Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” emisiunile de la postul de televiziune VTV, moderate de George Smeoreanu, se îndreaptăspre banal ” Szocs Francisc este un derbedeu care a intrat „cu cizmele” în presa vâlceană ” Mitică de la Ligă”, celebrul oltean din Bălceștii Vâlcii, se dovedește a fi un „Hopa mitică , ce pică -n fund și se ridică ” la orice piedică ” cea mai bunăglumăauzită, în an de campanie prezidențială, este dorința liderului vâlcean al partidului de buzunar – Partidul Alianța Socialistă, Constantin Rotaru. Acesta a mărturisit prietenilor săi că va candida pentru Cotroceni „

” Emisiunile de la postul de televiziune VTV, moderate de George Smeoreanu, se îndreaptăspre banal, devenind un fel de oficinăde provocare și încă ierare în presa locală, supărător pentru telespectatori. Nu mai este nici un secret că între vechii prieteni Petre Tănăsoaica și George Smeoreanu s-a instalat dihonia și scandalul public stăpe țeava tunurilor lor îndreptate spre… niciunde. Într-o ecuație de scandal perfect (trei puncte, în spațiu, fac un plan perfect, nu?), mai trebuie amestecat „în rețetă” și un alt ziarist local, pentru ca scopul și misiunea săfie îndeplinite. Asta pentru că Georgel Smeoreanu, ca săfacă rating, vrea sădeclanșeze „orgia de presă „, implicându-l și pe Romeo Popescu, cel de-al treilea ziarist care-i lipsește din scenariu. Numai că nu-i va ieși „pasența”, cel din urmănerăspunzându-i la provocă ri. Vreți un exemplu? Deunăzi, marele Smeoreanu a afirmat, în direct, că Romeo Popescu a împărțit presa localăîn „ziare și fițuici”, încadrând în ultima categorie toate ziarele mici, insignifiante. Nimic mai fals, pentru că niciodată, în Vocea Vâlcii, sau aiurea, nu s-a folosit această sintagmă, insultătoare pentru orice instituție de presă , fie ea consacratăsau de buzunar. Săacuzi pe cineva de „lucruri nefăcute”, doar pentru ați ieși „pasența”, nu este profesional și nici un lucru care-ți poate aduce avantaje. Deși George Smeoreanu, la solicitarea noastră, a făcut cuvenit corecția publică , rectificând și cerându-și scuze, revenim și noi afirmând: TOATE PUBLICAÎIILE VÂLCENE, ÎN CONȘTIINÎA NOASTRĂ, SE BUCURĂ DE RESPECTUL EXISTENÎEI LOR, FIIND CHIAR AȘA CUM S-AU AUTODENUMIT ELE (ZIARE!) ȘI NICIODATĂ NU LE VOM CONSIDERA „FIÎUICI”. Așadar, încă o bilăneagrăziaristului Smeoreanu, care se adaugăalteia, ca urmare unei mărturisiri a ziaristului că limăneștean Narcis Dăescu, ce ne-a avertizat că moderatorul Smeoreanu, într-o emisiune la care a participat el, îl provoca săspunăceva rău despre Romeo Popescu, deși nu era acesta subiectul emisiunii și nici nu era de Față cel ce se vroia atacat. Oare a câta bilăneagrăeste asta, domnule Smeoreanu? Și, După cum vedeți, din respect pentru toți, nu ne alăturăm scandalului ce-l prefigurați în tringhiul Tănăsoaica – Popescu – Smeoreanu! După cum se poate observa ușor, moderatorul de la VTV a împărțit, deja, branșa profesională, în „Eu și restul lumii”. Oricum, viitorul nu sunăbine!

” Vămai amintiți de „renumitul, contestatul, dar inegalabilul om de presă , jurnalistul de renume internațional, șoferul de cursălungă, TIR-istul Szocs Francisc” – După cum se auto-definește el pe blogul personal? Cel cu care a vrut George Smeoreanu săOTV-izeze postul (serios) de televiziune la care lucrează? Cel că ruia i-a făcut reclamătelevizatăon-line și despre care spunea că este „ziarist, redactor-șef și proprietar”? Ei bine, nu mai este mult și văveți convinge că „Szocs Francisc este un derbedeu care a intrat „cu cizmele” în presa vâlceană ” (așa se definește el, pe blog). Gura păcă tosului, adevăr grăiește. El s-a folosit la ziarele electronice cu care se laudă(care nu sunt ale lui), de munca unor tinere domnișoare, pe care le-a amăgit că le angajează, au lucrat mai multe luni și nu le-a plătit, ba mai mult, le punea să-i cumpere țigări sau săîi aducă mâncare, la hotel Alutus, unde își are presupusa redacție. Ultima sa „angajată „, amăgităcă va fi „director marketing”, După ce a lucrat la el, farăsăfie plătită, mai multe luni, a depus o plângere penalăla Parchet, acuzându-l pe Szocs de „șantaj, exploatare, amenințare, abuz de încredere, încercare de ucidere, sustragerea și reținerea de bunuri personale, folosirea publicațiilor de presă ca armăde șantaj împotriva salariaților pe care i-a folosit împotriva tuturor victimelor pe care le-a făcut, de la înființarea acestei publicații până acum” (citat din plângerea depusă). Ancheta polițiștilor se aflăîn derulare și se așteaptă, acum, deznodământul. Dacă se va dovedi că acuzațiile din denunțul formulat de fosta sa salariatăsunt reale, poate se va rușina și ziaristul George Smeoreanu care i-a promovat lui Francisc Szocs imaginea de om onorabil la televiziune și a recomandat vâlcenilor citirea scrierilor lui electronice, nesemnificative. Autoarea reclamației de la Poliție s-a prezentat la postul de televiziune VTV și i-a cerut moderatorului Smeoreanu săo accepte într-o emisiune, ca să-i arate ea cine-i „favoritul” că ruia i-a făcut publicitate gratuit, în contrapartidăcu VOCEA VÂLCII, publicație unde acesta a fost criticat pentru comportament nedemn în societate. Victimei i s-a promis un spațiu de emisie, luni, 20 iulie și, aceasta, în caz că nu va mai fi acceptată, a primit dreptul de a-și prezenta cazul la Realitatea TV (marți) și la OTV (miercuri). Stați pe aproape, că veți vedea cine-i Francisc Szocs, George Smeoreanu sau Romeo Popescu. Unul dintre ei a greșit flagrant, Față de ceilalți și Față de moralitatea profesiei. Cine o fi acela, stimați cititori? Și ca săfie treaba-treabă, văinformă m că plângerea victimei se aflăși în posesia moderatorului de la VTV. Dar, până acum, nimic. De ce oare? Prietenii nu știu de ce

