Acasă Arhiva 2 Sorin Roșca Stănescu – între diversiune și petroliberalism

Sorin Roșca Stănescu – între diversiune și petroliberalism

Scenariile „Nașului” în blogosferă

 

Cel că ruia mai toată suflarea gazetărească îi spune „Nașul”, Sorin Roșca Stănescu, patronul cotidianului „ZIUA”, a devenit celebru prin dezvăluirile făcute despre generalul fugar Mihai Pacepa, editarea memoriilor acestuia și curajul de a spune adevărul (o parte din el) despre Revoluția din 22 decembrie 1989, acuzându-l pe Ion Iliescu de furtul mișcă rii populare de atunci. Mai apoi, „Roșca – GRU”, „Roșca – CIA”, „Roșca – intoxicatorul”, iatăsintagmele cu care a fost gratulat „Nașul”, de-a lungul timpului, de politicieni, de jurnaliștii demni sau de cititorii ziarului său, în discuțiile oficiale și particulare. Mărturisesc că , deși simțeam cum articolele publicate sub semnătura lui sau „ordonate” celor de la secția Investigații jurnalistice a ziarului prezentau informații greu de verificat (dar și de crezut!), nu am încetat săcitesc „Ziua”, încercând sădisting, din total, diversiunile și minciunile care pot aduce glorie, bani sau decă dere jurnalistului indemn. Niciodatănu m-am putut dumiri ce jocuri face „renumitul” gazetar, iar concluzia despre calitățile sale jurnalistice și jocurile perfide, pe care le-a făcut și le face, a fost definitiv bătută-n cuie când, timp de o săptămânăde zile, l-a prezentat opiniei publice românești și celei internaționale pe un psihopat din Rm. Vâlcea (cazul fostului subofițer MApN – Dinu Dan) drept luptător împotriva vechii Securități și a oamenilor trecutului condamnat, menținuți în noul sistem de securitate al statului. Râmniceanul psihopat, protejat de SRS, chiar în sediul ziarului său (dormea într-o încă pere, supravegheată, din redacție!) și aflat în monitorizarea unor ambasade străine și organisme internaționale sesizate de el, s-a dovedit un mare mincinos, un om bolnav care își imagina uneltiri împotriva noii democrații, calomniind unitatea SRI din orașul nostru și lucrătorii ei, asupra că rora nu plana nici o vinovăție de abuzuri sau samavolnicii comise de vreunul dintre ei, înainte și După Revoluție. Includerea cadrelor vâlcene, în planul propagandei cenușii desfășurate de SRS (cu siguranță, pentru a se remarca și a i se lua frica – sistemul imunitar al țării, nou constituit, era încă temător, datorităpresiunii străzii și partidelor politice), s-a făcut aleator, de psihopat, numai pe baza faptului că ofițerii incriminați l-au cunoscut pe subofițerul Dinu Dan, ca fost lucrător la Contrainformațiile militare. Profund dezamăgiți, vâlcenii au renunțat sămai citească ziarul unde s-a scris mincinos, calomniator și reprobabil despre concetățenii lor, lucrători pe frontul nevăzut al siguranței țării.
Lupta cu familia Băsescu

Am convingerea că nimic din dezvăluirile prezentate de Sorin Roșca Stănescu, despre presupusul trafic ilegal de arme făcut de fratele președintelui Băsescu, nu este adevărat, așa cum cu aceeași convingere cred că , din lipsăde probe și evidențe, a mai „băgat” de la el și una și alta, improvizând acuzator, foarte mult, prin tehnici clare de diversiune. De foarte mult timp, nu mai citesc cu același entuziasm scrierile lui SRS și recomand săfaceți același lucru. Nu cred în pocă ința diversioniștilor de culise. El este cu siguranțăunul dintre principalii diversioniști din presa română! Acest lucru îl pot argumenta cu probe evidente, ca urmare a ceea ce a scris SRS-ul despre județul nostru, în cazul „Mircea Băsescu”. La data de 26 august, pe blogul său, care stăla baza „documentării” tuturor ziariștilor și politicienilor teleghidați de Vântu – Patriciu – Voiculescu, la temă, împotriva președintelui României, a apărut un material prin care județul Vâlcea a fost atras, din nou, în mocirla politicului mafiot, minciunile transmise opiniei publice și ceața în care s-a aflat semnatarul (După ce a fost dezinformat de un fost polițist vâlcean și acesta psihopat; SRS are ce are cu bolnavii mintali, folosindu-se de ei, pentru ca mai apoi săaibăo scuzăîn fața legii!) devenind revoltătoare. Iatăce a scris SRS-ul:

