Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

vrednicii slujitori ai altarelor s-au văzut fără lovele, atunci când s-au dus să-și ia simbria datăde Stat ” „în salonul Restaurantului Alutus, din Rm. Vâlcea, au fost văzuți la aceeași masăEmilian Frâncu – liderul PNL Vâlcea, că tălin Harnagea – „exmatriculatul” de la alegerile parlamentare din județ” politicianul PD-List Ion Tudor se vede obligat sămeargăla Notariat să-și schimbe numele. Sănu se mai numească Tudor, cu Ghinion ” Ștefan Prală, care, în una din serile anilor de După Revoluție, a intrat, îmbrăcat în costum verde, cu centiron, în restaurantul Riviera, salutând asistența cu mâna întinsă, cu sloganul legionarilor lui Horia Sima ” în jurul celor 28 de hectare de teren, cât are Unitatea Militarădin Aranghel, cartier al municipiului Rm. Vâlcea se dau lupte grele

 

” Mare scandal printre preoții Episcopiei Râmnicului. Am trăit săo vedem și p’asta. Vrednicii slujitori ai altarelor s-au văzut fără lovele, atunci când s-au dus să-și ia simbria datăde Stat. Nu cu mult timp în urmă, la cererea Sinodului BOR, popii au fost asimilați, la grilăde salarizare, cu profesorii bugetari. Astfel, li s-a mărit salariul și, corespunzător, a crescut impozitul. Spre exemplu, un preot paroh, care avea un salariu de 14 milioane lei vechi, la o vechime de 40 de ani de preoție, a ajuns la un salariu de 35 milioane lei vechi. Pe când avea 14 milioane lei vechi, impozitul era cu puțin peste 7 milioane lei vechi, iar acum, la 35 milioane, impozitul este de 18 milioane lei vechi. Salariul lunar de 35 milioane lei este alcă tuit din suma de 14 milioane datăde stat, iar restul trebuie completat din fonduri proprii (cununii, botezuri, etc). Funcționarii Episcopiei, cu simțul datoriei Față de Bugetul Statului, rețin cele 14 milioane date de stat, în contul impozitului pe salariu, astfel încât parohul trebuie sămai aducă de acasă, lunar, câte 4 milioane lei. Dar nu numai atât, că toți slujitorii Domnului trebuie săachite c/v unui ziar al Patriarhiei Române, o taxăpentru RTV Trinitas, contribuția pentru ajutorarea bisericilor sărace, că rți, ajutoare, etc. Astfel că , atunci când vrednicii slujitori ai altarelor s-au dus la „Sfânta Casierie” să-și ridice salariul s-au ales cu „Pilimon cu pila lungă, nu pili pila pe pungă” (ziceți, asta, repede!). Și ce săfacă bieții preoți decât sămajoreze contribuția anuală a familiilor din parohie, săcrească „obligațiile” la evenimente sau săcerșească bani tot de la omul sărman? Ca la noi, la nimeni!

” În urmăcu două săptămâni de zile, în salonul Restaurantului Alutus, din Rm. Vâlcea, au fost văzuți, la aceeași masă, Emilian Frâncu – liderul PNL Vâlcea, că tălin Harnagea – „exmatriculatul” de la alegerile parlamentare din județ, Vlad Roșca – secretar general al organizației liberale dâmbovițene și nelipsitul Nelu – USG zis Ion Popescu de Prundeni. După manifestarea acestora, conspirativăși discret vocală, se pare că ei au pus „ceva” la cale, lucru puțin de loc neobișnuit la politicieni. Nu au fost țipetele lui Melin Frâncu, nu tu disputele de „nuanțe”, nimic, nimic ce săatragăatenția asistenței ce stătea cu ochii pe ei ca pe butelie. După părăsirea localului, o păsărică ne-a ciripit că Harnagea și Roșca sunt „negociatorii” lui Crin Antonescu, pe care unii liberali îl vor la cârma partidului național. Mesajul primit ne spune că pofticiosul Ludovic Orban a renunțat la candidaturăși că patronul PNL-ului – Dinu Patriciu îl vrea pe Antonescu, în locul lui Tăriceanu, încercând săcucerească , cu el, și dealul Cotroceni. Cum se va poziționa organizația de la Vâlcea, Față de Tăriceanu, putem anticipa. Actualul președinte va avea mai puțin voturile delegaților vâlceni, la Congres…

