Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

La lansarea candidaților PSD pentru europarlamentare, eveniment ținut cu fast și bucurie în pavilionul ROMEXPO, din București, dintre cei 200 de delegați vâlceni participanți, s-a distins vicele Dumitru Persu ” După cum se știe, anul acesta vor avea noi alegeri pentru funcția de lider de partid, ocupatăacum de inginerul Emilian Frâncu. până în prezent, și-au anunțat intenția de a-l detrona pe actualul lider, profesorul Cristian Buican, economistul Bogdan Pistol și, poate, Ion Nicolae – liderul organizației municipale liberale Rm. Vâlcea ” Pe terasele localurilor vâlcene se vorbește despre absența marelui client pesedist Ion zis Gigi Matei, un obișnuit al casei în localurile selecte din Rm. Vâlcea

” La lansarea candidaților PSD pentru europarlamentare, eveniment ținut cu fast și bucurie în pavilionul ROMEXPO, din București, dintre cei 200 de delegați vâlceni participanți, s-a distins vicele Dumitru Persu. Dar nu prin verva organizării, zbaterilor scenice și susținerii lozincilor specifice, ci prin apatie, dezinteres și, cumva, absenteism spiritual. Ce săfie, ce săfie? Lehamite, resemnare, magnetismul invers al organizației sau sațietatea colegilor săi care declară(pe alocuri) că s-au săturat de autocrația sa? Un filmuleț din sala bucuriei începutului de campanie, ne aratăcă nici un primar nu s-a mai apropiat de „PSD-ul sunt eu”, După cum își zicea mister Persu, mai ieri și toată lumea l-a ignorat. Asta pentru că valul tinereții organizației vâlcene se afirmă, constant. Dar nu prin „pupilele” promovate pentru calități extra-politice, ci prin tinerii bărbați adevărați și domnișoare cu demnitatea și onoarea nepătate. Noul organizator al acțiunii de la București – Lucian Rădulescu (ajutat de fratele său Costi Rădulescu) a ridicat sus de tot ștacheta organizării deplasării, întronarea disciplinei și încadrarea în orarul prestabilit. De la eveniment, nu au lipsit parlamentarii social-democrați vâlceni, deputații Vlădoiu și Mazilu, dar nici senatorul Laurențiu Coca. În schimb, a strălucit prin absențădeputatul Vasile Bleotu. Tocmai el, cel care l-a propulsat pe lista alegerilor europarlamentare pe candidatul Adrian Burlan, liderul tinerilor pesediști din Drăgășani i abesnța i-a fost sesizatăde mai marii bucureșteni Desigur, deputatul va avea o scuză, numai că , se spune, lipsind tutorele politic, i s-a dus și norocul lui Adrian ce nu va mai pupa vreo promovare imediată. Păi, ce se va face un „pui” fără cloșca lui cu… merele de aur? Lăsând gluma la o parte, va trebui săse lămurească absența deputatului Bleotu și apatia politică a domnului Persu, pentru că , nu-i așa, apatia asta poate prefața retragerea sa din politic. Vine o vreme când până și elefanții se retrag din comunitate, la un loc binecuvântat, ancestral. Săpunem de o pălărie și-un baston, de orchestrăși bal mascat?

” Disputa electoralădin sânul organizației județene a PNL, a creat adversități. După cum se știe, anul acesta vor avea noi alegeri pentru funcția de lider de partid, funcție ocupatăacum de inginerul Emilian Frâncu. până în prezent, și-au anunțat intenția de a-l detrona pe actualul lider, profesorul Cristian Buican, economistul Bogdan Pistol și, poate, Ion Nicolae – liderul organizației municipale liberale Rm. Vâlcea. Dintre toți, cel mai speriat este Emilian Frâncu. Semne tot mai evidente aratăcă lumea politică din partid s-a cam săturat de duritatea lui, de fățărnicia în conducerea treburilor organizației, de nesocotirea statutului de partid, de promovarea unor nulități de partid și marginalizarea adevăraților liberali. Cel mai mult, lui Frâncu îi este frică de deputatul Cristian Buican, politicianul care vorbește puțin, dar face mult, omul care și-a dovedit capacitatea de manager politic și prieten al celor care fac politică liberalădin convingere și nu mimând activismul de fațadă. Prin cabinetele politice, administrative și economice vâlcene, circulăun zvon precum sădeputatul Buican este prieten cu familia afaceristului Ion Tudor și aceștia îl sponsorizeazăîn lupta pentru descă unarea lui Frâncu. Nouă, chestiunea ni se pare cât de firească , pentru că și sponsorii, dar și Cristi Buican, sunt oameni responsabili și onorabili ai județului, iar sponsorizările fac parte din jocul politic electoral. Cine nu are dreptul săofere avantaje sau săle primească și cine poate spune ce-i moral sau imoral în asta? Numai că mântuirea este departe de păcă toșii clevetitori, afaceristul în cauzăfiind vicepreședintele PD-L Vâlcea și nici cu gândul nu a gândit săfacă așa ceva. Zvonul a fost lansat, se spune, chiar de Emilian Frâncu, pentru a-l compromite pe contracandidatul său la șefia partidului. Cum mai toți liberalii s-au prins de mașinațiunile celui care a înțeles că va fi scos pe tușa partidului, îl roagăpe Frâncu, prin noi, „sădea primul cu piatra”. Ce, el nu s-a lăsat sponsorizat de Ion și Maria Tudor, până acum?

