Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 surse din anturajul guvernului țării ne-au informat că interimatul subprefectului Anuța Handolescu, la Prefectura Vâlcii, va lua sfârșit ” o echipăde specialiști ai Serviciului Român de Informații vor veni la Rm. Vâlcea, pentru a analiza dacă va exista un pericol prin golirea apei din lacul Vidra ” Ion Nicolae – Dințișor care ne-a amendat pe noi cu suma de 3 miliarde îl protejeazăpe afaceristul Crinu Popescu ” în stațiunea că limănești se amplifică zvonul că primarul Ilie Amuzan va fi „soluția de avarie” a PSD, pentru Primăria Râmnicului ” la trecutul Congres al PNL a fost văzut și deputatul PD-L, Samoil Vâlcu, care, din câte se pare,” s-a amestecat în ciorba liberală” ” primarul comunei Galicea, Ion Năfliu, a ajuns VIP ” delegații PNL Vâlcea care au mers la congres sunt singurii din țară care au fost obligați de mai marele lor șef, Emilian Frâncu, săplătească suma de 2 milioane lei vechi

 

” Surse din anturajul guvernului țării ne-au informat că interimatul subprefectului Anuța Handolescu, la Prefectura Vâlcii, va lua sfârșit peste două săptămâni. Ea va fi înlocuităde pedelistul Doru Filip-Panonia, hărăzitul sorții politice pentru această funcție. De unde se poate trage concluzia că șmecheria cu scrisoarea de recomandare a organizației județene a PD-L nu a avut sorți de izbândă, până la urmă. Cei trei „corifei” care trag sforile în această organizație, de dincolo de cortina democrației, au fost înfrânți. Iar de acum, și datorităacestui caz, conducerea centralăa PD-L știe că este ceva putred, nu numai în Danemarca, dar și în județul nostru.

” Nu mai este un secret pentru nimeni că numărul masonilor vâlceni a crescut considerabil. Din acest motiv, în municipiul capitalăde județ se va construi un templu, După un proiect arhitectonic grandios, iar la toamnă, Râmnicul va fi gazda unei întâlniri masonice cu partivcipare internațională(Convent). Deocamdatănu am putut identifica locația ridică rii templului, însă am aflat că Clubul Lion’s, filiala vâlceană , a primit autorizație pentru construirea unui impozant sediu, în satul Fețeni, localitate marginalămunicipiului Rm. Vâlcea. Vom reveni cu amănunte.

” O echipăde specialiști ai Serviciului Român de Informații vor veni la Rm. Vâlcea, pentru a analiza, la fața locului, dacă va exista un pericol real, prin golirea apei din barajul lacului Vidra, pentru curățirea chiuvetei acestuia. Prezența specialiștilor sistemului imunitar al țării, demonstrează, dacă mai era nevoie, grija pe care o au oficialitățile guvernamentale pentru viața locuitorilor riverani Lotrului și pentru proprietățile acestora. Cum la nivel național există”Mafalde” ce lanseazăzvonuri defetiste, tot la fel, și în Vâlcea, avem „babe mioritice” miorlăitoare și panicarde. Dar avem și specialiști ai fostului TCH, Electrocentrale, Energomontaj și Hidroelectrica ce afirmăcă nu existăpericol de inundare și de distrugeri decontaminând opinia publică intoxicatăde rău voitori. Singura problemăcare se ridică , în zonă, este distrugerea florei și faunei lacului, care se va putea reface ” a la long time”, în minimum 30 de ani. Prin golirea controlatăa apei din baraj, se anticipeazămari surprize, de la prezența unor utilaje grele și mașini abandonate pe șenalul apei, la finalul grandioasei construcții, până la monștri de pești, cu mari lungimi și greutate de peste 100 kg.

” Cum puteți cataloga atitudinea inspectorului în construcții Ion Nicolae – Dințișor care ne-a amendat pe noi cu suma de 3 miliarde lei pentru construcția unor magazii, fără autorizație de construire și pe afaceristul Crinu Popescu îl protejeazăDupă ce s-a dovedit, în două cazuri, a fi un mare infractor la Legea construcțiilor? Acesta, nici pentru blocurile din Bujorenii Vâlcii și nici pentru hala industrialăROVIMET nu a fost sancționat contravențional. În schimb, au făcut-o funcționarii primăriei Râmnicului care l-au „cadorisit” cu o amendăde 800 milioane lei vechi, dispunându-se, totodată, demolarea halei ce a fost construităfără autorizație. În mediul său intim, Crinu Popescu și-a asigurat familia (disperatăde ceea ce i se va întâmpla) că va contesta amenda și o va câștiga, pe motiv de greșeli în completărea documentului de sancționare, acesta deținând, de acum, un viciu de formă care-i poate atrage nulitatea. În rest, liniște și pace în conștiința afaceristului abuziv și tupeist, prietenul său Ion Nicolae – Dințișor promițându-i că nu-l va amenda nici în ultimul caz semnalat. Dar îl va costa ceva, desigur, că Dințișor, se știe, nu face nimic gratis. „Nici mama nu i-a dat lui tata fecioria ei, gratis, ci l-a obligat săo ia de nevastă” – zicea tuciuriul inspector în construcții unor salariați din subordine. De ce în cazul lui Crinu Popescu, nu ar face-o ca și tatăl lui?

