arhivele statului sau pe la muzeele vâlcene. Dar nu ca un funcționar activ, ci ca nume în documentele vremii, dorite de Istorie.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.