Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Sărbătoarea că pșunului”

 Duminică , 31 mai, la Bunești

Normal 0 21

La sfârșitul acestei săptămâni, locuitorii comunei Bunești vor fi în sărbătoare. Duminică , 31 mai, are loc cea de-a 39-a ediție a Sărbătorii că pșunului. Lume multăși bunăse va aduna și, bineînțeles, că pșuni fără număr. Administrația localăa hotărât sămarcheze cum se cuvine această sărbătoare devenitădeja o tradiție. Așa că a pregătit pe lângă acțiunile de prezentare și dezbateri pe această temăși un program artistic pe măsură. Cu această ocazie va fi inauguratăși o bazăsportivămodernă. Pentru cei care doresc săparticipe la „Sărbătoarea că pșunului” văprezentăm mai jos programul manifestărilor:

Dimineața, între orele 9.30 – 10.30 vor avea loc consultații agricole oferite de cercetători, specialiști în domeniul culturii că pșunului, reprezentanți ai instituțiilor abilitate de la nivelul județului.

Va urma vizitarea expoziției cu soiuri de că pșuni performante cultivate în Vâlcea și în țară . Pe parcursul întregii manifestări va activa fanfara elevilor „Gabriel Chaborschi”, de la Palatul Copiilor.

Alaiul tradițional al cultivatorilor de că pșuni va fi precedat de hora cultivatorilor. Începând cu ora 11.30, la că minul Cultural Bunești va avea loc deschiderea oficiala a „Sărbătorii că pșunului”, urmând inaugurarea Bazei Sportive.

Între orele 12.00 -12.30 va avea loc festivitatea de premiere a cultivatorilor cu rezultate deosebite în acest an, urmatăde un concert folcloric susținut de interpreții „Rapsodiei Vâlcene” și grupul „Rapsozii Oltului”.

Elevii școlii cu clasele I-VIII din Bunești au pregătit pentru cei prezenți un frumos program artistic. Vâlcenii de pretutindeni și nu numai sunt așteptați la Bunești pentru a sărbători a 39-a oarăfructul care a adus deja faimălocalității – că pșunul.