Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptpmâna vâlceană pe scurt

 

” la redacție am primit un telefon prin care am fost informați că subprefectul Bebe Ungureanu nu prea stăîn Prefectură, locul său de muncă și se „preumblă” prin județ, preferând afacerile ” uitându-ne, cu atenție, în bătătura liberalilor, am constatat că liderul organizației județene a PNL – Emilian Frâncu, nu se dezminte ” ținem să-i transmitem noului nostru coleg de presă , George Smeoreanu, directorul de la VTV – televiziunea care vrea săse ia la trântăcu întreaga presă locală, că de data aceasta-i dăm o bilăalbă” zbaterile patronului unui ziar devenit cameleon politic, pentru a ocupa funcția de director la Direcția pentru Protecția Copilului nu au încetat, nici După ce această instituție a ajuns în curtea PD-L-ului, din portofoliul liberalilor ”
” La redacție am primit un telefon prin care am fost informați că subprefectul Bebe Ungureanu nu prea stăîn Prefectură, locul său de muncă și se „preumblă” prin județ, preferând afacerile (După cum ne-au spus informatorii) muncii sale oficiale, ce trebuie săfie la vedere. După cum suntem obișnuiți ca nație (săgândim, mai întâi, partea rea a lucrurilor), termenul de „afaceri” poate avea și un aspect pozitiv și legal, ceea ce nu-i pune pe aceia care-l folosesc în postura de calomniatori. că Bebe „Sexologul” este și avocat, o știe toată lumea, iar dacă se dătermenului de „afaceri” aspectul de „angajament avocă țesc” în dosarele civile cu dispute pentru restituirea pădurilor, asta nu este afacere. Bebe nu mai pledează, de mult, la bară, pentru că și-a făcut acasăun cabinet de profil, foarte încărcat de angajamente în procese, susținute acum de soție și de fiul său ce a început săcapete renume în profesie. Nu știm dacă are cineva curaj să-l verifice pe „antrenatul” subprefect ce face în orele de serviciu și nici dacă își îndeplinește sarcinile de serviciu ce-i revin. Pentru transparență, ar trebui ca abilul reprezentant (secund) al Guvernului din Prefectura Vâlcii sădea publicității modul său de manifestare profesionalăși cam ce a reușit săfacă bun la locul de muncă . Pentru că , După cum se vede și se aude, acolo face numai valuri și subordonaților le este frică de subiectivismul și furia ce-l cuprinde, uneori. Noi nu-l recunoaștem, pe abilul avocat în această postură, dar, mai știi?, vârsta subțiazănervii și instaleazăcomoditatea.
” Uitându-ne, cu atenție, în bătătura liberalilor, am constatat că liderul organizației județene a PNL – Emilian Frâncu, nu se dezminte. De când îl știm, el este un misogin consacrat, acordând femeilor întâietate doar la cratițăși propășirea nației și nu în politică sau în funcții de conducere. Studiați cu atenție compoziția organelor colective de conducere politică , la organizația județeană sau la organizația municipalădin Rm. Vâlcea și veți vedea că femeile nu apar în compoziție. De la ieșirea în decor a doamnei Zvetlana Preoteasa, cunoscutăca o cutezantăactivistă, nimeni nu i-a luat locul. Sănu ne vorbiți de Bogdana Gras că subiectul ar lua-o pe arăturăși cine știe ce furtunăvom mai stârni printre crengile de Sasafras. Nema, femei politicien, promovate sau afirmate! De ce oare și de ce nu știu nimic colegii și prietenii lui Frâncu? Noi știm motivul și bine facem că ne abținem să-l dăm publicității, dar poate că , în curând, nu ne vom mai putea înfrâna tăcerea și-l vom devoala. „Cherche la femme”, liberali misogini, că și ele pot face ceea ce faceți voi, dar pe un mai mare suport de cinste, dreptate și adevăr. În lipsa doamnelor liberale, constatăm existența multor domni țărăniști în bătătura galbenăși, nu de puține ori, ne-am întrebat de ce nu se duc aceștia la partidul din care au provenit, că el existăși în județul nostru, iar bietul lider PNÎCD –
Iordăchescu, se dăde latul morții După vechii săi combatanți, sunând, periodic, goarna deșteptării și rechemării acestora acasă. Oare de ce nu se duc liberalo-tărăniștii la dragostea lor dintâi? Săfie de vinătantiemele ce le-au fost asigurate de Emilian Frâncu pentru a-i fi lui mercenari devotați? Se prea poate, dar se prefigureazăși o loviturăsub centurăpentru acesta. Dacă șefia organizației județene va fi luatăde Cristi Buican, un vechi și serios lider țărănist, se va putea spune că la PNL Vâlcea există”doi într-unul”, două partide în unul singur, reformat. Astfel, un suflu nou va bate la PNL, că După „arșița” făcutăde Frâncu, reformarea prieteniei și colaborării interne de partid se impune ca o necesitate.
