Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se rupe alianța PSD – PD-L la Vâlcea?

DISENSIUNI. Situația de la Oltchim devine una sensibilăatunci când liderii politici locali se întrec în declarații care mai de care sforăitoare despre cum și cât de mult ajutăei combinatul chimic. Se pare că în urma ultimelor evenimente de săptămâna trecută, ne referim aici la mitingul organizat de sindicaliștii de la Oltchim, la Vâlcea, relațiile dintre PSD și PD-L s-au răcit considerabil. Pe de o parte, liderii PD-L acuzăoameni importanți din PSD că ar sta în spatele acțiunii de denigrare a miniștrilor PD-L, atunci când sindicaliștii au scandat lozinci anti-guvernamentale. Nici liderii PSD nu stau cu mâinile în sân, președintele Ion Cîlea sfătuindu-i pe parlamentarii PD-L săse potolească că altfel va ieși dumnealui „cu ceea ce trebuie”.

Spirite încinse, campanie murdarăși atacuri sub centură. Cam așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, situația din interiorul Alianței PSD – PD-L de la Vâlcea. Președintele PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan, a acuzat, în mod direct, conducerea CJ Vâlcea de implicare în manipularea sindicaliștilor de la Oltchim, precizând, totodatăcă aceste divergențe vor fi discutate în prima ședințăa Alianței, care va avea loc imediat După alegerile europarlamentare.

Deși Vâlcea a fost primul județ din țară în care liderii PSD și PD-L s-au coalizat la nivelul Consiliului Județean, se pare că acum apele în sânul alianței sunt cam tulburi, mărul discordiei fiind, printre altele, ajutorul oferit atât de PSD, cât și de PD-L, combinatului Oltchim.

Președintele C.J. Vâlcea și totodatăliderul PSD județean, Ion Cîlea face tot posibilul pentru a cultiva ostilitatea Față de PD-L, pe care îl acuzăcă nu dorește salvarea combinatului chimic Oltchim. Mai mult, într-o emisiune televizată, Ion Cîlea i-a sfătuit pe deputații pedeliști săo lase mai moale, fiindcă va ieși „cu ceea ce trebuie”, lăsându-se astfel impresia că ar fi în posesia unor informații compromițătoare pentru portocalii.

Nici pedeliștii nu s-au lăsat mai prejos, ripostând vehement la acuzațiile, ce-i drept, voalate, ale liderului PSD Vâlcea. Președintele organizației municipale a PD-L, Mircea Gutău, s-a arătat consternat de atacurile celor de la PSD: „Mi se pare strigător la cer tupeul și obrăznicia celor de la PSD care vin doar în campanie și încearcă săarunce cu noroi asupra PD-L-ului. Dacă sunt așa de bărbați, de ce n-au făcut nimic pentru Oltchim cât au fost la guvernare 2 ani și jumătate? Oltchimul nu este în această situație de 5 luni de zile și poate la început era mai ușor. Săvii cu un tupeu nemaivăzut, cum a venit Adrian Severin, și săspui că cei de la PD-L sunt împotriva Oltchimului, mi se pare de netolerat” – a declarat primarul Mircea Gutău.