Acasă Arhiva 2 Sărăcie lucie în primării

Sărăcie lucie în primării

 Instituții în colaps?

fără BANI. Criza a lovit năprasnic și în primăriile din județul Vâlcea. Conducă torii instituțiilor mai sus amintite au rămas fără bani de salarii și de utilități de luni bune. Nevoite să-și reducă drastic cheltuielile, primăriile s-au văzut nevoite să-și punăla muncă angajații gratis.

Cum la ultima rectificare de buget banii alocați de Consiliul Județean (CJ) Vâlcea primăriilor din județ au fost insuficienți, instituțiile au terminat repede fondurile, rămânând fără un șfanț. Despre investiții nici nu mai poate fi vorba, iar, în unele localități, ajutoarele sociale pe Legea 416 s-au sistat. Cu toate că președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, promite că va avea loc, în curând, o nouărectificare de buget, primarii sunt sceptici. Ei spun că fondurile primite vor fi derizorii și vor ajunge, din nou, în incapacitatea de a plăti salariile angajaților. De altfel, primarii, datoritălipsei acute de fonduri, nu au mai reușit săachite nici facturile la utilități și spun că riscă penalizări de întârziere enorme.

CJ s-a împrumutat la Ministerul de Finanțe

În acest moment, în Vâlcea, existănu mai puțin de 28 de primării de localități care nu au mai reușit sădea salariile angajaților de luni de zile. Este vorba de Runcu, Măldărești, Fârtățești, Lădești, Lăpușata, Roești, Alunu, Lungești, Mădulari, Mitrofani, Lăcusteni, Laloșu, Ocnele Mari, Dănicei, Cernișoara, că limănești, Brezoi, că limănești, Brezoi, Horezu, Diculești, Crețeni, Orlești, Pesceana, Prundeni, Scundu, Sutești, Ștefănești, Stroești, și Făurești. Primăriile, declarăIon Cîlea, pe lângă banii puțini pe care i-au primit de la CJ, se aflăîn această situație disperatăși datorităfaptului că au avut încasări mici, de sub 40%. „Pentru a ieși din această situație, am fost nevoiți săne împrumutăm la Ministerul de Finanțe, din fondul de rezervăal trezoreriei, suma de 30,19 miliarde de lei vechi, bani cu care sperăm săacoperim salariile angajaților. Sunt primării, unde oamenii nu și-au mai luat banii de patru luni de zile”, a menționat președintele CJ, Ion Cîlea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.