Acasă Arhiva 2 Se majoreazăplafonul pentru medicamentele compensate

Se majoreazăplafonul pentru medicamentele compensate

 De la 1 iulie

Normal 0 21

Pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de pensionari cu venituri relativ modeste și care au nevoie de îngrijiri medicale, Guvernul a decis majorarea cu 100 de lei a plafonului veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. Deputatul PD-L Samoil Vâlcu a subliniat că majorarea plafonului va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2009. „A crescut posibilitatea de acordare a medicamentelor compensate în proporție de 90% pentru pensionari, prin extinderea plafonului de la 600 la 700 de lei. Toți pensionarii care au o pensie de până la 700 de lei și nu de până la 600 de lei, cum era până acum, vor putea beneficia de medicamente compensate în proporție de 90%”, a declarat Samoil Vîlcu.

Parlamentarul vâlcean a adăugat: „La 1 aprilie România ajuns săaibăcel mai scă zut preț la medicamente din Uniunea Europeană . Odatăcu reducerea prețului, s-a constatat că sumele care inițial erau alocate pentru acest program (de compensare a medicamentelor) au fost mai mari. Când s-a făcut reducerea prețului la medicamente, ministerul a promis că nu va transfera banii rezultați din economie la alte programe, ci vor fi tratați mai mulți pacienți”.

Ca urmare a măsurii aprobate de Guvern, numărul pensionarilor care beneficiazăde medicamente compensate cu 90% crește cu 550.000 de persoane. „Este și o măsurăsocială, care vine într-un moment important de crizăiar, pe de altăparte, alături de cele 3 milioane de pensionari care beneficiau de compensate până la 600 de lei mai putem adăuga încă 550.000 de pensionari”, a concluzionat deputatul PD-L, Samoil Vîlcu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.