Acasă Arhiva 2 SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 Bre, nene Silviule (Popescu), îți aduci minte că pe timpul lu’ Ceaușescu țăranii aveau voie sădeținădoar un anumit număr de animale în bătătură” sănu ne mai mirăm că în România comuniștii controleazătranziția, că traiul românilor este mizer, că de 20 de ani asistăm la un război româno-român, între trupele bolșevice bine înarmate și sărmanii neputincioși ” săptămâna trecutăam anunțat că subprefectul interimar Anuța Handolescu va fi schimbat din funcție și iatăcă s-a adeverit ” reclama e sufletul consumatorului. De aceea e mereu suferindăși grea, uneori prostuțăși visătoare ” într-un număr anterior, am semnalat faptul că „stăbărimea” funcționărească din instituția guvernului în județ, era să-l tragăpe sfoarăpe ex-prefectul Radu Renga

” Bre, nene Silviule (Popescu), îți aduci minte că pe timpul lu’ Ceaușescu (un fel de „Che” carpatin dar împușcat de altăfirmă), țăranii aveau voie sădeținădoar un anumit număr de animale în bătătură? Altfel te acuzau că ai C.A.P. privat acasă, întinai idealurile planifică rii cu Față umană, sugeai la două ugere. Așa se face că bunicul meu, când îi făta vaca, ascundea de ochiul iscoditor al partidului (alor tăi!) fructul iubirii bovine. Când vițelul se apropia de 100 de kg, era sacrificat ca săestompeze ghiorlăiala mațelor familiei, amăgite pavlonian de cozile suprarealiste la salam botanic. Bunicul ne-a povestit că într-o bunăzi, din greșeala, toporișca a ricoșat din capul condamnatului, care, cu ochii mari plini de înțelegere divinăa început sălingădrăgăstos chiar mâna cu baltagul. Impresionat de lecția primită, bunicul a luat frumușel vițeaua de funie și a făcut-o vacă de lapte, iar noi în anul ăla ne-am blagoslovit viscerele cu ceapă, brânzăși mămăliguță. Te las pe matale, nene Silviule, săghicești, în această altăparabolă, care ne unește pe toți de la revoluție încoace, dacă Ion Iliescu ar fi bunicul, cam care ar putea fi vițelul?

” Sănu ne mai mirăm că în România comuniștii controleazătranziția, că traiul românilor este mizer, că de 20 de ani asistăm la un război româno-român, între trupele bolșevice bine înarmate și sărmanii neputincioși care au obosit în a mai crede într-o schimbare. Responsabilitatea politicienilor este enormă, dar poate și mai mare este în contul oamenilor care formeazăopinii. Citiți presa și văveți convinge de dezastrul intelectual și ideologic în rândul concetățenilor nostri. De aceea, Traian Băsescu, pe care nici un om înțelept, un psiholog, sociolg sau omul simplu și adevărat nu îl poate suspecta de nici una din acuzațiile subiective, mincinoase și chiar primitive pe care mass-media le împrăstie continuu, este demonizat. Este dureros pentru realitatea vremurilor astea!

” Săptămâna trecută, am anunțat că subprefectul interimar Anuța Handolescu va fi schimbat din funcție și iatăcă s-a adeverit. La începutul săptămânii, Cancelaria Guvernului Boc a emis ordinul de scoaterea sa din funcția, deținutătemporar și numirea în funcția de inspector guvernamental, la București. Dar dacă va crede cineva că Anuța va face mulți pureci și în această nouăcalitate de înalt funcționar public, se înșală. Prim-ministrul Emil Boc va începe curățenia și în aparatul prefecturilor, restructurând funcții și licențiind înalți funcționari. Sunt cam mulți 90 de înalți funcționari publici, în România, iar criza economică , încă nu și-a arătat fața, până acum. Nu o plângem noi pe doamna Handolescu și nici nu credem că va muri de foame, dar, parcă , menținerea ei în „aparat” era meritorie, pentru eforturile depuse timp de 8 ani de zile, dar și pentru bărbăția cu care a înfruntat pericolele județului, de până acum. Într-un clasament al prefecților de până acum, în județului nostru, Anuța Handolescu ar fi „a mai prima”.

” Reclama e sufletul consumatorului. De aceea e mereu suferindăși grea, uneori prostuțăși visătoare, iar pe criza asta nimeni nu o mai ia în seamă. Îmbibatăde o scurtăși bleagămeditație, răvășităde răspunsul care se lasăașteptat, iatăvine însă și știrea care se târăște ca o anacondăîn diorama redacției și salvează”drumul lung al zilei că tre noapte”. Ca la noi, la nimeni. Vreți proba? După un accident în care patru asistente medicale că zuserăcu mașina de la ultimul etaj al unei parcări , ziariștii de la New York Post, au titrat știrea cu un titlu fantastic: „Îngerii își iau zborul, în timp ce 1600 de oameni le spun adio”. Imaginați-văcum ar scrie niște oameni de advertising despre 4 ziariști care ar că dea într-o groapăde lângă mândra și nasoala (măscuzați) cotineațăde la Râureni. „Niște prosti pleacă în iad într-un Logan”. Asta-i presa ce le place. Lor și cititorilor lor!

