Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ștacheta e prea înaltăpentru PD-L Vâlcea

ASPIRAȚII MARI. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a trasat sarcina ca partidul lui Gutău săobțină40% din sufragiile electorilor în primul tur la președinție. Deși sunt conștienți că în teritoriu situația nu este deloc roz, cu toate acestea democrat – liberalii sperăca primarul Râmnicului săfacă minuni. Vasile Blaga a declarat la Vâlcea că , în concepția sa, nu existăideea de județ roșu și că Mircea Gutău are toate atuurile pentru a scoate un rezultat remarcabil

La sfârșitul săptămânii trecute, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a poposit pentru câteva ore în județul Vâlcea. Scopul vizitei sale a fost unul precis, acela de a analiza în detaliu măsurile luate de noul președinte al organizației PDL-L Vâlcea, Mircea Gutău. După cum bine se știe, După ce PD-L Vâlcea a obținut printre cele mai slabe rezultate la alegerile europarlamentare, ministrul Dezvoltării Durabile, Vasile Blaga, a fost desemnat de membri Biroului Permanent Național pentru a se ocupa îndeaproape de organizația vâlceană .

„Mircea Gutău are întreaga putere” – spune Blaga

Liderul PD-L a ajuns în județul Vâlcea în jurul orei 17.00, el fiind primit de președintele democrat-liberalilor vâlceni, Mircea Gutău. Vasile Blaga a mers apoi la Cinematograful Ostroveni, acolo unde îl așteptau zeci de membri democrat – liberali, dar și primari și viceprimari PD-L. Acesta i-a îndemnat pe toți săpunămâna pe treabăși săînceapăîncă de pe acum săse organizeze pentru alegerile prezidențiale, pe care PD-L dorește săle câștige cu orice preț. Mai mult decât atât, Blaga i-a instruit pe primari și viceprimari în ceea ce privește întocmirea de proiecte. „După câte știți, partidul a făcut o analizăresponsabilăa rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare. Astfel, în nouăjudețe a hotărât sărepartizeze responsabili din partea Biroului Permanent Național pentru a ajuta organizațiile în luarea celor mai bune măsuri organizatorice pe termen scurt, astfel încât săfie apte de a participa la o campanie electoralăprezidențialăpe care dorim săo câștigă m. Vâlcea a fost printre cele nouăorganizații județene, unde am făcut și schimbări la nivelul conducerii. L-am numit pe Mircea Gutău în fruntea organizației județene a PD-L Vâlcea și desigur, în funcția de prim-vicepreședinte pe Dorel Jurcan. Avem convingerea că este o mutare bine gândită. Mircea Gutău are responsabilități mari, dar are și întreaga putere pe care i-o dăstatutul partidului, astfel încât săia măsurile pe care le considerănecesare într-o serie de organizații. Asta pentru că sunt diferențe foarte mari între rezultatele obținute de organizațiile locale din județ, merg de la 70% la 7%” – a declarat Vasile Blaga.

Liderul pedelist vrea 40% în Vâlcea

Liderii centrali ai PD-L au aspirații mari de la noul președinte al organizației vâlcene, Mircea Gutău. Deși sunt conștienți că în teritoriu situația nu este deloc roz, cu toate acestea democrat – liberalii sperăca primarul Râmnicului săfacă minuni. În acest moment, PD-L Vâlcea, în afarăde organizația Râmnicului care a ridicat partidul și l-a plasat la alegerile trecute pe locul II, nu are absolut nicio organizație care se poate bate de la egal la egal cu pesediștii sau liberalii. În ciuda acestui fapt, Vasile Blaga a declarat la Vâlcea că , în conceptul său, nu existăideea de județ roșu și că Mircea Gutău are toate atuu-rile pentru a scoate un rezultat remarcabil. „Am convingerea că vom obține aici un rezultat foarte bun, pentru că existăun potențial uman deosebit, dar și un potențial electoral mare în județul Vâlcea. Noi dorim săadunăm lângă noi pe toți cei care doresc săni se alăture, au potențial și nu și-au găsit un rost până acum. Vrem săobținem un procent de 40% în județ în primul tur al alegerilor prezidențiale. Vâlcea a obținut la alegerile europarlamentare aproape 30%, un scor încurajator pentru viitor. Pe lângă Mircea, răspund și eu de această organizație și de obicei măachit de obligații” – a mai spus ministrul Dezvoltării Durabile.

Blaga crede că Jurcan nu a avut forță

În cadrul conferinței organizate la sediul partidului, Vasile Blaga a avut numai cuvinte de laudăla adresa noului președinte al PD-L Vâlcea. El a spus că Mircea Gutău a confirmat de fiecare datăși a demonstrat că este un bun organizator. Cât despre fostul președinte Dorel Jurcan, Baga a afirmat că rezultatele slabe obținute de acesta se datoreazăfaptului că nu a avut suficientă”forță” și tărie de caracter. „Nu am discutat cu Traian Băsescu despre numirea lui Mircea Gutău la organizația județeană a PD-L Vâlcea. Eu am vrut să-l propun pe Mircea încă de acum doi ani. Îl cunosc foarte bine pe primarul Râmnicului și știu că este un foarte bun organizator. El ne-a confirmat de fiecare datăcă este bine săavem încredere în el și știu ce poate. Am convingerea că va duce organizația pe un alt trend. Dorel Jurcan nu a avut forța necesară de a face schimbări în organizațiile locale unde știm că singurul lor scop a fost acela de a-l scoate pe președinte consilier local și nu de a aduce cât mai multe voturi la partid. Un conducă tor nu ia totdeauna numai măsuri plăcute. Dimpotrivă, el își aratăcalitățile atunci când ia măsurile potrivite în momentele delicate” – a declarat Vasile Blaga.

Consilierii județeni PD-L și-au depus demisiile în alb

Mircea Gutău a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă , că intenționeazăsăaplice și la județ aceleași măsuri pe care le-a aplicat la municipiu, măsuri care s-au dovedit a fi câștigă toare. Una dintre acestea, pe care a și pus-o în practică , este aceea de a le cere consilierilor județeni să-și depunăla partid demisiile în alb. În cazul în care aceștia nu se vor achita de sarcinile ce le revin, demisiile vor fi acceptate. „Vreau săaplic și la județ soluția pe care am aplicat-o la municipiu, acolo unde am dovedit eficiență. Astfel, le-am cerut și consilierilor județeni să-și dea demisia în alb, pentru că este vorba de încredere reciprocă . Vreau săconduc cu mânăforte și săduc și județul acolo unde am dus municipiul. Sunt nemulțumit de anumiți consilieri județeni PD-L, care au avut în grijăanumite organizații locale, iar acestea, la alegeri, au luat 5%. Fiecare organizație va fi luatăla purecat și vom face schimbările necesare. De la consilierii județeni am pretenția de a-și face treaba în teritoriu și de a afla problemele vâlcenilor pe care-i reprezintăîn Consiliul Județean Vâlcea” – a spus liderul PD-L Vâlcea, Mircea Gutău.