Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Silviu Grecu, un director adjunct de excepție

Profesionalism și dinamică

Rep.: Domnule director adjunct Silviu Grecu, care au fost cele mai importante realizări ale conducerii Școlii Generale „I. Ghe. Duca” în anul 2008?

Silviu Grecu: Pot săvăspun că la nivel de infrastructurăs-au realizat foarte multe lucruri anul acesta. În primul rând, s-au igienizat și modernizat opt săli de clasăși s-a zugrăvit toată școala pe exterior. Apoi, am reușit săobținem un microbuz școlar de la Ministerul Educației și Cercetării, microbuz pe care-l folosim pentru diferite excursii, precum și pentru a deplasa elevii la concursurile interjudețene. Domnul director că tălin Daneș a reușit săia permisul de conducere pentru microbuz și acum dânsul este și șoferul și ghidul elevilor. Pe lângă acestea, am mai fost dotați cu xerox nou.

Rep.: Din punct de vedere al învățăturii, ați avut satisfacții anul acesta?

S.G.: Rezultatele la învățăturăau fost bune anul acesta. Elevii noștri au reușit săobținămedii bune la toate concursurile la care au participat. Spre exemplu, Laurian Saraolu a reușit săobținămențiune la Olimpiada Naționalăde Matematică , iar Emilia Mocan a obținut tot o mențiune la Olimpiada Naționalăde Educație Tehnologică . De asemenea, elevii noștri au participat la toate concursurile interjudețene și au obținut rezultate foarte bune. Au fost la Drăgășani la „Tudor Vladimirescu”, la ” Sanda Nicolița”, la „Tache Ionescu” concursul „La Ceas”, la „Lahovari” la concursul „Nicolae Păun”, la ” Mircea cel Bătrân”, la multe concursuri în Pitești, Ploiești, Craiova, Sibiu, Alba Iulia, s.a. În fiecare duminică au loc concursuri.

Rep.: Ce vădoriți pentru anul 2009?

S.G.: Îmi doresc ca performanțele elevilor săfie mai bune. Săavem un an mai bun cu rezultate bune la toate disciplinele. Din punct de vedere al infrastructurii, îmi doresc sărezolvăm odatăpentru totdeauna problema gardului dinspre stradăși a celui de lângă vecini. De asemenea, vrem săigienizăm și sămodernizăm celelalte opt săli de clasăcare au mai rămas și sămodernizăm cele două laboratoare, de biologie și de fizică – chimie.

Rep.: Aveți promisiuni din partea autorităților locale că veți primi ajutor financiar pentru a realiza ce vădoriți?

S.G.: Promisiuni verbale avem din partea primarului, dar realități vom vedea După aceea. Săvedem ce se întâmplăDupă discutarea și aprobarea bugetului. Abia atunci vom vedem dacă promisiunile se vor concretiza.

Rep.: Care credeți dumneavoastrăcă este cea mai mare problemăa învățământului vâlcean în acest moment?

S.G.: Cred că interesul scă zut al copiilor Față de învățăturăși preocupările pentru partea materialăa părinților. Majoritatea elevilor sunt nesupravegheați în timpul liber și de aceea își fac de cap. Cred că toate școlile trebuie săorganizeze activități extrașcolare. Noi am încercat săfacem drumeții cu elevii în afara județului și chiar și în județ. Facem drumeții cu copiii pe Dealul Capela, la Malul Alb, pe Valea Lotrului, pe Valea Lotrișorului la cascadăși în multe alte locații frumoase din județul nostru. Mai mult, foarte mulți elevi din școala noastrăsunt la karate și baschet, pentru că avem o relație foarte bunăcu cei de la Clubul Sportiv Școlar.