Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Statuia lui George Țărnea, dezvelităîn parcul Mircea cel Bătrân

 

Vineri, 14 noiembrie a.c., a avut loc cea de-a doua ediție a „Festivalului Național de Poezie – George Îărnea”, ocazie cu care a fost dezvelităstatuia marelui poet vâlcean. Statuia de bronz în mărime naturalăa fost realizatăla inițiativa editorului – șef al cotidianului Viața Vâlcii, Petre Tănăsoaica, și cu ajutorul Primăriei Municipiului care a pus la dispoziție amplasamentul și s-a ocupat de montarea lucrării. La eveniment au participat soția și fiul poetului, Mugur Isărescu – guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) care este și vărul marelui poet, primarul Mircea Gutău, Ion Cîlea – președintele CJ Vâlcea, Dumitru Persu – vicepreședintele CJ Vâlcea, fostul prefect Mircea Perpelea, senatorul Dorel Jurcan, consilieri județeni și locali, precum și alte personalități ale județului Vâlcea.

Statuia a fost dezvelităde primarul Mircea Gutău și Marta Îărnea – soția poetului. „Este bine săne cinstim cum se cuvine valorile, iar cei care au contribuit la realizarea acestei statui a poetului George Îărnea meritătoata aprecierea noastră. Sădea Dumnezeu săfacă multe asemenea acte de cultură” – a spus edilul-șef Mircea Gutău.

La rândul său, Mugur Isărescu a vorbit despre poetul George Îărnea și despre poeziile sale. „Sunt aici în primul rând pentru că sunt vâlcean și apoi pentru că sunt vărul lui George. Eu cred că poetul George Îărnea nu va muri niciodată. El este printre noi. Cred că George este unul dintre cei mai mari poeți de slovăromânăîn ale dragostei. De asemenea, mai cred că mirosul acesta al Vâlcii nică ieri nu e mai bine prins în cuvinte ca în poeziile lui. Eu și acum când citesc „Miros de prune de Râureni”, indiferent unde sunt, simt chiar mirosul acestei zone a Vâlcii” – a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.