” Politicianul PD-L-ist Ion Tudor se vede obligat sămeargăla Notariat să-și schimbe numele. Sănu se mai numească Tudor, cu Ghinion. Problema sa politică , a ajuns chiar o problemăde partid, pentru că nominalizat fiind pentru funcția de subprefect, nu o poate ocupa, datorităfaptului că nu are absolvităo facultate administrativăși nu are o vechime pe studii superioare de cel puțin 5 ani. Omul de afaceri a absolvit o facultate cu profil de „Mediu”, cu numai doi ani în urmă. Înțelegând situația, el a cerut săi se dea funcția de șef de serviciu, a Inspectoratul Județean în Construcții, ocupatăde Ion Nicolae – zis Dințișor. Numai că și aici a avut ghinion, lipsa studiilor tehnice și a vechimii, făcându-l necompetitiv. În fața unei astfel de situații, conducerea PD-L Vâlcea se aflăîntr-o mare încurcă tură. Obligațiile Față de Ion Tudor, care a cucerit sufragiul a 10.000 de vâlceni, la Parlamentare, ridicând cota partidului și determinând redistribuirea celui de-al doilea deputat portocaliu, bașca cheltuielile de campanie electorale de ordinul miliardelor de lei, sunt foarte mari. Dar ghinionul îi paște și pe ei și pe „nominalizatul” subprefect. Îinându-se cont că a absolvit cursuri de „Mediu”, a existat varianta scoaterii lui Dan Ploscă de la Garda de Mediu și numirea lui Tudor în locul acestuia. însă , lipsa celor 5 ani de vechime pe studii superioare a anulat, și aici, speranța. Totuși, zilele trecute, liderul municipal pedelist, Mircea Gutău, întors de la București, a redat speranța în casa omului de afaceri vâlcean. Guvernul va da o ordonanțăprin care, cei 17 subprefecți – aflați în situația sa, vor obține dispensăla numire, ceea ce vine ca o gurăde aer pentru „stagiarii” absolvenți cu studii superioare de mediu.

” Pe culoarele Prefecturii, circulăzvonul că fostul director al Fabricii de bere Alutus, adusăîn pragul falimentului, pesedistul Nicolae Spiridon, va fi numit director la Cadastru. De ce pe culoarele Prefecturii? Pentru că unul dintre subprefecții care vor fi schimbați (în caz că nu se dau două posturi de inspectori guvernamentali), aruncă ochiade După funcția de la Cadastru. Mare va fi mirarea dacă Nicolae Spiridon, omul de campanie al candidatului la Camera Deputaților, Sorin Ghiță(care a pierdut demnitatea la mustață) nu se va duce și el la Notariat să-și schimbe numele. Ghinionul îi cam paște pe pesediști!

” După cum îi paște ghinionul și pe Ion zis Gigi Matei sau pe Ștefan-VodăPralea. Amândoi sunt nominalizați pentru funcția de director, la Direcția Apelor – primul și la Hidroserv – ceo de al doilea. Și pe când își vedeau ei visul împlinit, iatăcă i-a că lcat ghinionul cu șenilele. Funcțiile ce li se promiseseră, cu titlu de „coledzi”, presupun studii superioare tehnice și mai fac parte și din sistemul național al siguranței României. Cum săpui un en-grosist de croissante și un fost legionar (extremist de dreapta pocă it) în asemenea funcții. Aaa nu știți cine este legionarul. Ștefan Prală, care, în una din serile anilor de După Revoluție, a intrat, îmbrăcat în costum verde, cu centiron, în restaurantul Riviera, salutând asistența cu mâna întinsă, folosind sloganul legionarilor lui Horia Sima. Sau care a organizat, la Casa Simian, un simpozion al venerabililor legionari vâlceni, cu invitați de la București. S-avem, rezon, trecutul vine avalanșăpentru impostori!

” Ghinionul afaceristului Ion Tudor, cel care, până acum, nu și-a găsit rezolvarea numirii sale în funcția de subprefect, creeazănoi probleme PD-L-ului. Primul înlocuitor al ghinionistului afacerist, este fostul director de la Vilmar, Dan Ioan Fiera. Contact de noi, acesta ne-a declarat că a declinat oferta primităde la colegii lui, nefiind interesat de Prefectură. Iar ultimul pe listă, cu voia lui și a conducerii PD-L, este Doru Ioan Filip (Panonia). Speranțele de mai mare și mai bine s-au născut în familia acestuia, dar, se pare, nu va fi de acord cu asta Emil Boc, premierul, care va da o „bulăpapală” de oferirea dispensei primului ofertant ghinionist.

” În jurul celor 28 de hectare de teren, cât are Unitatea Militarădin Aranghel, cartier al municipiului Rm. Vâlcea se dau lupte grele. Fostul prefect Mircea Perpelea vrea săobținătitlul de transfer de proprietate, de la Ministerul Apărării la Universitatea din Pitești, unde el este decan. În jurul său s-au strâns mai mulți poftitori care vor săfacă un campus universitar pe aceastăenormăsupraFață . Cu sprijin interesat, s-a obținut o Hotărâre de Guvern de atribuirea proprietății armatei, universității private. Efectiv, clădirile ce pot fi transformate în spații de învățământ și terenul de până la 7 ha se aflăîn stânga șoselei ce duce la stațiunea Olănești – Băi. Diferența de 21 de ha se aflăpe dealul Capela, în dreapta drumului, cuprinzând platouri de deal, construcții ale poligonului de tragere, drumuri consolidate de generații de oșteni, anexe. Aici este direcția „poftitorilor”. Nu le va fi greu săîmpartăzona în parcele, pentru ca, mai târziu, săauzim că fostul prefect și-a mai făcut o vilăsau un heliport. că Perpelea are bani și de avionete. A ajuns unul dintre cei mai bogați vâlceni, dar sănu-l întrebați cum a făcut averea. că minte! Știm noi un vâlcean ce a făcut și pușcă rie, care-l poate rușina, in caz ca mai minte si in continuare. Treaba lui, dar sălase treaba Râmnicului în seama noastră. În curând, administrația Primăriei Râmnicului va ataca hotărârea ce i-ar putea îmbogăți pe unii, că rora puțin le pasăde învățământul superior. Tot pe „foloase” terminăunii facultățile, îmbolnăvind profesorii de plămâni și îmbătându-i cu finețuri alcoolice. Bașca, euroii…