” În stațiunea că limănești se amplifică zvonul că primarul Ilie Amuzan va fi „soluția de avarie” a PSD, pentru Primăria Râmnicului, în perspectiva alegerilor din anul 2012. Nu puțini sunt că limanii care spun că l-au auzit chiar pe primarul lor că ar accepta, dacă i se va face propunerea, însă , ne întrebăm, de unde atâta irealitate la un om cunoscut ca fiind clarvăzător, obiectiv și precaut. Nu credem că Ilie Amuzan se poate gândi la o altăadministrație publică (mai trebuie săvrea și electoratul râmnicean!), până nu-și îndeplinește promisiunile făcute electorilor din că limănești. Asta ca sănu devinăvulnerabil în fața râmnicenilor ce îl vor dori tot pe Mircia Gutău în fruntea colectivității sau, în caz că acesta nu va candida, un alt primar de valoarea lui. Ștacheta administrației Gutău a fost ridicatăla o înălțime de recordmen european și nu se prea întrevăd gospodari care săo treacă mulțumitor pentru viitorul râmnicenilor învățați a fi pretențioși. La că limănești, Ilie Amuzan își pune în practică programul „de guvernare”, având suficiente obiective de finalizat în viitorii patru ani, așa că nu are timp săse gândească la prosti. Bani săfie, că mai greu se poate face din rahat bici și că mai și pocnească . Dar Ilie Amizan știe săfacă treabăși pe uscat…

” La trecutul Congres al PNL, ce a avut loc în Palatul Parlamentului, din Capitală, a fost văzut și deputatul PD-L Samoil Vâlcu, despre care ni s-a spus că „s-a amestecat în ciorba liberală”, sfătuindu-i pe cei care-l cunoșteam să-l voteze pe Crin Antonescu. Prezența sa a fost interpretatăde veșnicii cârtitori politici ca fiind interesatăși itinerată, Traian Băsescu dorindu-și-l contracandidat pe Antonescu. Numai că de va fi Tăriceanu, Antonescu sau un altul, țăndări va face din ei Traian Băsescu. Ar fi fost mai greu cu Tăriceanu, dar liberalii l-au făcut victimăsigurăpe guristul profesor de istorie, remarcat ca fiind primul chiulangiu din Parlament, din motive numai de ei știute.

” Primarul comunei Galicea, Ion Năfliu, a ajuns VIP. Plictisit de interminabilele lucrări ale Congresului Extraordinar al PNL, primarul s-a gândit săprivească , live, câteva emisiuni ale celor mai importante posturi de televiziune din România, care transmiteau chiar de la Palatul Parlamentului. De zeci de ori, colegii săi de partid l-au văzut plimbându-se cu pași mărunți prin fața camerelor de luat vederi cu un telefon lipit de ureche din care se auzea un țipăt subțire: „Dăpe Realitatea, măi, că acum trec și eu pe lângă studioul lor și poți să măvezi. Hai, schimbămai repede programul că nu mai pot sta mult! Cum, ce zici, nu prinzi Realitatea? Nu pot săcred”¦”.

După această încercare nereușităde a se vedea la televizor, Năfliu părea săfi renunțat la idee. Dar nu a fost deloc așa. Așezat cu un cot pe una din mesele din holurile Palatului Parlamentului și o alta dusăla bărbie, primarul părea cufundat în conceperea unui plan „măreț”. La un moment dat, primarul a sărit ca ars de la locul lui și s-a dus chitit că tre încă perea de unde transmiteau cei de la Antena 3, emisiune ce l-a avut invitat pe Teodor Meleșcanu. fără săstea prea mult pe gânduri, Năfliu a început săfacă cu mâna, în semn de salut și, întrerupând fără nicio remușcare emisia, a spus: ” Vreau să-mi salut și eu familia că sunt plecat de astăzi dimineațăde acasă. Îi transmit cele mai bune gânduri soției mele și celor din Galicea”. Șocată, moderatoarea a întrebat: „Dar dumneavoastrăcine sunteți?”. Răspunsul a venit repede: „Cum cine sunt? Primarul din Galicea”, a spus el supărat că domnișoara nu l-a recunoscut. Ion Năfliu pare săfie cel care a conceput profilul tuturor celor care ar da orice sădevinăvedete, măcar și pentru o zi, pentru ca, în mintea lor, au impresia că sunt genii încă nedescoperite, care, dacă ar primi măcar o șansă, ar dovedi că sunt cei mai buni. El face parte din categoria celor că rora li se dilatăirisul și le sticlesc ochii-n cap atunci când aud cuvântul „televiziune”. În rest, don’ Năfliu, spun oamenii, nu i-a dezamăgit ca primar.

” Delegații PNL Vâlcea care au mers la Congresul Extraordinar al partidului, au fost obligați de mai marele lor șef, Emilian Frâncu, săplătească suma de 2 milioane lei vechi, chipurile pentru protocol, pentru care nu au primit chitanță. Banii, peste 100 de milioane lei vechi, au ajuns în buzunarele nu se știe cui, de unde nu au mai văzut lumina zilei niciodată. De altfel, liberalii vâlceni sunt singurii din țară care au fost nevoiți sădea această sumă, din care s-au ales totuși cu o mâncare rece, de post, și prost gătită, datăde organizatorii Congresului. Încă o dată, dacă mai era cazul, Frâncu și toți cei de pe lângă el care au strâns bani de la colegii de partid, au demonstrat că sunt guvernați de un viciu comun, mârșav: lăcomia. însă , Milică Frâncu, zis și „Măndel” sau „Merlin” nu ar trebui săuite că , abordând un astfel de mod de manifestare, nu face altceva decât săse decredibilizeze în fața colegilor care și așa, fie vorba-ntre noi, numărăcu nesaț zilele când Frâncu va că dea de pe scaunul de președinte, în locul lui venind Cristian Buican, care, acum, mai mult ca niciodatăare reale șanse sădevinăpreședintele PNL Vâlcea.