Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Coca a dus tinerii pesediști la Parlament

Pentru o zi

INIÎIATIVĂ. Una dintre cele mai apreciate săli din Senat a fost chiar sala ședințelor de plen unde tinerii și-au făcut poze și au aflat că din structura Senatului fac parte Președintele, Biroul Permanent, comisiile și grupurile parlamentare

Marți, 20 ianuarie 2009, peste 25 de tineri vâlceni au făcut un tur al clădirii în care își desfășoarăactivitatea parlamentarii români, Palatul Parlamentului. Totul a pornit de la inițiativa proaspătului senator vâlcean Laurențiu Coca, care în acest fel a vrut să-i răsplătească pe toți tinerii social-democrați care l-au ajutat în campania electoralăa alegerilor parlamentare.

Palatul Parlamentului, pe locul II în lume ca supraFață

Încă de la începutul vizitei, vâlcenii s-au arătat impresionați de grandoarea Palatului Parlamentului. Ei au fost întâmpinați de senatorul Laurențiu Coca, de un expert parlamentar PSD, precum și de trei ghizi care le-au explicat care este istoricul clădirii. „Palatul Parlamentului, cunoscut înainte de 89 „Casa Poporului” găzduiește din 2005, Senatul și din 1994, Camera Deputaților. Clădirea este trecutăîn Cartea Recordurilor pe locul II în lume ca supraFață , După clădirea Pentagonului și pe locul III în lume ca volum. Palatul Parlamentului are peste 1.000 de încă peri, dintre care 440 sunt birouri alte parlamentarilor, 30 sunt săli și saloane, trei biblioteci, patru restaurante, o salăde concerte, două parcări subterane și alte încă peri ce sunt folosite pentru camere de deservire” – a explicat unul dintre ghizi. Tinerii au vizitat mai întâi sălile ce aparțin Senatului României, precum și sala de plen unde aleșii își desfășoarăactivitatea. Pe rând, ghizii le-au explicat vizitatorilor că senatorii sunt aleși prin vot direct și că fiecare din cei 137 de senatori reprezintăaproximativ 160.000 de cetățeni din circumscripții electorale.

Senatorii și deputații erau în vacanțăParlamentară

Una dintre cele mai apreciate săli din Senat a fost chiar sala ședințelor de plen unde tinerii și-au făcut poze și au aflat că din structura Senatului fac parte Președintele, Biroul Permanent, comisiile și grupurile parlamentare. Președintele Senatului este ales pe durata legislaturii de patru ani, în schimb ceilalți membrii ai Biroului Permanent sunt aleși la începutul fiecă rei sesiuni. Senatul are 15 comisii de specialitate. De asemenea, ei au aflat mai multe despre modul în care se voteazăîn Camera Superioarăa Parlamentului. „Senatul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an, care au loc din februarie până în iunie, respectiv din septembrie până în decembrie. Senatul însă , poate fi convocat și în ședințe extraordinare” – a mai spus ghidul. După vizitarea mai multor săli din Senatul României, vizitatorii au fost duși săvadăși sala de plen a Camerei Deputaților. Din nefericire, tinerii social-democrați nu i-au putut vedea la treabăpe senatorii și deputații din Parlamentul României. Asta pentru că în acel moment toți parlamentarii se aflau în vacanțăParlamentară și se întâlneau doar în ședințe de comisii.

„Suntem o echipă” – Laurențiu Coca

La final, senatorul vâlcean PSD, Laurențiu Coca, a ținut să-i ducă pe tineri și în camera de ședințe a social-democraților, acolo unde zilnic își desfășoarăactivitatea președintele partidului, care este acum și președintele Senatului, Mircea Geoană, precum și parlamentarii PSD. În final, Coca le-a mulțumit tuturor pentru sprijinul din campania electoralăși le-a promis că -i va ajuta ori de câte ori au nevoie. „fără voi nu măaflam acum, aici. De aceea vreau săvămulțumesc și săvăasigur că această colaborare dintre noi nu se va încheia aici. Suntem o echipăși vreau sărămânem uniți pentru că voi reprezentați viitorul și forța. Nu este ultima ieșire a noastră, pentru că vreau săveniți aici și când sunt parlamentarii la lucru și săvedeți cum funcționeazăParlamentul” – a spus senatorul social-democrat, Laurențiu Coca.