Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” scandalul iscat în sânul organizației județene liberale, După publicarea hotărârii de demitere a liderului municipal Bogdan Pistol și dizolvarea biroului în fruntea că ruia s-a aflat ilegal încă din luna februarie din acest an, în ziarul nostru, nu mai contenește ” nici nu s-a așezat bine pe scaunul de la primărie și proaspătul primar Romeo Rădulescu a și fost reclamat la DNA – Pitești pentru presupuse ilegalități comise în cadrul unei licitații pentru sensurile giratorii din Rm. Vâlcea ” și pentru că a venit vorba de DNA, poate ne spune cineva din Consiliul Județean cum s-a asfaltat un kilometru de drum comunal, în satul Atârnați, comuna Vaideeni, într-o noapte, la alegerile prezidențiale, cu firma Strabag, nelicitat și neafișatăacțiunea pe SEAP „

” Scandalul iscat în sânul organizației județene liberale, După publicarea hotărârii de demitere a liderului municipal Bogdan Pistol și dizolvarea biroului în fruntea că ruia s-a aflat ilegal încă din luna februarie din acest an, în ziarul nostru, nu mai contenește. Liderul județean, deputatul Cristian Buican, în loc să-și punăcenușăîn cap și să-și cearăscuze vâlcenilor pentru că nu l-a îndepărtat pe Pistol din fruntea liberalilor râmniceni, După cum spune Hotărârea Curții de Onoare și Arbitraj a PNL, ascunzând realitatea, cautățapul ispășitor că ruia săîi punăîn cârcă „trădarea” de a da presei actul ținut bine de el în chimirul de cioban de la munte, din Perișani. Diabolic individ. De fapt, el nu este liberal, ci un țărănist „transfug”, om care nu are nici în clin nici în mânecă cu partidul Brătienilor și îl doare-n bască de se face PNL-ul de râs cu el la timonă. La o adică , își va revendica trecutul PNÎCD-ist. Pentru a-i elimina pe liberalii incomozi viitorului său la șefia partidului, Buican a „scă pat” documentul spre presă , printr-o apropiatăde-a lui, procedând, de acum și astfel, la culpabilizarea celor care nu-i suflăîn tălpile încinse de cât a bătut/stătut el teritoriul, pe la organizațiile orășenești și comunale. Iar pentru a da un iz de legalitate acțiunii de prindere a „trădătorului”, tărămbetele Buican a numit o comisie de investigații (ha ha ha !) care va trebui să-l „interogheze” pe ziaristul semnatar al deconspirării, celebra comisie fiind condusăde „profesorul de tumbe”, fost subsecretar de stat cu calificare de profesor cu fluiericiu, Adrian Toader. Cei trei membri ai comisiei – Toader, Folea și Bâzâc, vor săfacă „totul” pentru a-i elimina lui Buican adversarul (sau adversarii), împotriva unei realități pe care nici ei nu o vor putea cunoaște niciodată. Peste câteva săptămâni, la Biroul Politic Teritorial al PNL Vâlcea va avea loc o ședințăde demascare în stil comunist, iar victima – deja „știută” – va fi exclusădin partid. Asta nu pentru că l-ar fi descoperit a fi „turnător”, ci pentru că stăîn coasta dictatorului tărămbist. Iatădemocrația din PNL Vâlcea, iatăatitudinea dictatorialăa unui țărănist travestit în liberal, pus pe dărâmarea organizației și scă derea gradului de încredere a electoratului autohton în acest partid. Tot într-un astfel de mod, Pistol și cu Buican, sponsorizați și susținuți de câțiva primari și oameni de afaceri, l-au scos pe tușăpe Emilian Frâncu, din prima funcție județeană de partid. Norocul liberalilor râmniceni este că la conducerea organizației municipale Rm. Vâlcea, în locul demisului Bogdan Pistol, a fost numit, ca interimar… Emilian Frâncu. De acum, se va putea vedea diferența dintre democrația ce va fi instauratăde Emilian Frâncu și dictatura țărănisto-liberalăa Buicanului împăunat de atâta putere.

” Nici nu s-a așezat bine pe scaunul de la primărie și proaspătul primar Romeo Rădulescu a și fost reclamat la DNA – Pitești pentru presupuse ilegalități comise în cadrul unei licitații pentru sensurile giratorii din Rm. Vâlcea. Sursa noastrăjudiciarăne-a dezvăluit sădenunțul a fost făcut de un pesedist râmnicean, posibil Ion zis Gigi Matei (recunoscut în domeniu) sau Remus Grigorescu, candidatul învins de cel reclamat, ofticat de neputința sa publică relevatăde alagerile încheiate. Acum, începe săse contureze faptul că După ce „conspiratorii politici” l-au trimis pe fostul primar Mircia Gutău, la Colibași, primăria Râmnicului nu a ajuns pe mâna „cui trebuie”, cum se trăseserăsforile. Electoratul nu a fost de acord cu mișmașurile politicianiste și se Continuă manevrele oculte. Deci, cine a stat în spatele demersurilor de trimiterea lui Mircia Gutău spre nefericire, domnilor din PSD? Aveți vreo legăturăcu asta?