 

” Misteriosul Marin Florin

Astăseară, la emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea de la Antena 3, Cosmin Gușăa aruncat mânușa. Lansând în eter un nume până acum necunoscut opiniei publice: Marin Florin. A fost, până în urmăcu două zile, șeful Poliției din Băbeni. Iar acum două zile a plecat la cerere. În plin scandal legat de traseul muniției ajunsăla Băbeni și plecatăde la Băbeni. Cozmin Gușăse întreabă, pe bunădreptate, ce s-a întâmplat. Și solicităinsistent contactarea în direct a lui Marin Florin. Dar acesta refuzăsăse prezinte la apel. Oare de ce? se întreabă, din nou, Gușă. Am să-i răspund eu, acum, în acest site. În urmăcu câțiva ani, debutul afacerii cu pui a lui Mircea Băsescu unde credeți că a debutat? La Băbeni. La Avicola Băbeni. De unde, cu sprijinul lui Constantin Roibu – boss-ul Oltchim, om de afaceri apropiat PD-L – Mircea Băsescu a început să-și procure puii. Nu este încă sutăla sutădovedit dar am informații destul de certe că domnul Constantin Roibu este, prin interpuși, proprietarul uzinei mecanice Băbeni. Locul în care s-a întâmplat dandanaua. Săne întoarcem, însă , cu câțiva ani în urmă. Pe vremea când Marin Florin nu era decât adjunct al Poliției din Băbeni. Atunci, Mircea Băsescu împreunăcu Marin Florin i-au solicitat lui Roibu o halăla Avicola. Pentru pui? Nicidecum. Hala era destinatăambalării unor mărfuri care urmau săfie exportate. Muniție, cumva? În primăvară , DGIPI a instrumentat dosarul Băbeni. După ce a sosit uriașa cantitate de muniție. Pe atunci, și Marin Florin a intrat în colimator. Între timp, ajunsese mare mahăr la Poliție. Și acum, taman când s-a declanșat scandalul, își face cerere de retragere și dispare în ceață. Aștept, din partea Ministerului Administrației și Internelor săexplice misterul. Dacă nu reușește, rolul acesta îmi va reveni tot mie”.

Evident, pentru că -l cunoaștem, deontologia profesionalăși spiritul patriotic local ne-a determinat să-l sunăm, pe mobil, pe Cozmin Gușăși să-l întrebăm ce a fost cu dezinformarea la care s-a dedat la postul de televiziune Antena 3. Acesta, aflat pe aeroportul Otopeni, în drum spre o țară Europeană , nu a avut prea mult timp de explicații și ne-a indicat să-l sunăm pe SRS, autorul informației pe care și el a preluat-o de la acesta. Ajungând tot la „Nașul”, am renunțat săne mai pierdem timpul și am intervenit pe blogul cu pricina, scriindu-i un mesaj admonestativ, făcând corecțiile cuvenite, spre a-l rușina pe tică losul care ne-a calomniat județul și i-a implicat în intoxicarea pusăla cale împotriva președintelui Traian Băsescu pe comisarul șef Florian Marin, pe directorul OLTCHIM – dr. ing. Constantin Roibu și pe Mircea Băsescu. Mare ne-a fost surprinderea când, a doua zi, am constatat că SRS a șters mesajul nostru, un mesaj civilizat, reparatoriu și bine documentat. Iată, deci, cine-i aprigul luptător pentru demascarea „abuzurilor și ilegalităților” comise de familia Băsescu, iatăcine-i acuzatorul din slujba mogulilor de presă și-a oligarhilor disperați si iată cine-i acela care învrăjbește electoratul. Pe același blog, la comentarii, i s-a scris marelui și democratului ziarist, un al doilea mesaj. Citiți conținutul, spre a vădumiri cine-i „Nașul”:

 