„Mitică de la Ligă”, celebrul oltean din Bălceștii Vâlcii, se dovedește a fi un „Hopa mitică , ce pică -n fund și se ridică ” la orice piedică . Iar când piedica s-a numit DNA și jucă rioara lor a fost „afacerea cu terenuri” și „luarea de mită” – ambele neconfirmate, se poate spune că Dragomir al nostru a făcut în scaldăpe când era mic. Norocos, norocos, născut cu tichie Dar ce-a făcut fiul norocului din scaldă, de a ajuns la DNA? Prin anul 2001, din poziția de președinte la Ligă, omul a achiziționat două parcele de teren, în zona Marriott, una de 350 de metri pătrați, evaluatăatunci la circa 30.000 de euro, și una de 1.500 de metri pătrați, pentru care ar fi plătit 350.000 de euro, sumăconsideratămult prea mare la vremea respectivăpentru valoarea acelei parcele. Procurorii DNA au estimat că terenul a fost achiziționat pentru o sumăde trei ori mai mare decât prețul real și că , în schimbul acestei afaceri păguboase pentru LPF, Dragomir ar fi primit, ca mită, parcela de 350 de metri pătrați, pe care ar fi trecut-o ulterior în proprietatea unei societăți comerciale aparținând fiului său, Bogdan Dragomir. Procurorii l-au pus sub învinuire pe Mitică pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnăturăprivatăși uz de fals. Săptămâna trecută, însă , Corleone a încheiat cazul, fiind achitat de toate acuzațiile care i s-au adus, După ce a profitat din plin de o scă pare a procurorilor anti-corupție și de mai multe sclipiri ale avocaților apărării. Mai exact, apărătorii săi au reușit săanuleze cel mai grav capăt de acuzare, cel potrivit că ruia Mitică era inculpat pentru „luare de mită”, procurorii nereușind săgăsească nicio probăîn acest sens, rămânând astfel sub învinuirea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și fals în înscrisuri sub semnăturăprivată. Aceste fapte, însă , depășiserătermenul de prescriere, astfel că procesul de săptămâna trecutăa durat mai puțin de 20 de minute și s-a încheiat cu achitarea boss-ului LPF. Acum, moartea-i cât casa pe Florin Prunea. Se pare că în spatele turnătoriei la DNA se aflăfostul portar al naționalei, Prunea, care și-a pus cel mai bun prieten, pe Constantin Iacov să-l „sifoneze” pe Corleone. „Sifonul”, care a dezvăluit megascandalul cu terenuri, s-a declarat extrem de încântat că a reușit să-l ducă la Tribunal pe șeful Ligii, sperând ca dezvăluirile sale săducă la o condamnare a lui Corleone. Dar uite că nu i s-a întâmplat nefericirea. Și dacă „Mitică de la Ligă” nu-i infractor, ce s-o alege de inculpatul Prunea, trimis în judecată, pentru luare de mită, cu lotul Penescu, de la FC Argeș? Vedeți că Dumnezeu nu doarme?

” Cea mai bunăglumăauzită, în an de campanie prezidențială, este dorința liderului vâlcean al partidului de buzunar – Partidul Alianța Socialistă, Constantin Rotaru. Acesta a mărturisit prietenilor săi că va candida pentru Cotroceni („cu consimțământul colegilor comuniști”, zice. Vrăjeală. El centrează, el dăcu capul, în acest mini-partid), devenind al treilea vâlcean cu himera în minte și-n suflet a Președinției României. Predecesorii lui, care au capotat, evident, au fost Mugur Isărescu și preotul Aurel Rădulescu – din Prundeni, ultimul fiind o muscă fărăcap, ce s-a făcut de râs în competiția frontalădintre competitori, umplându-ne și pe noi, concetățenii lui, de rușine. Credeți că „tipograful” Rotaru va fi mai breaz? Aiurea. În această competiție cu titanii de partide serioase, nu merge cu „Lumină-i steagul nostru-n zare/ De grele lupte povestind/De grele lupte proletare „, că omul, deși este milionar în euro, nu are (sau nu a avut) nici în clin și nici în mânecă , cu proletariatul, ceva și se știe asta. Se va face de râs, că așa-i democrația occidentală, de-i lasăpe toți gurmanzii săaspire la ceea ce nu vor avea parte niciodată. Doar în vise. Și apropo de asta, PAS-ul ăsta, fost PDM, fost PSM, nu își mai schimbăpreședintele? că va ajunge și nenea Rotaru, ca și Ceaușescu, președinte pe viață.