Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Spitalul Județean Vâlcea așteaptăbanii promiși de premierul Emil Boc

 Cu programul de reabilitare pregătit,

Aflat în vizităîn județul Vâlcea, premierul Emil Boc s-a referit, într-o conferințăde presă , la investițiile care se vor realiza în viitorul apropiat.

În domeniul sănătății, pe lângă investițiile pe care Guvernul României le asigurăcu Banca Mondialăsunt și investiții guvernamentale. Unul dintre punctele aflate pe lista de priorități în ceea ce privește acest domeniu este dezvoltarea ambulatoriului spitalului municipal din Drăgășani, contract deja semnat și aflat în lucru, în valoare de 2.238.038 de lei. Durata de realizare a investiției este de 21 de luni.

Din cele declarate de premierul Emil Boc, se pare că și Spitalul Județean Vâlcea va intra într-un viitor foarte apropiat într-o serie de lucrări de reabilitare. „Existăși propunerea de la ministerul Sănătății de sprijinire în vederea reabilitării Spitalului Județean de UrgențăRâmnicu Vâlcea și așteptăm ca în luna iulie săfie depusădocumentația de reabilitare, fiind vorba de o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro. O investiție extrem de substanțială”, a spus prim – ministrul.

Conducerea Spitalului Județean a primit cu bucurie această veste, știut fiind faptul că de ani buni se încearcă găsirea de fonduri necesare acestor lucrări. „Dorim săfacem o reabilitare a întregului spital. Ar fi extraordinar. Noi am început deja lucrările la Secția Medicală, cu bani primiți de la Consiliul Județean. Existăun plan de reabilitare a mai multor secții din spital, prioritare fiind Neurologia, Chirurgia și Pediatria, dar așteptăm fonduri”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean Vâlcea, ec. Georgeta Săliște.

Făcând referire tot la domeniul medical, premierul Emil Boc a adus vorba și de o importantăinvestiție ce se aflăinclusăîn programul Guvernului din acest an. Este vorba de spațiile de cazare de la spitalul orășenesc din Horezu, precum și consolidarea clădirii spitalului TBC Mihăești, dar și dotarea Spitalului de Obstetrică -Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, precum și modernizarea infrastructurii aferente. Pentru aparatura medicală, premierul Boc a promis conducerii Spitalului Județean Vâlcea suma de 336.000 de lei, necesară pentru achiziționarea unei truse laparascopice.