Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

printr-o mișcare abilă, de mare șahistă, Maria Tudor – patronul postului de televiziune VTV a reușit să-l împace pe directorul său de programe George Smeoreanu cu ziaristul Petre Tănăsoaica ” prin intermediul comunicatului Institutul pentru Politici Publice (IPP), unitate politică interesatăde monitorizarea activității parlamentarilor români, am intrat în posesia datelor despre prezența parlamentarilor vâlceni, la voturile finale din plenul Camerei deputaților și Senatului, din perioada februarie și iunie 2009 ” la una din școlile din județ, un elev anticipativ și cu simțul umorului, televizorist convins, a prezentat dirigintelui său o ipotetică echipăpolitică a viitoarei penitențe constatatăde el, După cum spune, „pentru compromiterea țării” ” în conștiința multor electori, vizând lupta pentru Cotroceni, pe locul I se aflăTraian Băsescu, pe locul doi nimeni, pe locul 3 nimeni, pe locul 4 nimeni, și, abia pe locul 5, celelalte partide ne pun săalegem între „Prostănac” și „Chiulangiu””

” Printr-o mișcare abilă, de mare șahistă, Maria Tudor – patronul postului de televiziune VTV a reușit să-l împace pe directorul său de programe George Smeoreanu cu ziaristul Petre Tănăsoaica, După ce între aceștia a pornit un război subteran, subtil și fără alegere de armă. După cum se știe, George Smeoreanu, ziarist profesionist, consacrat în domeniu încă de pe vremea Cealaltă, a plecat de la noi, ca să-și încerce mâna pe alte meleaguri. Ajuns la Pitești, a cunoscut desăvârșirea, a cultivat prietenii pe care, mai apoi, le-a renegat acuzator, pierzându-și chiar și imaginea de creator de ziare, construităcu multătrudă. Lipsit de toate și de toți, omul s-a reîntors la Rm. Vâlcea unde, După cum a declarat, nu crede că va mai primi înjurăturile, defăimarea, calomnierea și insultele ce i-au fost „dăruite” la Pitești. Și pe când toată lumea aștepta de la el instalarea unui climat profesional de presă și de colegialitate, „anonimatul” ce l-a cuprins După „epoca Pitești” l-a determinat săiasăla atac, dar nu prin vreun ziar, ci printr-o emisiune tv reprobabilă, prin care foarfecă și malaxeazămunca altor redacții locale, situându-se la un nivel suprarealist de unde crede că le poate da lecții tuturor celor care se străduiesc să-i depășească nivelul lui profesional. Modul șmecheresc pe care îl aplică , sunând subiecții criticați în diverse ziare locale și întrebându-i dacă este adevărat ce se spune despre ei acolo, oferindu-le chiar și dreptul la replică , este revoltător. Ba mai mult, pe munca unor ziare și a unor redacții, George Smeoreanu își face chiar și emisiunea politică de seară, furând subiectele găsite și documentate de alții, nu de redactorii săi. Pe acest fond, între Petre Tănăsoaica și George Smeoreanu a intervenit un scandal, cel de-al doilea, nesuportând adevărul. plecând de la pupitrul emisiunii sale, printr-un gest incalificabil. Deși și-a propus sădevinănumărul 1 în presa locală, George Smeoreanu a pornit cu stângul, în orașul care a fost, cândva, și al lui. Dacă va mai continua în stilul acesta, s-ar putea săse aleagă, ca la Pitești, cu noi înjurături sau insulte, binemeritate. „Marele” Smeoreanu, atrage scandalul și atitudinile repulsive, ca magnetul. Iar pentru a-l liniști, îi transmitem că nu ne simțim amenințați de el și de emisiunea sa de la VTV, După cum spune, pentru că i-am dovedit că știm săgăsim subiecte noi, săle documentăm, ba mai mult îi dăm voie, chiar și lui, să-și facă , timp de 4 ore pe zi, emisiunile de la VTV. Cât privește prietenia sa cu doamna Tudor și, mai nou, cu „reîntorsul la patria mumă” – Petre Tănăsoaica, într-un triunghi al Bermudelor, îl informă m că nu ne intereseazăși nici nu ne sperie. Vremea când era „ba-baul” județului i-a trecut și întoarcerea „fiului risipitor” și demolarea celor care-l devanseaza, este un film pe care noi l-am văzut, de mai multe ori. Iar dacă -i știm obiceiul, știm și să-l contracarăm sau să-l anihilăm… Deci, cui îi este frică de George Smeoreanu?