” 29 august, 2009 la 00:09

Săvăfie rușine, domnule Roșca. Am postat un mesaj lămuritor, cu privire la intoxicarea ce ați făcut-o în legăturăcu presupusa implicare a comisarului șef FLORIAN Marin (informatorul dvs nici măcar nu-i știe prenumele adevărat) privind cele descoperite la Uzina Mecanică Băbeni. Dar l-ați șters de pe blog. Întâmplător, am întreaga paginăa blogului ce a conținut comentariul meu, pentru că am copiat-o ca poză. Văvoi face de râs și îi voi trimite și președintelui Băsescu proba aceasta, arătându-i că sunteți un impostor. Asta va dovedi că ștergeți probele care vădemonteazăcalomniile și vădeconspirăca dușman al președintelui și adversar al adevărului și opiniei publice. Comisarul șef Florian Marin nu a fost niciodatăcomandant la Băbeni, iar demisia sa nu are nicio legăturăcu TNT-ul și muniția, nedistruse, de la Uzina Mecanică . până ieri, el a fost Inspectorul șef al IJP Vâlcea, datăla care i s-a comunicat că demisia sa a fost acceptată… După trei luni de la depunere. Deci inspectorul șef al IJP Vâlcea nu și-a dat demisia de frica „dezvăluirilor” dvs. care sunt doar un fâssss. Acum, el se aflăîn concediu, cu familia, în Antalya/Turcia. De aceea, nu avea cum să-i răspundă”teleghidatului” Cosmin Gușă, la invitația sa de a interveni telefonic în studio, invitație făcutăprin postul de televiziune ce v-a fost suport pentru dezinformarea electorilor. Dacă nu ați știut, văspun eu că ilegalitatea de la UM Băbeni a fost descoperităde polițiștii din subordinea comisarului șef Florian Marin, raportând cazul la IGPR și, apoi, După relevarea probelor, a informatăeficient Procuratura, încă din toamna anului trecut. Intoxicarea la care v-a supus informatorul dvs. (cu adevărat, fostul cdt al Poliției Băbeni), văface ridicol. Iar trimișii ziarului „Ziua”, la Băbeni – Ladislau Kallay și Dragoș Dragomir, au înregistrat un mare insucces și acum nu știu cum săvăspunăcât de necredibil ați ajuns. Așteptați-văla ce văașteptați mai puțin! Disperarea vădominăși văînțeleg teama, privind viitorul ce îl veți consuma la Rahova.
PS – Nu ștergeți și mesajul acesta. L-am copiat, deja… Rușine pentru ceea ce faceți și cum că lcați în picioare profesia de jurnalist.

 

Am fost convins că textul acestui comentariu nu va mai fi șters, pentru că atenționarea a sunat ultimativ, materializatăprin acest articol, După cum i-am promis celebrului gazetar ajuns de toată jena.

Presa e în mâinile lor

Consultând statisticile făcute de institutele de sondare nealiniate politic, am ajuns la concluzia că PSD și PNL au cumpărat toată presa. La TV, PSD și PNL dețin 99% – din piața presei politice, iar PD-L numai 1,6%… apoi, PSD cu PNL, dețin 52,4% – din piața media și 98,4% – din piața presei politice. Practic, 99% din presa politică este sub control PSD – PNL. Nimeni în afara PSD – PNL nu mai face presă politică . Pe magnați, repartiția este următoarea: Sârbu 24,5 + Voiculescu 17,5 +Vântu 7,6 + OTV 2,8 = 52,4. • Sârbu/CME = PRO TV, AcasăTV, PRO Cinema, Sport.ro, MTV România = 24,5%. • Voiculescu deține Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, gspTV, gspTV 3, gspTV 3 = 17,5%. • Vîntu deține Realitatea TV, Romantica, TeleSport = 7,6%. • TVR = TVR 1, TVR 2, TVR Cultural = 6,9%. • ProSiebenSat.1 = Prima TV, Kiss TV = 4,9%. • Dogan = Kanal D = 4,9%. • Micula = Național TV, N 24, Favorit TV = 4,1%. • Prigoană = Etno TV, Taraf TV = 3%. • Diaconescu = OTV = 2,8%. • Păunescu = B1 TV = 1,6%. • Alții = 22,2%. În disperarea lor că Traian Băsescu va mai rămâne un mandat la Cotroceni, mafioții din politic și mogulii presei, aflați în PSD și PNL, și-au dat mâna ca săcompromităfamilia Băsescu, în speranța că doborându-l din primul fotoliu al țării, pe singurul președinte al României care a vrut săinstaureze o adevăratădemocrație și liniștea socială, vor scă pa de prigoana legii, pentru furturile și excrocheriile comise timp de 20 de ani.

