Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” Geoană pierdut TOT, în decembrie, la alegeri. Ce s-a întâmplat După … ce s-a întâmplat săptămâna trecută… sunt doar replici la cutremurul mare din decembrie ” deși a fost ales vicepreședinte al PSD, Ion Cîlea se aflăla ora actualăîn echipa greșită. Liderul social-democraților vâlceni și-a anunțat de nenumărate ori sprijinul pentru Mircea Geoană, ultima datăfiind chiar la Congresul Extraordinar al PSD ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute ” prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a ajuns atât de mare încât nu-și mai poate ține nici discursurile singur ” După ce a ajuns parlamentar prin redistribuire, Frâncu a pierdut și șefia organizației județene PNL, rămânându-i doar bucuria prezenței în Biroul Politic Național ” loviturăde grație pentru dască lii din comisiile de bacalaureat. Gabriela Ene, „comandantul suprem” al cadrelor didactice vâlcene, a interzis alocarea de fonduri pentru profesorii din comisiile de supraveghere de la Bacalaureat „

” Geoanăa pierdut TOT, în decembrie, la alegeri. Ce s-a întâmplat După … ce s-a întâmplat săptămâna trecută… sunt doar replici la cutremurul mare din decembrie. Acum, la Congres, un păcă lici țopăitor și expirat a fost înlocuit de un măscă rici imberb și caraghios. Și showul s-a încheiat. Geoanăspunea: „De mâine ne apucă m de treabă”. Așa va fi. Se vor apuca de treabă. Și el și Ponta, proaspătul șef al partidului. Am auzit că unii îl considerăpe Ponta, deja, lider al opoziției. Sănu ne pripim. Care opoziție? Nu am văzut, din 2004 încoace, săfacă cineva opoziție, în România. Existăcei care au încă put la guvernare și cei care nu au mai încă put la guvernare. Cei care nu au mai încă put mimeazăpentru noi opoziția. Poftim? Care opoziție? Faptul că repetăca niște papagali „avem cel mai prost guvern pe care l-a avut România vreodată”, nu e opoziție, e bla-bla. Deja, în 1996, am avut „cel mai prost guvern” De atunci, toate guvernele au fost caracterizate cu acest epitet. Opoziție înseamnă săvii cu soluții alternative. Îl vedeți pe Victor Ponta inițiatorul unor soluții alternative, la problemele economice și sociale, pe care, din păcate, le avem? De ce a tăcut până acum, dacă are stofăde reformator? Nu l-au lăsat șefii? Ok., așa săfie. Acum el este șeful. Sau așa se pare. Săvedem ce va face noul șef… Oricum, alegerea lui Ponta ar trebui săaprindăbeculețele de alarmăși în PD-L. Dintr-odată, PSD-ul pare mai democratic și mai dispus întru împrospețirea (rotația) cadrelor. Imperativăeste găsirea unui prezidențiabil, poate Ionuț Popescu (?). Într-o conjuncturăeconomică favorabilă, în condițiile erodării lui Crin Antonescu (patru ani sunt foarte lungi pentru CA, în plus trebuie săînvețe și altceva în afarăde Jos Băsescu) și cu un PR excelent, Ionuț Popescu ar putea câștiga.

” Deși a fost ales vicepreședinte al PSD, Ion Cîlea se aflăla ora actualăîn echipa greșită. Liderul social-democraților vâlceni și-a anunțat de nenumărate ori sprijinul pentru Mircea Geoană, ultima datăfiind chiar la Congresul Extraordinar al PSD ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Ion Cîlea nu numai că a votat cu Geoanăși și-a îndemnat colegii din Vâlcea săfacă același lucru, dar el a ținut cu tot dinadinsul sămenționeze acest lucru și în speech-ul pe care l-a ținut. Mai marele pesedist nu s-a sfiit să-i sarăîn apărare lui Mircea Geoană, spunând că eșecul de la prezidențiale nu se datoreazănumai lui, ci întregii echipe. Asta în ciuda faptului că noul președinte al PSD îl condamnase, într-un fel sau altul, pe vechiul lider de întâlnirea secretăcu Sorin Ovidiu Vântu, cu doar trei zile înaintea alegerilor. Astfel că , relația lui Ion Cîlea cu Victor Ponta a început prost, acesta din urmăevitând discret delegația vâlceană la periplul său prin sala în care s-a ținut Congresul. Într-adevăr, la finalul Congresului, când rezultatele erau deja cunoscute, Ion Cîlea s-a dus și l-a felicitat pe mai tânărul său coleg ajuns în funcția supremăîn partid. Ponta i-a mulțumit respectuos, însă , în mod cert, nu va uita discursul lui Cîlea de la Congres și nici pe cel plin de insinuări de la Conferința județeană a PSD Vâlcea.

” Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a ajuns atât de mare încât nu-și mai poate ține nici discursurile singur. La orice eveniment el vine însoțit de purtătorul de cuvânt al instituției, Carmen Constantinescu, pe care o pune să-i citească speech-urile. Nu mai departe de săptămâna trecută, la lansarea colecției de că rți a celebrului scriitor vâlcean Dinu Săraru, prefectul nu a fost în stare săcitească de pe o foaie câteva cuvinte apreciative la adresa autorului. El s-a ridicat în picioare, s-a dus la microfon și a spus doar că purtătorul său de cuvânt îi va citi discursul. Mulți dintre cei prezenți au rămas uimiți de o asemenea atitudine lipsităde elementarul bun simț.

” Loviturăde grație pentru dască lii din comisiile de bacalaureat. Gabriela Ene, „comandantul suprem” al cadrelor didactice vâlcene, a interzis alocarea de fonduri pentru profesorii din comisiile de supraveghere de la Bacalaureat, bani din care, de regulă, se cumpărau băuturi răcoritoare și cafele. În prezent conducerea inspectoratului verifică dacă în școlile din județ, elevii au strâns bani pentru sucul profesorilor din comisiile de evaluare și susține că este un obicei învechit, la care dască lii trebuie sărenunțe.

În plină crizăFinanciară , inspectorul-șef al ISJ Vâlcea îi pune pe profesorii din comisiile pentru bacalaureat să-și plătească cafeaua și sucurile din banii lor, o loviturăgreu de suportat pentru câțiva dască li, a că ror zgârcenie a devenit proverbială. Ene a trimis, în teritoriu, o echipă care săverifice acest lucru. Ea susține că protocoalele trebuie desființate, deoarece considerăcă fiecare dintre colegii săi ar trebui săaibămândria de a-și lua un suc sau o cafea, fără a apela la banii unor copii amărâți. Din păcate, realitatea românească ne-a demonstrat că profesorii au mers, mai mereu, pe ideea că acest protocol trebuie suportat și de elevii supuși evaluării, ca taxăde stres.

” În „Academia Cațavencu” a apărut, nu de mult, un cancan, din care aflăm, cu infinităstupoare, că „Bunicuța” Iliescu ar trăi, acum, la venerabila vârstăde 80 de ani, o adevăratăidilăcu o doamnăblondă, mai tânărăcu 30 de ani, pe nume Cristina despre care am aflat că are vreo 50 de ani. Cei de la Cațavencu susțin că relația dintre cei doi dureazăde ceva timp și nu are șanse săse destrame, pentru că , auzi comedie, pe tanti Nina nu ar deranja-o câtuși de puțin ciudata poveste de dragoste.

Toate bune și frumoase, până când, într-o zi, reporterii Antena 1 de la emisiunea „Acces Direct” i-au telefonat acasădoamnei Nina pentru a o întreba ce crede despre escapada amoroasăa lui Tătuka Ilici. Tanti Nina, plină de diplomație, spune că , oricum, soțul ei nu mai are timp de femei, lăsând săse înțeleagăcă i-a cam trecut de multișor timpul, apoi, închide telefonul fără nicio apăsare. La bursa zvonului, circulă, însă , bârfa că povestea n-ar fi murit aici, pentru că doamna Nina n-a părut foarte convinsăcă tovarășul de viațănu trăiește un amor. În ultima perioadă , circulăzvonul, tanti Nina face mici investigații pe la partid, pentru a afla cine-i minunea blondă. Sămori de râs și alta nu!

” Cu toții am văzut fața fostului președinte al PSD, atunci când i s-a comunicat rezultatul votului pentru conducerea partidului social-democrat. Parcă îi murise cineva sau avea „deranjamentul” feminin lunar. Cearcă ne pronunțate, întunecat la Față și o mimăde ființăîn pragul depresiei. Multora le-a fost milă, dar s-au „resuscitat” urgent. Și-au adus aminte cum țopăia băiatul înainte de a se comunica scorul alegerilor prezidențiale, bucurându-se înainte de termen. Hotărât lucru „Îopăilă- Flacă ra violet” s-a născut învins, în tot ceea ce întreprinde. până acum, la nivel public, s-a văzut că a plecat singur în curse și a ieșit pe locul doi. În aceeași situație s-a aflat și se va afla, curând, senatorul liberal Emilian Frâncu. După ce a ajuns parlamentar prin redistribuire, a pierdut și șefia organizației județene PNL, rămânându-i doar bucuria prezenței în Biroul Politic Național. Numai că bucuria-i va fi de scurtădurată. Peste puțin timp, începe „bairamul” la PNL, congresul acestora clarificând multe necunoscute și viitorul partidului. Conform unor informații de ultimăoră, în BPN vor intra, de drept, președinții organizațiilor județene clasate pe primele 10 locuri, prin prisma rezultatelor de la alegerile prezidențiale. Și cum organizația PNL Vâlcea se aflăprintre cele fruntașe, de drept, va intra în organul politic central deputatul Cristian Buican. Asta înseamnă că Emilian Frâncu pierde iar „obiectul mândriei”, rămânând săvadăși el cum este săfii muritor de rând.