Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

 

” vești proaste din tabăra PNL Vâlcea. La București, conducă torii partidului cam știu ce nori negri plutesc deasupra capetelor membrilor BPT și ce plan diabolic a pus la cale liderul județean Cristian Buican împotriva potrivnicilor lui și a cârtitorilor de partid ” he, he, heee A ieșit la rampa politică strategul amator al candidaților la diverse funcții publice și politice, Dan Tudor ” delegarea comisarului șef de poliție Adrian Cazan, în corpul de control al ministrului Vasile Blaga, a luat sfârșit la data de 14 aprilie ” semnalam, cu puțin timp în urmă, că treburile la Arhiepiscopia Râmnicului nu stau tocmai bine „

Balada VeselăPentru Crâșmari

” de Francois Villon

De suliță, de lance aruncată,

de ghioagăși de buzdugan strunjit,

de bardă, de săgeatăferecată,

de paloș, de baltag și de cuțit,

de țeapăși de furcă otrăvită,

de iatagan, de cange, de custură

și de bandiți pândind la cotitură

săfie dați grămadăla pământ,

străpunși în inimi, sfărtecați pe rând,

tăiați la beregăți să-i rupăchinul

și-n fund de iad săstea cât mai curând

crâșmarii care ne boteazăvinul!

 

De arc turcesc, de spadă-ncovoiată

le fie-mpuns burtoiul ghiftuit;

de foc grecesc le ardăchica toată

și creierii le urle-n nesfârșit;

în ștreang le-atârne hoitul împuțit

și ciuma bată-i cu vătămătură;

ba m-aș ruga săfie trași, cu ură,

în țepi aprinse, să-i aud zbierând;

beli-i-ar zece gărzi de vii, rânjind

și în ulei încins să-și iute cinu;

legați de patru cai săvăd crăpând

crâșmarii care ne voteazăvinul!

 

Plesni-le-ar tunul că pățâna boată,

lovi-i-ar trăsnetul pe drum, cumplit

și-apoi o haităde dulăi, turbată

le rupăhălci din trupul hăcuit;

orbească -i fulgerul ca un cuțit,

zăpezi și grindeni bată-i pe că ldură,

uda-i-ar ploile fără măsură

când umblăgoi și-n preajmăn-au veșmânt;

săpiarăde pumnal făr’ un cuvânt

și hoitul lor să-l vălurească Rhinul;

de optzeci de ciocane piară-n vânt

crâșmarii care ne boteazăvinul!

 

ÎNCHINARE:

Stăpâne, blestema-i-ar Domnul sfânt

săsugăpână or crăpa, veninul,

că necinstiți și fărdelege sunt

crâșmarii care ne boteazăvinul!

 

” Vești proaste din tabăra PNL Vâlcea. La București, conducă torii partidului cam știu ce nori negri plutesc deasupra capetelor membrilor BPT și ce plan diabolic a pus la cale liderul județean Cristian Buican împotriva potrivnicilor lui și a cârtitorilor de partid. De aceea, ne-a fost transmisăinformația că se pregătește descă unarea acestuia și „ungerea” în prima funcție politică a seriosului și elevatului economist Victor Giosan, că ruia, se spune, i-a cam venit vremea săpunăosul la treabă. Giosan este considerat ca fiind unul dintre aristocrații autohtoni, diplomat, echilibrat și factor conciliant în fața tumultoaselor orgolii de preamărire a multora celor care aspirăla funcția supremăîn partid. De va fi numit Victor Giosan în fruntea organizației, transfugul țărănist Buican nu va mai avea loc și rost printre „brătieni”, gândul fugindu-i, deja, la partidul țărănist reanimat (de PSD) de unde a venit. Acum, augusta lui persoanăîși odihnește oasele și mușchii ostoiți de scenarita ce l-a cuprins și i-a fost dejucată, în afara granițelor țării, prin Bulgaria, se pare, ca să-și facă ceafa tare. De altfel, mai toți membrii Biroului Politic Teritorial liberal se aflăîn concediu. Au muncit mult, săracii, ca să-l „trântească ” în decor pe lacomul Bogdan Pistol care le dorea pe toate. Și la primăria Râmnicului… și șef de organizație județeană … și în fruntea listei pentru viitoarele alegeri parlamentare și în și la Și pe când se vor întoarce ei, fițoșii politicieni conducă tori vâlceni, de prin cotloanele tării și ale lumii, proaspăt încă rcați cu energie violet, pre mulți îi vor popii, în frunte cu Ion Nicolae – acuzatul fără vină, ce vrea săse facă luminăîn acest partid și nu vrea rău, dar nu se poate. Blestemul lui Frâncu !