Completare

Citind materialele de intoxicare postate de SRS pe blog, am descoperit că acesta a știut că polițiștii vâlceni au descoperit presupusele ilegalități de la Uzina Mecanică Băbeni și au demarat ancheta, sub coordonarea inspectorilor șefi ai IJP Vâlcea, primul dintre ei fiind comisarul șef Florian Marin, dar nu a ținut cont de realitate. Atunci de ce s-a dedat SRS la calomnierea inspectorului șef? Oare, dacă era adevărat ce spune autorul minciunilor despre comisarul șef Marin, se mai demara ancheta? Cine-i putea opri pe investigatori, din anchetă, altul decât inspectorul șef, comandantul unității coercitive vâlcene? Din acest motiv, reluăm ce i s-a scris, încă odată, „blogheristului” diversionist:

 

…Completare la mesajul anterior…
” Iatăce spuneai, domnule SRS, într-un articol incriminator:
Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea a descoperit o situație stranie la Uzina Mecanică Băbeni. Respectiv cantități exagerat de mari de explozivi, care reprezintăsurplus în gestiune. Acestea nu puteau avea o altăorigine decât a nedelaborarii (un termen tehnic care ar putea fi tradus prin „nedistrugere”), a substanțelor explozive provenite din contractele externe ale ROMARM. Mai exact, ROMARM încheie contracte cu terțe țări pentru distrugerea unor cantități de substanțe explozive și muniție, iar în situația verificatăde Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea s-a descoperit că UM Băbeni nu numai că nu distrugea asemenea substanțe, dar le trimitea din nou la export. Conform actului de control întocmit de D.I.I.C.O.T Vâlcea, vinovat de operațiunea distrugerilor fictive, în realitate reambalarea explozibililor, este Ion Mărculescu.”

 

În aceste condiții, unde se regăsește complicitatea comisarului șef FLORIAN Marin, După cum spuneai? Florian Marin a fost șeful IJP Vâlcea și raportările că tre eșalonul superior le putea face doar el. Și le-a făcut! Îi-a venit mai simplu să-l acuzi, dând o tentăde conspirație complice în apărarea președintelui Traian Băsescu. Ești cunoscut ca unul dintre dezinformatorii opiniei publice și, o „antenă” harnică , în desfășurarea, cu succes, a Propagandei cenușii. Dacă mai existăîn tine un dram de demnitate, fugi, fugi din țară . Și așa o săo faci, După începerea procesului penal, pentru infracțiunile comise la ordinul lui Dinu Păturică , alături de Camelia Voiculescu, la Bursă.”

Concluzii

Miza principalăa alegerilor la președinție este aceea de a ne hotărî dacă dorim săne rezolvăm problemele, prin metode anarhice, dominate de interese de grup, ce reprezintăacum solidarizarea oligarhilor sau prin puterea legii, instituităîn orice stat de drept. Dacă în Europa comunismul ne-a părăsit de bunăvoie sau a fost ajutat, fiind ținut în viațăde fosta URSS, partidul oligarhilor autohtoni este susținut de puterea banului și tinde sădevinăo clasăexclusivistă, dominantă, ce duce restul populației la periferia Europei. Partidul oligarhilor este tot un partid totalitar, ca și cel comunist, dar mai rapace și a împrumutat doar titluri de legi europene, cu interpretări proprii și dominate de arbitrariu. Un șef de stat, indiferent ce nume poartă, este neputincios în fața abuzurilor de tip oligarhic, iar opțiunea ne aparține.

 

P.S.Am văzut ieri, la Antena 3, o adunăturăde ziariști bucureșteni, dintre care unul a debitat următoarea frază: „Televiziunile particulare au interese și e normal să-și atingăinteresele, chiar dezinformând!”. Asta spune totul despre breasla presei centrale, care, cu puține excepții, este aservităcuiva. Foarte mulți ziariști au uitat că a scrie la un ziar nu înseamnăa scrie o carte, ci a te informa și a comunica adevăruri. Mai e mult până departe…!

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.