1

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” unul dintre cititori ne-a atras atenția că moderatorul unei emisiuni politice de la televiziunea VTV ne tot zgândără” semnale tot mai evidente de scandal ne vin dinspre RAJDP, pușculița electoralăa unui partid ” subprefectul Petre Ungureanu e supărat nevoie mare pe redactorii ziarului nostru pentru că reușesc, de fiecare dată, să-l prindăpe picior greșit ” pesediștii sunt în alertămaximă”

” Unul dintre cititori ne-a atras atenția că moderatorul unei emisiuni politice de la televiziunea VTV, ne tot zgândără, printre scândurile gardului, încă ierându-ne și cu senatorul Emilian Frâncu, de parcă mai era nevoie. Noi suntem încă ierați cu el de când a devenit „părintele” amenzii de 3 miliarde lei vechi date de pupilul său cu mustațăși ten măsliniu – Dințișor, pentru banale fapte de indisciplină în construcții. Dar credeți că George Smeoreanu – că el este moderatorul – nu știe asta? Aiurea, el vrea ca sănu mai avem acces la spațiul de emisie în RTV Vâlcea UNU, televiziunea concurentălui. Cititorul ne-a spus că , avându-l drept invitat pe Emilian Frâncu, Smeoreanu l-a întrebat cum interpreteazăfaptul că , la postul său de televiziune, Romeo Popescu îl critică pe Crin Antonescu, pe Tăriceanu și, în general, pe liberali, deși știe că și Frâncu este lider liberal, sprijinitor al lui că lin Popescu Tăriceanu? Nu ni s-a spus care a fost răspunsul senatorului liberal, dar dacă nu s-a transmis ordinul de interdicție pentru noi, în acest post, este semn că Emilian Frâncu respectălibertatea de exprimare și opiniile orică rui are ceva de spus în și despre politică . Interpelându-l pe George Smeoreanu, pe această temă, am fost invitați săvedem împreunăînregistrarea emisiunii, săse convingădacă are sau nu amnezie retrogradă. Noi zicem că are și nu ne supărăm (încă odată), pentru ce ne-a făcut. Dar îl rugăm să-și facă emisiunile cu subiecte din alte ziare, iar dacă ține cu tot dinadinsul săse inspire din paginile ziarului nostru, săne treacă pe ștatul de platăal postului de televiziune care-l găzduiește. Nu se poate săîncaieri pe toată lumea și tu săieși întreg din dispute. Deci, un ultim avertisment, domnule George!

” Semnale tot mai evidente de scandal ne vin dinspre RAJDP, pușculița electoralăa unui partid. Dacă ar fi sădăm crezare zvonurilor ce ne-au parvenit, situația este groasăla societatea comercialăa Consiliului Județean. Unele licitații câștigate de RAJDP nu au fost respectate, lucrările adjudecate fiind executate de alte societăți comerciale cotizante la partid. Pe acest fond, se impune înființarea unor comisii de specialitate, pentru a se verifica eficiența cheltuielilor, sinteza bilanțului, lista datoriilor la stat și la furnizori, închirierile de utilaje, cum se fac compensările și la ce firme, sponsorizările, licitațiile, etc. Și dacă mai spunem că la această societate comercialăse prefigureazăun deficit de 90 miliarde lei, credeți că nu se vor dispune, imediat, verifică ri? Ne permitem sădăm un sfat celor care ne vor băga în seamăși vor alcă tui comisiile de verificare: din comisii sănu facă parte membri Consiliului de Administrație. E mai bine așa, pentru că acum, o cântărire justăa situației, mai poate salva ceva.