” He, he, heee A ieșit la rampa politică strategul amator al candidaților la diverse funcții publice și politice, Dan Tudor. Și unde putea el săse reproducă , dacă nu la postul de televiziune al liberalilor, organizație politică că reia i-a condus atât de bine la înfrângere candidatul la Primăria Râmnicului, încât și-a că pătat renumele de gropar al candidaților vâlceni dornici de preamărire „moca”. Începând cu afaceristul Mitică Crăciunescu, continuând (de două ori) cu vărul său Ion Tudor și acum cu Bogdan Pistol, s-a putut vedea ce mânăpăguboasăare în alegeri Dan Tudor. Răutăcioșii autohtoni afirmăcă „marele strateg” a jucat la două capete: și cu Romeo Rădulescu și cu Bogdan Pistol, la Primăria Râmnicului. Om orientat, el a pierdut într-o parte și a câștigat în alta. Numai că nu se va putea lăuda cu performanța primarului victorios, acesta beneficiind de un alt „strateg”, cu renume, mult mai bine pregătit și informat, folosind de la „ghinionistul” Tudor doar cumpăratele strategii „secrete” ale liberalilor. Parcă mai știm noi unul care lucreazăla două capete. Oferim 10 milioane lei celui care ne spune că despre prefectul Ungureanu este vorba și, apoi, ca săne onvingăde ghiciul său, se chinuie, formal, săne amăgească , spunând că nu-l cunoaște și că doar ghiocul l-a dezvăluit, După Față , După port pronosport. Dacă cei de la postul de televiziune unde a „concertat” strategul în împământarea candidaților în alegerile de tot felul ar da în reluare emisiunea, la orăde maximăaudiență, se va putea vedea cât de „performant” este acest comunicator, frate cu comutatorul din dormitorul clasicilor în viață. Răzbunarea liberalilor că rora le-a compromis candidatul va fi pe măsură

” Delegarea comisarului șef de poliție Adrian Cazan, în corpul de control al ministrului Vasile Blaga, a luat sfârșit la data de 14 aprilie. De atunci, acesta și-a schimbat locul de muncă , devenind șef la renumita unitate de culegerea informațiilor „Doi și-un sfert”. Este interesant parcursul său profesional. Nu a fost bun la Vâlcea, la comanda IJP, dar este bun la București, ba, chiar la o unitate specială, de elită, aceea cu ajutorul că reia își făceau de cap și mendrele Geoană, Vanghelie, Nica și senatorul că tălin Voicu. Deocamdată, Cazan nu s-a hotărât dacă rămâne în București sau vine acasă. El gireazăfuncția de șef la „215”, cu ochii la funcția de „contraspion” în județul Vâlcea. Dar ce te faci că funcția asta este „rezervată” comisarului Preoteasa, fratele procurorului de la DIICOT. Sau s-a răzgândit și acesta și vrea săocupe funcția de inspector șef la IJP Vâlcea?

” Semnalam, cu puțin timp în urmă, că treburile la Arhiepiscopia Râmnicului nu stau tocmai bine. Odatăcu aducerea că lugărului moldovean Lovișteanu la conducerea Episcopiei și-a băgat Necuratul coada în rânduiala bisericii râmnicene. Mulți preoți respectați și recunoscuți de mulțimea enoriașilor au că zut pradărăzbunării codoșilor episcopali, care-l mânuiesc pe Prea Sfințit ca pe o păpușă(omul nu știe calitatea eternilor „slujbași” din curtea instituției, codoși profesioniști, cu ștate vechi de gudurealăpe lângă noii veniți!). De data aceasta, cel lovit fiind „Badea Cârțan” al județului nostru, PC Nicolae State-Burluși. Dumnealui a fost dat afarădin Curtea Episcopalăși trimis ca preot II (post care nu existăși care nu-și explică existența la un așa mic număr de credincioși) la biserica din Cetățuia Râmnicului. Și pentru ce? Pentru că preotul Burluși este mai popular, mai iubit și mai apreciat, decât oricare alt preot gudurit pe lângă Vlădica Gherasim, nu are coloanăvertebralădin plastilinăși nu-și ține capul plecat în fața paloșului necredinței colegilor săi, împotrivindu-se ilegalităților pe care le observăcă se fac sau s-au făcut până acum. IPS Gherasim, mai întâi, i-a luat tipografia unde tipărea că rți bisericești, calendare și iconițe pe care le dăruia din toată inima românilor din țarăși de peste hotare. Mai apoi, l-au scos din biroul pe care-l avea lângă tipografie, „exilându-l” în corpul anexăal Palatului Episcopal. Acum, l-au scos și de acolo sub pretextul că acolo își va face cancelaria noul conducă tor moldav. Au o mare satisfacție codoșii și noul Episcop, pentru fapta măreațăcomisă. Numai că Prea Cucernicul persecutat a rămas tot același, tot un preot iubit de enoriași, un demn slujbaș al lui Cristos și cetățean onorabil al urbei noastre natale. Numele celor care stau în conclavul de îndepărtarea preotului Burluși din Episcopie va fi uitat imediat După ce aceștia vor trece spre cele veșnice. Sau, se va mai aminti despre ei, la capitolul ipocrizie, simonie, abuz și prefăcă torie. Pentru toți va bate clopotul în duncă , nevenind mai nimeni să-i vadă, la chemarea lui. Preotul Nicolae State Burluși, om de culturăși prieten al tuturor râmnicenilor, va rămâne veșnic în amintirea oamenilor educați și râmniceni adevărați. Acum se bucură”complotiștii”, șmecherii și prefăcuții, cei care-l duc spre cele rușinoase pe IPS Gherasim, legat la ochi și obosit de vârsta înaintatăpe care o poartă. Apoi se va mai vedea!