Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Spargeri pe bandărulantă

 

Societățile comerciale vâlcene sunt preferate de hoți, numărul spargerilor crescând pe zi ce trece. Zilele trecute, polițiștii din Stoenești au fost sesizați telefonic de Ionel Marcu, administratorul unei societăți comerciale, care le-a spus că persoane necunoscute au pătruns în incinta magazinului, prin forțarea ușii de acces, de unde au furat mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate de că tre polițiști au fost identificați autorii furtului, aceștia fiind Constantin Bășoiu, de 30 ani, Irinel Huidu, de 21 ani, ambii din comuna Frâncești, județul Vâlcea, care au fost ajutați la comiterea faptei de Daniel Cârjan, de 22 ani și Lucian Cârjan, de 25 ani, din orașul Băbeni. Tinerii nu sunt la prima faptăde acest fel, IrinelHuidu și Constantin Bășoiu fiind cercetați și pentru alte fapte de furt.

În noaptea de 18 spre 19 martie a.c., aflându-se în timpul serviciului de patrulare, polițiștii din Frâncești, au oprit pentru control un autoturism de culoare vișinie, condus de Lucian Cârjan, din Băbeni. lângă conducă torul auto se afla Constantin Bășoiu, din aceeași localitate, cunoscut cu antecedente penale.

După legitimarea acestora, polițiștii s-au deplasat spre comuna Tomșani, iar lângă o stație de autobuz din satul Mănăilești au depistat trei tineri care încercau săse ascundă, având asupra lor mănuși textile, o foarfecă tip gurăde lup și un levier metalic. Cei trei au fost identificați în persoana a trei minori, toți din Băbeni: Adrian Chilvășoiu, de 17 ani, Andrei Anisia, tot de 17 ani și Nicolae Robert de 16 ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei trei au încercat săpătrundă, prin tăierea lacă telor într-un magazin, fiind surprinși de că tre polițiști.

După extinderea cercetărilor, a reieșit faptul că cei trei tineri au încercat, prin același mod de operare, săpătrundăși în incinta unei alte societăți comerciale din comuna Frâncești. S-a stabilit și că aceștia aveau legăturăcu Lucian Cârjan, el fiind cel care-i adusese cu mașina din Băbeni în Frâncești.

Cercetările Continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora.