Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDALUL „NĂSTASE PATRU CASE ȘI O MĂTUȘĂ BOGATĂ”

” „Mafia nu se luptăcu statul, mafia e chiar statul”.

” piscinăla etajul patru al imobilului din strada Zambaccian, buncă r placat cu folie de cupru la subsolul aceleiași construcții, buncă r la vila de la Cornu – acestea sunt câteva dintre facilitățile pe care Adrian Năstase le-ar fi primit drept mităîn perioada în care era premier ” majoritatea deputaților îl protejeazăpe fostul premier de procurori, invocând chestiuni politice, nu argumente juridice

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a publicat, pe pagina de Internet, la secțiunea „caseta deputatului”, documente secrete din dosarul „Zambaccian”, dosar în care procurorii DNA au cerut deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase, pentru fapte de corupție. Mai exact, deputații au făcut public referatul procurorilor Lucian Papici și Mariana Alexandru, în care aceștia prezintăprobele strânse împotriva lui Adrian Năstase. DNA a dezaprobat, printr-un comunicat, apariția pe site a referatului procurorilor, exprimându-și nemulțumirea și Față de declarațiile președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul dosarelor liderilor politici. De asemenea, se afirmăcă publicarea unor date privind dosarul este de naturăsăîngreuneze semnificativ ancheta penală. Referatul începe cu descrierea persoanelor din anturajul fostului premier care au participat la construcția imobilului de patru etaje din centrul Bucureștiului. Irina Jianu, fost inspector de stat în construcții, Sergiu Sechelariu, om de afaceri și fratele fostului primar al Bacă ului Dumitru Sechelariu. Potrivit acestuia, la subsolul clădirii a fost construit, la cererea expresă a lui Adrian Năstase, un buncă r format din două încă peri. Ambele au pereții, inclusiv pardoseala și tavanul, acoperiți integral cu folie de cupru, peste care au fost aplicate placaje din rigips, respectiv parchet. Buncă rul este asigurat cu o ușămasivădin oțel și racordat la sistemul electric, de climatizare și securitate al imobilului”. DNA susține că de buncă rul era folosit exclusiv de Adrian Năstase. ” În schimbul acestor foloase, evaluate la peste 6 miliarde ROL, fostul prim-ministru al Guvernului României a folosit influența și autoritatea sa, decurgând din funcția deținută, pentru a favoriza un grup de firme în încheierea și derularea unor contracte cu Ministerul Apărării, Guvernul României, Președinție, Parlamentul României”, se mai aratăîn referatul DNA. „Vocea Vâlcii” a intrat în posesia referatului trimis parlamentului de că tre DNA, pe care-l va da publicității începând cu numărul viitor.

P.S.: – Pe Bivolaru, vi-l mai aduceți aminte? Cu vreo 10 ani în urmă, toată floarea cea vestităa PSD-ului, intră, braț la braț, cu Bivolaru, în clădirea Tribunalului, în semn de solidaritate cu colegul vânat (atunci, ca și Năstase acum) pe motive politice. Erau acolo și Năstase și Iliescu și Mitrea rupându-și hainele de pe ei și jurând pe ochii mamelor lor că Bivolaru e nevinovat. Ceva mai târziu, aceeași Năstase, Iliescu și Mitrea recunoșteau, cu seninătate, că nu existăpădure fără uscă turi și că Bivolaru e o excepție în partidul lor. Cam multe excepții și cam multe uscă turi în pădurea PSD!

Romeo Popescu