” Și pentru că a venit vorba de DNA, poate ne spune cineva din Consiliul Județean cum s-a asfaltat un kilometru de drum comunal, în satul Atârnați, comuna Vaideeni, într-o noapte, la alegerile prezidențiale, cu firma Strabag, nelicitat și neafișatăacțiunea pe SEAP. Cum este domnilor cu brandul „Hoțul strigăHoțul!”? Cazul reclamat la DNA împotriva primarului Romeo Rădulescu se va dovedi a fi un „fâs”, După cum vădorim săfie și cazurile de asfaltări pe ochii frumoși ai lui Mircea Geoană, la care ne referim. Numai că nici pedeliștii, nici Romeo Rădulescu și nici noi nu vom sesiza DNA-ul. Doar dacă procurorii argeșeni se vor autosesiza…

” „Într-o bunăzi, foarte curând, computerele vor fi probabil capabile săne citească gândurile mai bine decât un psiholog. În ziua aceea mulți oameni politici vor avea de ce sătremure”. Sunt declarațiile doctorului Pawan Sinha, de la prestigiosul Massachussetts Institute of Technology (MIT), comentând impresionantul software pe care îl pune la punct cercetătorul canadian David Skillicorn, pentru a detecta falsitățile și manipulările care mult prea frecvent se regăsesc în discursurile marilor noștri lideri. Potrivit unui raport divulgat de revista New Scientist, acest om de științăși colaboratorii săi folosesc deja acest prototip de detector de minciuni politice pentru a analiza vorbele și vorbăria celor doi aspiranți la Casa Albă. Rezultatele preliminare ale analizei de moment îl acuzămai mult pe candidatul democrat, Barack Obama, care, potrivit programului profesorului Skillicorn, tinde sărecurgăla un limbaj manipulator mult mai frecvent decât republicanul John McCain. „Ceea ce analizăm nu este atât minciuna flagrantă, ci tendința politicienilor de a prezenta o imagine despre sine care le convine pentru a seduce alegătorul, dar care nu reflectăcu adevărat ceea ce gândesc”, a declarat Skillicorn, un matematician care dezvoltăaceastă cercetare la Departamentul de Științe Informatice la Universitatea din Queen’s, Ontario. Cercetătorul și-a definit programul ca un detector pe care l-a denumit „verbal spin” și care, în opinia sa, se referăla un discurs în care „expresiile unui politician nu reflectăceea ce el știe că este adevărat”. Pentru a detecta potențialele manipulări, software-ul profesorului Skillicorn analizeazădiscursurile politicienilor pentru a detecta indicatorii de spin: de exemplu, recurgerea la generalități vagi, fără a preciza detaliile sau a introduce nuanțe; folosirea persoanei întâi plural (we, we can ar fi exemplul cel mai clar) în loc de eu; și cuvinte cu un înalt conținut emoțional, precum urăși dușmani.

Prin această strategie, Skillicorn a analizat deja 150 de discursuri din actuala cursăelectoralăamericană, inclusiv unele pronunțate de alți candidați pierduți pe parcurs, precum discursurile lui Hillary Clinton din tabăra democrată, sau cele ale lui Mitt Romney din tabăra republicană. Rezultatele deocamdatăsunt covârșitoare la ora proclamării lui Barack Obama ca imbatabil campion al manipulării, mult în fața lui McCain. Dacă se comparădiscursurile pronunțate de ambii candidați la acceptarea nominalizării respectivelor lor partide, Obama obține un punctaj de 6,7 (pe o scarăîn care 0 este nivelul mediu verbal spin găsit la toate discursurile analizate). McCain, totuși, se aflămult sub medie, cu un punctaj de -7,85, spre deosebire de exploziva „număr doi” aleasăsă-i fie vicepreședinte, Sarah Palin, situatămult peste medie în rankingul elaborat de programul profesorului Skillicorn. „Obama este foarte abil la ora recurgerii la retorica emotivăcând prezintădiferitele teme aflate în joc în alegeri, iar sondajele aratăcă această strategie îi merge foarte bine”, este de părere Skillicorn. McCain, dimpotrivă, folosește un limbaj foarte plat și direct, cu un ton la fel de plat, care fără îndoialăîl dezavantajează, potrivit analiștilor în discursuri. De fapt, cercetări pe aceeași temărealizate de Institutul Vox din Geneva, citat de raportul publicat de New Scientist, afirmăcă tonul vocii utilizate de McCain „seamănăfoarte mult cu al cuiva deprimat clinic”. În definitiv, cum conchide profesorul Skillicorn, „lumea tinde să-i asimileze pe politicieni cu dealerii de mașini” și, în acest sens, vinde mai bine cel care recurge la „spinul verbal” pentru a-și seduce potențialii alegători.