Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se scuturămăslinii alianței aflatăla guvernare

În 1990, România – izolatăprogramatic timp de 45 de ani – era o țara destructuratăeconomic, subdezvoltatăcivic, înapoiatătehnologic și provincialăcultural. Între celelalte țări din Est, excela într-o singurăprivință: avea cea mai incompetentă, dar și cea mai compactăși mai solidară”elită” politică și economico-administrativă, creatăpe bazăde nepotism, frică , slugărnicie și relații ierarhice de tip cvasifeudal. această „castă”, După evenimentele din 22 decembrie 1989, a reușit săținățara pe loc, timp de 6 ani, perioadă în care și-a însușit o bunăparte a avuției naționale și a contaminat întreg corpul social. Condusăde mediocri (Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Radu Vasile ș.a.), CDR-ul a ratat șansa dinamitării structurii parazite. Mai târziu, După debarcarea Convenției de la guvernare, provenind din interiorul acesteia, decis și cinic, utilizând aceleași arme ca adversarul, Traian Băsescu a secționat tumora prin operații repetate și îndrăznețe, benefice – în viitor – chiar pentru partidele adverse, obligate săse împrospăteze, pentru a-i rezista.

Revenind, vedem câteva zeci de inși, împărțiți în 3-4 partide, care conduc toate treburile publice ale națiunii. Se numesc „lideri” și au girul și sponsorizarea UE, NATO și Bechtel. Unii o au și pe aceea de la OMV, Gazprom, Petrom, Luxten, Enel, Renault, Mittal, Alro Înainte de ’89, aveau girul PCR și al Secu. De sponsorizat, îi sponsoriza PCR și Secu, din banii întregului popor. Orice ar face și orice-ai face, ei se aflămereu în misiune ordonatăde a fi „reprezentanți legitimi și democratic aleși”. Ai României, desigur. Orice au făcut sau ce fac, pe un Isărescu sau pe un Stolojan, îi vei avea mereu undeva la Putere. La fel și pe Ardelean, poreclit „Vulpea”, pe numirea lui la „Doi și-n sfert”, dându-se, acum, un spectacol demn de toată jenă. Și mai sunt mulți alții prin funcții de consilieri sau ca mari patroni și oameni de afaceri multimiliardari. Pe absolut toți ocupanții Puterii de După ’89 îi regăsim în structurile puterii de dinainte de ’89, prin eșaloanele 2 – 5 ale PCR și Secu.

A nu se uita că perpetuarea mafiei securisto-comuniste în România a fost impusăși de că tre SUA. Nici SUA, nici Rusia și nici UE nu au dorit și nu doresc o Românie guvernatăde popor, din popor, pentru popor, ci dimpotrivă. De cinci ani de zile, de când la Cotroceni se aflăTraian Băsescu, nu le este bine domnilor – tovarăși. A făcut el ce a făcut și i-a „ajutat” pe liberali săse compromităla Putere, prin guvernul Tăriceanu și a făcut o alianțăîmpotriva naturii cu PSD-ul. Apoi, a izbucnit scandalul cu ministrul pesedist Oprea, acuzat că nu l-a consultat pe Geoanăla numirea secretarilor de stat de la MIRA și a generalului Adelean – Vulpea, la fost UM 0215. Acum, PSD-ul a atins punctul de fierbere. Urmeazăevaporarea/vaporizarea, adică evanescența. Paranoia din PSD a atins paroxismul. Și asta, datorităluptelor intestine din partid între cele două grupări: una conservatoare, în frunte cu Iliescu și Năstase, la care a achiesat și Geoană(doar de frică ) și alta reformatoare, impusăde cei de la Cluj, prin Miron Mitrea și unii baroni locali.

Aserțiunea lui Adrian Năstase cum că totul pleacă de la Băsescu, este falsă, el fiind obsedat de Președinte. Oricum, ne-am făcut de râs din nou în fața Europei. Dacă Marian Vanghelie a ajuns sădicteze politica din România, ce-ar mai fi de spus? Aceeași obsesie bolnăvicioasă, care a dus într-o fundăturăPNL, riscă săparalizeze și PSD. Se vâneazăcapetele celor care sunt pro-PD-L, de parcă nu ar fi la guvernare cu PD-L. Urmarea: exclușii se vor duce spre PD-L și, când masa lor critică va fi suficientă, PSD va fi dat afarăde la guvernare. „Genialăminte” au Iliescu-Năstase! Cred că ei ar trebui dați afarădin PSD, pentru că lucreazăpentru Băsescu. Nu măomor de grijăpentru acest partid, însă , în acest moment, văd importantărămânerea lui Geoanăla conducere. Poate revenirea în prim plan a lui Rus și clujenilor săi, săschimbe raportul de forțe și săconducă , implicit, la asanarea partidului, prin eliminarea cocliților Ilici-Năstase. Năstase, Iliescu, Hrebenciuk, Patriciu & co, trebuie tratați cu „blândețea” bombei de la Hirosima și doar așa, în România, se poate respira aer curat, în politic.

până atunci, ei și pupătorii lor, vor să-și însușească toată țara, pentru a o vinde rușilor. Este misiunea lor și până nu vor fi puși cu botul pe labe sau, până unii nu își vor schimba starea locativă(Belu), liniște și bunăstare nu va fi, iar un Vanghelie analfabet, „care este”, săajungăsăne hotărască destinele este de domeniul SF. Dacă așa se va întâmpla, atunci înseamnă că bucureștenii sunt proști de bubuie sau sunt „culți și civilizați” ca acest țigan pitic, analfabet, interlop ieftin, nesimțit și ordinar. De ce a dat Năstase în Băsescu, deși Geoanăs-a grăbit să-l scuze și pe Boc? Pentru că Năstase și-a început deja campania electoralăpentru președinție și se încă lzește pe tușe. În final, dacă perseverează, alergatul asta pe tușe îi va aduce un beneficiu de a mai da jos câteva kilograme. N-ar fi rău, nu? Pentru că Năstase e laș, știe că nu a existat nici un complot. Dar ca sămascheze problema PSD-ului cu un ministru incompetent și tembel, preferăsăinventeze un complot al lui Băsescu. Dacă ar fi existat complotul, ar fi ezitat Năstase și Iliescu săscoatăPSD din guvernul lui Băsescu? Ar fi avut muniție și nimeni n-ar fi cârtit în partid, pentru că dovada era făcută. „Băsescu ne vrea răul”, ar fi urlat ei la antenele lui Voiculescu. Așa, nu au decât săgestioneze prostia fudulăa unui Moș Teacă ajuns ministru de interne.