Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Scandalul poftelor la PSD

constituirea listei pentru consilierii PSD la Consiliul Județean a determinat pretenții nejustificate, răutăți și amenințări ” Ion Tudor vrea săfie și vicepreședinte al Consiliului Județean ” tot mai multe zvonuri afirmăcă între soția lui Ion Tudor și liderul liberal Emilian Frâncu s-a ajuns la o înțelegere pentru ca, în tandem, săocupe primele funcții la comanda administrației județene ” liderul Ion Câlea a afirmat că vrea sădemisioneze din fruntea organizației, pentru că crede că a fost trădat de colegii săi de la municipiu ” au fost comandate atacuri de presă în trei ziare locale împotriva social democraților Ion Câlea, Dumitru Persu și Ioana Liță” Maria Tudor – om de afaceri din afara PSD – dar soția liderului organizației social-democrate din Rm. Vâlcea, vrea să-i scoatăîn decor pe mai vechii militanți PSD amintiți, dar și pe liderul de sindicat Constantin Pârvu ” venirea liderului Mircea Geoanăla Rm. Vâlcea, pentru a instaura pacea între cele două tabere, a devenit iminentă” și în acesta an electoral se prefigureazărepetarea dezastrului din alegerile anului 2004, când, prin scoaterea în decor a ex-senatorului Matei Vintilă, pesediștii s-au ales cu praful de pe tobă, iar Ion Tudor nu a mai ajuns senator


Goana După funcțiile administrative vizate prin alegerile electorale din acest an a scos la vedere interesele și malversațiunile din sufletul acelora care au făcut și fac din politică un mijloc profitabil de parvenire, îmbogățindu-se insultător și revoltător pe naivitatea alegătorilor, că rora le sucesc mințile cu promisiuni deșarte. Aproape că nu existăpartid care sănu-și dorească , pentru oamenii lor, conducerea primăriilor importante din județ sau președinția Consiliul Județean Vâlcea. În bătăturile acestora, mai cu batista pe țambal, mai cu strigături, de curând, s-a pornit „scandalul poftelor”, dar, mai ales, acesta se manifestăpregnant la PSD. Constituirea listei pentru nominalizarea candidaților la Consiliul Județean a determinat un scandal ce se aflăîn plină desfășurare, în acest partid. Dacă la nivelul organizației municipiului Rm. Vâlcea, Ion Tudor face și desface, cu drept de „viațăși de moarte” asupra membrilor săi de partid necârtitori, la județ, treburile stau altfel. Aici, vechea troică (Ion Câlea – Dumitru Persu – Ioana Liță), ajutatăde militanții cu experiențădin organizație Constantin Rădulescu, Constantin Pîrvu ș.a. – s-au înțeles destul de bine în alcă tuirea lisei de consilieri, așteptând doar confirmarea ce trebuie săvinăde la București.