” Prin intermediul comunicatului Institutul pentru Politici Publice (IPP), unitate politică interesatăde monitorizarea activității parlamentarilor români, am intrat în posesia datelor despre prezența parlamentarilor vâlceni, la voturile finale din plenul Camerei deputaților și Senatului, din perioada februarie și iunie 2009. Nu văputeam lipsi de o analizăatentă, spre a vedea cine toacă frunzăla câini pe banii noștri și cine ne poate privi curat și cinstit în ochi, așa că văprezentăm „scorul” monitorizării. Astfel, la Camera Deputaților, pe primul loc se situeazăConstantin Mazilu (PSD-PC), cu o prezențăde 87%, Aurel Vlădoiu (PSD-PC), cu 81%, Samoil Vîlcu (PD-L), cu 76%, Vasile Bleotu (PSD-PC), cu 69%, Ștefan Sorin Zamfirescu (PD-L), cu 68% și Cristian Buican (PNL), cu 61%. La Senat, pe primul loc se află(tot!) Valentin Emilian Frâncu (PNL), cu 97%, Florian Laurențiu Coca (PSD-PC), cu 62% și Dorel Jurcan (PD-L), cu 56%. Ei bine, în baza acestor date, cititorii pot trage concluzii despre seriozitatea frecventării forului legislativ de că tre parlamentarii noștri, dar pot să-i și întrebe pe stimabilii aleși ce au făcut „bun și bine” pentru electori, că doar nu i-am trimis acolo doar săse îmbuibe li să-și ridice numai lor nivelul de trai. De pe acum știm cum vor plimba țandăra, în jurul trunchiului, șmecherii noștri aleși, uitând ca în bancul cu spartul lemnelor, După ce a înconjurat copacul de mai multe ori, spre amețirea celui care privea, țandăra l-a lovit pe „tăietor” chiar în locul cu pricina, loc ce dăcele mai tari dureri bărbaților.

” La una din școlile din județ, un elev anticipativ și cu simțul umorului, televizorist convins, a prezentat dirigintelui său o ipotetică echipăpolitică a viitoarei penitențe naționale, antrenată, După cum spunea el, „pentru compromiterea țării”. Iata, echipa lui de „hoțball” (cuvânt compus!), denumită”Combinata Hoț Club Jilava”, alcă tuită, în dezordinea numerelor de pe tricou, din: Hrebenciuc 1, Voiculescu 2, Patriciu 3, Tăriceanu 9, Năstase 7, Vanghelie 4, S.R. Stănescu 5, Nistorescu 6, Fenechiu 10, Geoană11, Iliescu 8 (cu voia dvs, ultimul pe listă). Rezervele echipei nu le-am putut afla, micul pamfletar lăsându-ne pe noi săle ghicim (sigur nu sunt unguri, pentru că ăștia vin la guvernare!). Dar, dacă vreți mai mult și aveți simțul umorului, că utați-l pe puști. Noi l-am găsit și-l vom prezenta publicului, în curând Sărâdeți bine!

” În conștiința multor electori, vizând lupta pentru Cotroceni, pe locul I se aflăTraian Băsescu, pe locul doi nimeni, pe locul 3 nimeni, pe locul 4 nimeni, și, abia pe locul 5, celelalte partide ne pun săalegem între „Prostănac” și „Chiulangiu” – actuali șefi de partide. Problema României nu este ca pe primele 4 locuri existănumai Băsescu, problema este că nu avem suficienți de Băsescu ca săalegem pe cel care ne convine. Pe acest fond, echipa de croitorași viteji din partidele nostalgice, s-au apucat sățeasăstraiele lui Iliescu și ale lui Constantinescu-Îapu’, să-i reeșapeze fizic și, să-i punăîn geam, ca săne zâmbească , pentru câștigarea voturilor în favoarea pupililor lor. Cât despre goliciunea moralăa foștilor bolșevici conducă tori ai României, e suficient săspunem că pe parcursul președinției lor la cârma țării n-a fost deranjat nici un comunist, nici un securist și nici vreun corupt. Au dus-o ca-n sânul lui Avram. Dar nu-i totul pierdut. Speranța moare ultima. Văputeți imaginați ce liniște va fi După victoria lui Băsescu, ce programe religioase vor prezenta „Antenele” lui Voiculescu, cu Răspopitu’, pe post de purtător de că delniță, cu Gabriela Fi(e)rea discutând despre croșetatul la lumina lunii a ciorapului de lână, în doi, alături de Voiculescu, ea făcând pulpa și, celălalt, restul?