” Nu putem sănu ne aducem aminte de îndrăgitul cuplu din anii ’90 Tanda și Manda (Tăriceanu și Patriciu), mai tinerei, hăbăuci, împleticiți la vorbă, prostuți, băgăcioși cu „aripile lor tinerești” și, mai ales, pe Patriciu – cu părul soios și plin de mătreață. Anii capitalismului de cumetrie s-au consolidat și astăzi îi vedem cocoțați: unul – prim-ministru (fost), celălalt – miliardar vizionar ce împrăștie, sictirit, sfaturi pentru pulime (scuze, dar așa zice intelectualul primar doctor Sorin Oprescu). Ciudate vremuri mai trăim. Patriciu, acest român de vițăveche, mulțumită… valutei datorităcă reia a rezistat Papion Tăriceanu pe scaunul pe care l-a așezat Băsescu, începe săfacă valuri. Deși este în scă dere la banii de sub saltea, rămâne în virtutea sorții, conjuncției Carului mare cu eclipsa lui Marte în cadrul bisectoarei care traverseazăsolstițiul că ii lactee sau a jongleriilor făcute cu… mâna. Acum, papionații Kuky și Costache îi pregătesc marinarului înecul la sol. Transmiteți-i, vărugăm, voi cei care veniți din istoria liberalăla cea de partid bolșevic, arogantului Paion Dinu Costache Patriciu că asta nu se va întâmpla. Cu condiția ca românii sănu cadăîn butoiul cu rahat programat de propaganda mass-mediei române, aservită, până la gât, 90% conducerilor de partid și de stat și celor din teritoriu. A devenit tare amuzant. După un președinte fost că pitan de vas, trecut prin furtuni la propriu, ni se propune un fost actor (Crin Antonescu) care a jucat probabil în „Furtuna” – de Shakespeare. În perioada de crizăeconomică , ne trebuie, la vârf, o clasăpolitică expertăîn finanțe. Probabil că ne-ar trebui un Isărescu – prim ministru cu un Mareșal Antonescu (cel din mormânt) președinte, ca săpunăbotnița șmecherilor și corupților din România. Trăiască „Geniul Carpaților”, „Trăiască savanta de renume internațional”, „Trăiască Mama Noastrăa tuturor”, „Trăiască înfrățirea între popoare”, „VIVAT LA REVOLUTION”! „Pupat Piața Independenței” și „Săpiarăvampirii care sug sângele poporului”. Uraaaa! – Și, bine’nțeles, la gară. Mai tragem niște lozinci, bem o țuică , mâncă m o chiflăc-o chiftea, și, bineînțeles, mâine o luăm de la capăt. „Trăiască ai noștri”(?) până cade bruma, sătrăiți bine!

” Într-un număr anterior, am semnalat faptul că „stăbărimea” funcționărească din instituția guvernului în județ, era să-l tragăpe sfoarăpe ex-prefectul Radu Renga, punându-l săsemneze eliberarea sumei de 16 miliarde lei din casieria instituției, nemuncităși nemeritatăde șmecherii „întabelați”, pe ochi și pe sprânceană. Noroc că fostul prefect s-a prins din prima și a sesizat DNA-ul de comiterea infracțiunii. Cu acea ocazie, l-am atenționat pe noul prefect – Remus Grigorescu că unii funcționari ai Prefecturii obțin venituri – din muncă , la Stat – de sute de milioane lei lunar. Drept urmare, am cerut săse facă publice veniturile acestora și cât de mult asudăei pentru banii obținuți. Din informațiile noastre, „fruncea” funcționarilor din instituția guvernamentală, participăla licitații organizate de primăriile din județ, pentru lucrările de investiții, ei fiind cooptați ca membri în comisii sau, După caz, ca diriginți de șantier. Pentru participarea lor fizică (ca și „corp ansamblu”), funcționarii favorizați sunt renumerați pe ștatele de platăale primăriilor respective, cu retribuții cuprinse între 40-80 milioane lei. „Indemnizațiile” acestea se adaugăsalariului de la Prefecturăși, fericiții „aleși” (dar nu aleși democratic, ci din interesele cui trebuie) obțin minimum 60 milioane lei vechi lunar. Trai neneacă , pe vătrai! Nu știm dacă noi am greșit că am tras un semnal de alarmă, despre înșelătorie, dar știm bine aceea ce greșește impardonabil este jurista Prefecturii, doamna Mironela Tudora. Dumneaei, enervatăde dezvăluirea noastră, a amenințat că în cazul în care prefectul Grigorescu se conformeazăregulilor transparenței și democrației și va dezvălui veniturile primite de funcționarii „aleși”, îl va da pe acesta în judecată. Oare ce-i asta? Într-atât a decă zut disciplina în instituția județeanăa guvernului, încât o subordonatăsă-și permităsă-l amenințe pe conducă torul ei? Știm sigur că prefectul Remus Grigorescu nu va fi în stare săo punăla punct pe indisciplinata juristă, că dacă s-ar adeveri amenințarea ei, licențierea i s-ar potrivi ca o mânușă. Și nu se va implica. Este ca apa sființită. Nici nu face bine, dar nici rău nu face. În altăparte, dar nu la Vâlcea, doamna în cauzăar fi fost datăafară, mulțumindu-i-se că exemplul ei de sancționare definitivăva duce la întărirea disciplinei pierdute.

 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.