Dar uite că și aici s-a instalat dihonia, pentru că , din mai multe surse, s-a aflat că Ion Tudor – liderul organizației municipale Rm. Vâlcea, După ce s-a jucat de-a „uite primarul, nu-i primarul” la primăria Râmnicului – a pus de o înțelegere cu liderul PNL – Emilian Frâncu, aspirant la candidatura pentru președinția Consiliului Județean, bătând palma de a-l ajuta pe acesta săcâștige funcția, în detrimentul propriului său șef de la județ – Ion Câlea și el candidat la aceeași funcție (dacă nu cumva este o intoxicare cu scop demoralizant). Nu știm cât de adevărate sunt zvonurile pe această temă, dar am aflat că , în spatele ușilor închise de la PSD Vâlcea, se dau lupte grele pentru eliminarea din partid a „troicii” amintite, de teama unei opoziții vehemente. „Organizatorul” puciului se dovedește un mic cadet în politică , în comparație cu veteranii pe care vrea să-i elimine din partid (Câlea, Persu, Rădulescu, Liță, Carmen Predescu, Gigi Matei ș.a.). Semnalul a fost dat chiar de Ion Tudor care – în urmăcu ceva timp – a cerut scoaterea de pe listăa secretarului general Dumitru Persu pentru că „și-a permis că cearăfuncția de vicepreședinte al Consiliului Județean” (citat din zisele solicitantului), de parcă nu ar mai avea voie nimeni să-și dorească funcții fără voia lui Tudor. Mai înainte și Ioana Lițăa suferit un „atac” telefonic, dar de data asta de la soția liderului Ion Tudor, când, folosindu-se tonul ridicat și epitete nemeritate, i s-a cerut săiasădin munca de partid și săse pensioneze, sfătuităsă-și vadăde treaburi acasă. Una peste alta, nu puțini sunt aceia care spun că Ion Tudor (intrat de numai un an și ceva în politică ) vrea săfie TOTUL la PSD, săocupe toate funcțiile în administrație, cu drept de viațăși de moarte asupra tuturor din partid și din județ, semnalându-și oficial candidatura la primăria Râmnicului (a promis asta și „ministrului” Miron Mitrea), la președinția Consiliului Județean, la Senat și doar soția sa mai știe pe unde mai vrea săcandideze. În atare situație, văzându-se carotat, vineri seara, liderul PSD Ion Câlea și-a anunțat colegii de partid că va demisiona din funcție, „simțind trădarea ce s-a pus la cale cu liberalii”. până la această orănu se știe cum s-a materializat amenințarea, dar se știe foarte bine că soția lui Ion Tudor (care s-a lăudat că are toată presa la picioare!) a comandat unor ziare locale atacuri furibunde împotriva pesediștilor Ion Câlea, Dumitru Persu, Ioana Lițăși Constantin Pîrvu (dar și împotriva noastră).

Luni, 7 aprilie, în aceste ziare se va scrie critic despre incomozii pesediști ce stau în calea „fericirii” politice a lui Ion Tudor, articolele publicate urmând săfie prezentate președintelui Mircea Geoană, ca semn al unei presupuse știrbiri a imaginii organizației județene făcutăde incomozii lor. Ne-am propus sădejucă m această samavolnicie, menționând că nici cei care vor publica ulterioarele atacuri împotriva celor patru nu o fac cu conștiința împăcată, dar dependența Financiară de Maria Tudor – comanditarul – (contracte de publicitate între 40 milioane – 150 milioane lei vechi) nu-i lasă. „Nici nu știm cum săprocedăm cu comanda asta. Nu avem nimic cu domnii Câlea și Persu sau cu doamna Liță, dar avem în contract stipulatăobligația de a îndeplini comanda beneficiarului, acesta asumându-și întreaga responsabilitate asupra conținutului solicitării. O săne cerem scuze vâlcenilor pentru manipulare, la timpul potrivit și bine ar fi ca acesta sănu fie cu ocazia distrugerii partidului” – ne-a declarat unul dintre patronii ziarelor subordonate financiar familiei Tudor și nu organizației municipale a PSD unde este lider Ion Tudor.

P.S.: Pentru atitudinea incalificabilăde bârfă- vizând viața privată- manifestatăde Ion Tudor împotriva subsemnatului, renunț la non-combatul promis familiei sale și-mi voi face datoria de ziarist, cu orice risc. Sunt și eu dator cu o moarte! Avem convingerea că , După acest articol, Maria Tudor își va asmuți cotarlele și asupra noastră, dacă nu cumva Guminschi și Pîrnău nu au și făcut-o până acum. Dar câteva ziare demne și neînregimentate moral, nu i se vor supune, chiar dacă le taie „subvențiile”. Sugerăm organelor fiscale săverifice dacă între firmele familiei Tudor și ziarele locale au existat sau existăcontracte de publicitate încheiate anual sau încheiate pe perioade mai mari de o lună de zile (întrebându-se și de ce?) și care este obiectul acestora. În campania electorală, pentru susținerea unui candidat sau partid, este obligatoriu ca plățile săse facă din contul organizațiilor politice, unde trebuie săfie relevate sumele donate și numele sponsorilor binevoitori.

Romeo Popescu