” Pe terasele localurilor vâlcene se vorbește despre absența marelui client pesedist Ion zis Gigi Matei, un obișnuit al casei în localurile selecte din Rm. Vâlcea. Acesta, După ce l-a prins pe Dumnezeu de picior și a fost numit director la Direcția Apelor Olt, s-a pus pe tras sforile și nu puține sunt cazurile de „trafic de influență” în organizație, numiri în funcții pe criterii personale, săpat la rădăcina temeliei construcției organizației municipale a PSD – Rm. Vâlcea, etc., etc. La Direcția Apelor, unde nu știe nici el cu ce se mănâncă profesia ce temporar o practică , face pe „milițianul”, conform practicilor directorilor comuniști. Condica semnatăla timp, ridicatăla orăfixă, note explicative cerute salariaților ce nu-i sunt în „portofoliu”, admonestări și discuții cu ton ridicat. Dacă și-ar apleca cineva atenția asupra trecutului său profesional, ar afla că matei nu a avut o funcție de conducere niciodată, pe vremea Cealaltăsau pe vremea asta, el fiind recepționer, revizor gestiuni, cârciumar și en-grosist de bere, băuturi alcoolice, naturale, spirtoase și răcoritoare, dulciuri și croissant. De unde, atunci, management, că nici la sereleul lui nu a fost șef, ci doar subordonatul soției sale. De unde principii profesionale de conducere, de unde comportament civilizat în organizația de partid sau la locul de muncă ? În fața unor astfel de realități, tuturor celor de prin preajma lui nu le rămâne decât sănu-l mai bage în seamă, să-l ignore. că suferăși fierbe până se face roșu. Ca racul, nu ca dracul! În astfel de situații, principalul vinovat este comunismul care a deteriorat fundamental fibra acestui popor. Spălarea creierelor, exterminarea sau, în cel mai bun caz, îndepărtarea sistematică a elitelor, cultul pentru nemuncă , șmecherie, minciunăși delațiune, egalitarismul găunos în locul competiției, ateismul forțat, stâlcirea valorilor și principiilor, toate acestea au avut un efect devastator asupra poporului, incapabil acum sămai producă , recunoască și respecte valorile autentice. Tică loșia comunistăînflorește încă în mentalitatea unora, iar actuala clasăpolitică nu poate fi mai bunădecât societatea pe care o reprezintă.

” Una din importantele întrebări ce și le pune electorul ezitant, este: cine poate fi „nr. 1” la o adunătură/grupare/bandă/cloacă de că ței ipocriți și pisici ieftine, de vulpi șmechere, lupi hămesiți, măgari nerușinați, boi monumentali și porci inspirați, hiene funeste și dihori care duhnesc a cloacă , scroafe urcate în copac și mistreți scă pați în gradina de zarzavat, țapi vizionari, rățoi plini de principii și lebedele de paradă multe ciori . foarte multe ciori exagerat de multe ciori? Răspunsul este primit aproape zilnic, pe posturile naționale de televiziune, unde, de departe, cel mai ridicol moderator a fost Cristian Tudor Popescu (CTP) care, într-un dialog cu „nr. 1” de la PNL – Crin Antonescu, candidat la președinția României, i-a ridicat acestuia mingi la fileu, în timp ce politicianul chiulangiu, egal cu el însuși, le-a ratat. Apoi, ziaristul l-a invitat pe mai marele liberal săvorbească în engleză; Crin a zis pas; s-a oferit s-o facă în franceză; a făcut-o și ne-a lovit cu o francezăde grădinițăde cartier. De toată jena! Numai că a urmat lovitura finală. CTP, apoi ziarele mogulilor au izbucnit în urale Uraaaa! Crin Antonescu vorbește fluent limbile străine. Fluent nu înseamnăaccent de autobazăși vocabular de 100 de cuvinte înseamnăcultivat + vorbitor natural. Iar exemplele de proști, continuă. Vanghelie „gramaticul” s-a proclamat Obama I, apoi Geoană, Crinul otrăvit a fost proclamat Obama III, a urmat Duda – Obama IV și, acum, Nati Meir – Obama al V-lea. Nebunie… ªi atunci, nu este corect săse punăîntrebarea „cine-i, oare, nr. 1”, prin partide? Crin Antonescu nu vorbește engleza pentru că americanii „e imperialiști și dușmanii poporului” și prietenii Monică i Macovei. Dar Monica vorbește destul de fluent engleza și le zice ălora, din UE, adevărul și d’aia e și ea dușman al poporului de obame vanghelisto-repetente. Liberalul otrăvit, vorbește franceza mai rău ca un „că pșunar” – cum îi gratulau vanghelo-papionarii pe stranieri. Dar Norica cum stăcu „inglesa” că ci cu păsăreasca știm că stăbine? Sigur, tot ca repetentul de Antonescu. Morala citaniei de mai sus este că prostia e ca gripa porcină: ăla care o are, poate că nu moare, dar face ravagii la restu’ poporului, mai ales că încet-încet se cam ia. Vedeți cine sunt contracandidații lui Băsescu, la Cotroceni! Dacă își depune candidatura, Traian Băsescu câștigă sau, se pensionează, dacă decide sănu se prezinte în alegeri. Restul calculelor sunt speculații. Oricum, între o „Altețăde alcov”, „un prostănac”, „un dublu repetent” și „un comandant”, nu poți alege decât comandantul. Restul nu conteazădecât la spălat puntea!