Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sechestrați la BAC

Subiectele au ajuns cu doua ore intarziere

INADMISIBIL. Datorităunei erori de comunicare dintre serverele Ministerului Educației și cele ale inspectoratelor școlare, subiectele pentru penultima probăa BAC-ului au ajuns pe masa elevilor vâlceni cu aproximativ 3 ore întârziere. Liceenii au îndurat cu stoicism foamea, ei neavând voie săiasădin sălile de clasădecât pentru a se duce la toaletă

Miercuri, 1 iulie 2009, a avut loc penultima probăa Bacalaureatului 2009, ea constând într-o probăla alegere din aria curricularăcorespunzătoare specializării. Dacă până acum lucrurile au decurs normal, ei bine, la această probăau apărut problemele. Din cauza blocă rii serverelor la Ministerul Educației, subiectele pentru BAC au fost distribuite elevilor cu aproximativ trei ore întârziere. Astfel, tinerii din întreaga țară au fost băgați în sălile de clasăla ora 8.30 dimineața, ei primind subiectele abia în jurul orei 11.30.

Elevii au îndurat foamea

Pe lângă emoțiile destul de mari pe care le aveau datorităsusținerii unei alte probe de BAC, elevii vâlceni au îndurat cu stoicism foamea. Liceenii nu au avut voie săiasădin sălile de clasă, decât pentru a se duce la toaletă. „Ne-au chemat de la ora 8.00 și ne-au băgat în clasăla 8.30. Abia am reușit săbeau o canăde lapte de dimineață, iar pe la ora 11.00 nici nu veniserăsubiectele. Nu am mâncat nimic până la 13.30 când am ajuns acasă. Am crezut că leșin acolo de foame. I-am rugat pe profesorii din comisie săne dea voie sămergem la un magazin săne cumpărăm ceva de mâncare, dar nu ne-au lăsat. Cică așa sunt regulile „ – ne-a spus o elevăa Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea. Și profesorii și-au manifestat nemulțumirea Față de întârziere. În jurul orei 11.00, profesorul Paul Ionescu de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea ne-a sunt pe telefonul redacției pentru a ne informa că elevii sunt în pragul leșinului din cauza foamei. „Nu se poate așa ceva. Nici până acum nu au venit subiectele. Copiii sunt înnebuniți de foame” – ne-a spus acesta.

Ministrul Educației, depășit de situație

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Camelia Coroiu, ne-a mărturist că această întârziere a avut două cauze. Una dintre ele este eroarea de comunicare dintre serverele Ministerului Educației și cele ale inspectoratelor școlare, iar a doua este că această probăa implicat peste 24 de discipline. La rândul său, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat la posturile naționale de televiziune că în toate centrele de examinare au descarcat subiectele până la ora 10.28. Din câte se pare, ministrul, pe lângă faptul că este depășit de situație, este într-o eroare totală. Dacă se informa bine, putea afla că în județul Vâlcea, în majoritatea centrelor, subiectele au ajuns pe băncile elevilor în jurul orei 11.30, tinerii îndurând foamea ore-n șir. Ultima probăa Bacalaureatului 2009 va avea loc joi, 2 iulie a.c., iar rezultatele vor fi afișate pe 5 iulie. Contestatiile vor fi depuse tot în data de 5 iulie, elevii urmând a afla rezultatele finale pe 9 iulie 2009.