” Subprefectul Petre Ungureanu e supărat nevoie mare pe redactorii ziarului nostru pentru că reușesc, de fiecare dată, să-l prindăpe picior greșit, atunci când calcă în străchini, spărgându-le în zeci de bucă ți. Omul a pornit o adevăratăanchetăîn interiorul Prefecturii Vâlcea, pentru a afla cine sifoneazătot felul de detalii despre faptele sale de personaj mic, mic de tot în d’ale administrației. Ca politician, unde am putut observa, îndeaproape, sub microscop comportamentul său, „Bebe Sexologu'” făcea parte din categoria acelora care se hrănesc cu decepțiile și necazurile semenilor. această specie nu se găsește în arii protejate, în vârful munților sau la mare adâncime și, din nefericire, nici nu e pe cale de dispariție. Ea poate fi recunoscutăfoarte simplu, pe micul ecran, în presă sau pe scena politică , că ci reprezentanții ei sunt indivizi ce coloreazăîn gri-negru tagma politică . Petre Ungureanu a fost, ca politician, un azvârlitor de păreri care prindea din zbor mirosul de pâine caldă, frământatăîn covata politicii locale și băgată, apoi, în marele cuptor al minciunilor electorale, cu iz de populism. Ne aducem aminte că , ori de câte ori era atacat de adversarii politici, lăsa săse vadăîn el vocația de bocitoare capabilăsăfacă liniște în jur prin urletele sale ascuțite. Unii ar include fostele manifestări publice ale acum-subprefectului Ungureanu într-un soi de gargarăieftinăce deranjeazăurechea și conduce la o lehamite prelungită. De când este subprefect, ex-contestatul avocat nu mai iese la rampă. Stăîn birou învârtind, ca marmota, ciocolata în staniol, conștientizând că funcția îl depășește ca simplonul mărfarul, că zându-i ca o că ciulămult prea mare peste urechi. E aproape inert. Dar chiar și această inactivitate, în care lâncezește de luni bune, l-a obosit teribil. Atât de tare, încât acum vrea concediu. Vrea săse recreeze la pește, în șalupa pe care o trece în fiecare an, cu mândrie, în declarația de avere, în Delta Dunării, unde, într-o zi, sperăsăajungăGuvernator al ciorilor șchioape și al stufului urât mirositor.

” Scandalul din PSD Vâlcea este cu mult mai mare decât se observăla prima vedere. Se pare că liderul social-democraților vâlceni, Ion Cîlea, nu mai este dorit de colegii săi, majoritatea fiind indignați și spunând că acesta „și-a luat lumea în cap”. Prima reacție a avut-o chiar liderul PSD Drăgășani, Vasile Bleotu, care vrea să-i demonstreze lui Ion Cîlea că de pe soclul pe care s-a urcat nu poate vedea realitatea din partid. Nemulțumirile au început în momentul în care mai marele șef al județului ar fi refuzat să-și ajute colegii și săle faciliteze obținerea unor lucrări, sictirindu-i la propriu. Nici tineretul social-democrat nu mai e alături de Ion Cîlea, mulți dintre ei nefiind băgați în seamăde liderul PSD Vâlcea, în ciuda faptului că în campania electoralădin vara anului trecut, acesta le-a promis că le va găsi servicii și va avea grijăde ei. Mulți dintre tesediști stau acasăpe spinarea părinților, iar când au îndrăznit să-i cearălui Ion Cîlea să-i ajute să-și găsească un loc de muncă , el i-a trimis la Bursa Locurilor de Muncă . Nepăsarea și ignor-ul dat de mai marele județului colegilor săi de partid îl vor costa scump. Ion Cîlea nu trebuie săuite că După alegerile prezidențiale urmeazăcele din interiorul partidului, iar din cauza infatuării sale poate pierde funcția de președinte al PSD Vâlcea. Nimeni nu este de neînlocuit!

” Pesediștii sunt în alertămaximă. Deși liderii încearcă săse îmbete cu apărece, ei știu foarte bine că primarul Mircia Gutău, „fratele” lor de coaliție, le ia în draci primarii. La întâlnirea cea de tainăde la Vila din Bujoreni, organizatăcu ceva vreme în urmă, primarii traseiști au dat năvalăsăpupe mâna noului Împărat, Mircea Gutău. Deși PSD știa doar de trădarea a cinci primari, la discuții au fost nu mai puțin de 9 pesediști și 22 de primari liberali.

” Știați că , dacă un jefuitor te obligăsăscoți bani din bancomat, poți anunța poliția, dacă introduci codul PIN invers? Exemplu: dacă ai codul 1234, introdu 4321. Bancomatul recunoaște că e inversat codul și că pericolul este iminent. Aparatul iți dăbanii, dar fără săștie jefuitorul, anunțăpoliția, pentru a veni, imediat, în ajutorul tău. Din păcate se folosește rar această metodă, fiindcă oamenii nu știu. Spune asta tuturor prietenilor și cunoștintelor tale!