1

Școlile care nu au autorizație sanitară vor fi închise

DECIZIE FERMĂ. Prefectul județului, Remus Grigorescu, a declarat că unitățile școlare din județ ce nu au obținut autorizația sanitarăde funcționare vor fi închise sau chiar închise în cazul în care primarii nu urgenteazărezolvarea acestei probleme.

Viorel Fifor vine la Vâlcea

Printr-un comunicat remis presei suntem informați că în această săptămâna județul Vâlcea va primi vizita secretarului de Stat pentru Relația cu Instituțiile Prefectului, Mihai Viorel Fifor, care va participa și la ședința ordinarăa Colegiului Prefectural. Printre punctele înscrie pe ordinea de zi se numără: raportul privind rezultatul controlului tematic desfășurat de Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea și Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu în perioada 1-10 iulie a.c., privitor la stadiul implementării la nivel local a legislației în domeniul depozitării deșeurilor, concluziile desprinse în urma inspecțiilor realizate de Inspecția Socială RegionalăSud Vest Oltenia în primul semestru al acestui an, privind respectarea legislației în activitatea de asistență socialădesfășuratăla nivelul unităților administrativ teritoriale din județ, precum și analiza rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar în anul școlar 2008-2009. În plus, pentru această vizită, se va pregăti și o informare cu privire la programele de investiții derulate în unitățile de învățământ indiferent de forma de finanțare, un plan de activitate întocmit pentru personalul didactic și de conducere al unităților de învățământ pe perioada vacanței de varăpentru realizarea lucrărilor de întreținere și reparații, astfel încât începerea noului an școlar săse facă în cele mai bune condiții, dar și propuneri de restructurare a rețelei școlare pentru anul 2009 -2010.

Prefectul ia măsuri radicale

Și pentru că am amintit, în rândurile de mai sus, de școlile din județul Vâlcea, trebuie menționat că prefectul Remus Grigorescu a declarat, cu puțin timp în urmă, că va obliga primarii vâlceni care nu au reușit sădemareze proiecte de reabilitare sau săobținăautorizația sanitarăa unităților școlare din comunitățile pe care le păstoresc săle închidă. „Am avut o întâlnire cu cei de la Inspectoratul Școlar Județean în urma că reia am decis setul de măsuri care trebuie luate pentru ca anul școlar 2009-2010 săînceapăfără probleme. Mai sunt încă , din păcate, în județ foarte multe școli neautorizate din punct de vedere sanitar și îmi doresc ca această situație săse regleze până la 1 septembrie 2009. Ca atare, am discutat cu inspectorul-șef Camelia Coroiu și am hotărât săgăsim o modalitate de impulsionare a primarilor, a administrațiilor locale pentru a face ca lucrurile săse îndrepte. În ceea ce privește unitățile școlare care nu au apăcurentăsau canalizare am luat o decizie radicală. Acestea vor fi închise până în momentul în care primăriile vor găsi o metodăde reglementare a acestei situații. Am intrat în Uniunea Europeană și trebuie, mai mult, avem obligația săoferim copiilor condiții civilizate: apăcurentă, canalizare, puncte sanitare. Nu măintereseazăcum vor rezolva domnii primari această problemă. Au fost aleși sărezolve problemele comunității și trebuie săfacă tot posibilul pentru acest lucru”, a afirmat prefectul Remus Grigorescu.