” Îinem să-i transmitem noului nostru coleg de presă , George Smeoreanu, directorul de la VTV – televiziunea care vrea săse ia la trântăcu întreaga presă locală, că de data aceasta-i dăm o bilăalbă. Cu câteva zile mai înainte, comentând mesajele pe care le transmitem în această pagină, domnul George ne-a acuzat că facem pe curajoșii cu numai Emilian Frâncu, Ion Nicolae sau cu persoana dumnealui, dar nu avem curaj să-i critică m pe Constantin Roibu – Oltchim, Ion Câlea – PSD, Mihai Bălan – CET etc pe mai marii zilei, insinuând că aceștia ne-ar rezolva problemele materiale și că , de îi vom face cu activitatea dumnealor subiecte de pamflet, ne vom da cu stângul în dreptul, în careu. Bilăalbă, domnule George, că prea aveați o figurăironică , atunci când ați enunțat, ulceros, „postulatul” acesta. De unde știți că ne este frică ? Au făcut oamenii aceștia ceva, public și noi am întors capul, menajându-i? Sunteți fariseu. În afarăde Ion Câlea, pe cine ați avut, dumneavoastră, curaj sămai criticați? Știți săfi făcut ceva contestabil Constantin Roibu, Mihai Bălan, Remus Grigorescu și nouăne-a scă pat? Păcat că aceștia nu v-au văzut cum jubilați pentru ideea de contraatac avutăși critica subtilăce ne-ați adresat-o! Noi nu împărțim viața publică localăîn „ei – ai noștri – că ne dau bani” și „pe ei, că nu au gloanțe”. Sperăm ca, în viitor, săanalizați mai bine afirmațiile făcute public și sănu vămai lăsați dominat de nervi și supărare. Așa cum dumneavoastrăvăpermiteți săanalizați scrierile din ziarele noastre (nu văd cine se poate, de altfel, opune!), tot așa văputem da și noi bile negre greșiților din presă , că doar nu sunteți perfecțiunea profesionalăîntruchipată. Zâmbiți, vărugăm, că așa ne învățați săfacem când spuneați că simțim cuțitul criticii și văinvităm săapreciați ironiile noastre, cum și noi văiertăm greșelile dvs. de ironizare. Și, pentru că ați lipsit mult timp din județ, și, la revenire, că rțile le-ați găsit făcute altfel, iar multe adevăruri văscapă, trecem în barca în care văaflați, spre a văajuta sănu mai greșiți. Declarăm că nu văsuntem adversari, decât în măsura în care ne provocați, pe teme necunoscute și nedocumentate de dvs.
” Zbaterile patronului unui ziar devenit cameleon politic, pentru a ocupa funcția de director la Direcția pentru Protecția Copilului nu au încetat, nici După ce această instituție a ajuns în curtea PD-L-ului, din portofoliul liberalilor. Omul acesta, un învârtit al vieții post-decembriste, a lustruit scaunele Prefecturii, Consiliului Județean sau pe la importantele partide județene, doar-doar îl va băga și pe el cineva în seamnăși-l va mirui cu vreun directorat. Odiseea lui politică și nu cea jurnalistică ) a plecat din curtea PSD, via PC, cu reflexe, iar, la PSD, apoi, la PNL și, acum, la PD-L. Individul de care vorbim este Constantin Tanislav și păstorește cotidianul „Info Puls”, de altfel o publicație remarcabilă. Fost membru de partid la PSD, apoi înscris la PNL, vrea acum săse înscrie și la PD-L, obosindu-i pe democrații liberali cu prezența și insistența sa. De teama ziarului pe care-l conduce soția lui, mai marii pedeliști nu-i pot spune săînchidăușa pe dinafară, așa cum ar merita. Iar el nu înțelege că nu-i locul lui în PD-L, pentru că acolo nu sunt bicicliști politici, iar performanța de a trece prin vreo patru partide, l-ar face campion portocaliu la cameleonism. Ca să-l liniștim, îl informă m că la PD-L nu are loc, iar la Direcția pentru Protecția Copilului nu poate fi numit manager un subinginer sau inginer, cum se recomandă. Coane, stai binișor pe profundorul tău, că te-ai născut duplicitar și nereprezentativ pentru lumea asta. Nu ai har și nici nu ai știut să-ți cultivi prietenii cu oameni serioși, demni și spirituali. Și ca săscapi de marota „directoratului”, pune de un partid, fă-te șef și numește-te singur într-o funcție pe care știi săo manageriezi la tarabă. Altfel, ajungi de râsul lumii, dacă nu cumva ai și ajuns și nu vezi asta.