” Săptămâna aceasta, în Parlament, va trece Legea administrației publice locale, modificată. Un articol al ei permite ca prefecții săfie numiți politic. Se va renunța, oare, la depolitizarea administrației?!

” La Regia Protocolului de Stat, schimbarea din funcție a directorului Traian Dobrinescu, liberal cu pedigriu și destul de activ în timpul liber, nu se va putea face ușor. Acesta, dorind sărămânăîn funcție, a ajuns până la președintele Traian Băsescu, că ruia i-a cerut înțelegere, dovedind și cu niște acte că a ajutat PD-L-ul în campanie și, în general, în toți anii când a fost el director la RAPPS. Nu știm ce zic liberalii lui Frâncu, în fața acestei noutăți (că sigur nu au curaj să-l întrebe!), dar știm bine ce zic pediștii lui Jurcan. De altfel, se poartăconspirativitatea, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Cine credea că șeful desfacerii de la Universal Coop, economist Gioni Popescu (din Zătreni) era ofițer acoperit, ajungând general la primul serviciu de informații al țării. Poate o fi și Traian Dobrinescu acoperit, cu acte, că asta se zice că i-a arătat șefului

 

 

SăPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 În micile orașe de provincie din județul nostru se consumădrame sau se clădesc destine, pe nefericirea unora sau altora, vinovat, făcându-se, printre altele și politicul autohton ” anul acesta, criza forțeazălucrurile, așa că se va juca viitorul României ca țară Europeană sau kazahstaneză. Nu e de glumă” celebrul Vali Monceanu, supăratul pe adevărurile scrise de noi, a ajuns să-și piardătoți prietenii După ce și-a reintrat în mâna trădării, unde este mare specialist „

” În micile orașe de provincie din județul nostru se consumădrame sau se clădesc destine, pe nefericirea unora sau altora, vinovat, făcându-se, printre altele și politicul autohton. La Școala generală”Șerban VodăCantacuzino”, din că limănești, profesoara Coca Zgripcescu – o pesedistăînfocată, nu mai doarme de grija viitorului său profesional. Lăudându-se cu efortul depus în campaniile electorale de anul trecut, la locale și la generale, ea vrea sărevinăîn funcția de director al acestei unități de învățământ, unde a mai stat pe scaunul cel mai înalt, de altfel, cu ani în urmă. Adepta principiului care spune că „funcția întărește organul”, se dăde latul morții săprimească „firmanul” de la Inspectoratul Școlar, numai că mai are de așteptat. Tot liberalul Florin Smeoreanu este „generalul” de la Înalta Poartăa învățământului județean și până vine madam Coroiu, de la Drăgășani, poate se strică Alianța aflatăla guvernare sau trece inspectorul șef la PSD, mai știi? Astfel că , văzând-o cât de supăratăeste și ce nou look cu cearcă ne și riduri albe și-a tras, profesorul Aureliu Cârstea, omul cel mai apropiat de mai marii PSD, din că limănești, i-a spus acesteia: „Lasă, Cocuță, că treaba-i aranjată. Am vorbit eu cu deputatul Vlădoiu și cu candidatul „ex-ego parlamentar” Ștefan Prală, despre renumire, ca săai împlinirea visului, că , doar, te-ai născut director”. Auditoriul prezent la întâmplare, nu s-a mai minunat, că doar traficul de influențăeste la modăprintre politicieni. Nu ar mai fi de mirare săse facă renumirea în funcție a poftitoarei, pentru că la școala asta s-a petrecut un caz unicat în învățământul românesc, politicul jucându-se cu funcția managerială. Profesorul de matematică Gheorghe Moțoc a fost director 24 de ore, apoi dat jos din funcție de Cocuța neîncoronata. Cu ceva timp în urmă, găinuța cea roșie a PSD-ului, a fost datăjos din scaunul directorial, de liberali, fiind acuzatăcă a făcut campanie prin oraș și în comunele limitrofe, îmbrăcatăîn geaca roșie cu însemnele partidului social-democrat, ceea ce-i adevărat. În locul ei, liberalii l-au pus profesorul Moțoc și asta nu i-a convenit madamei înroșităși sub unghii. Acum, După ce au luat pesediștii Învățământul, ea s-a certat foc cu noul director de culoare galbenă, cerându-i liderului PSD Ion Cîlea „capul lui Moțoc”. Și i se putea refuza Cocuței cererea, când, ea nu le-a refuzat nimic colegilor de partid? Se poa’? că doar nu a lipit ea degeaba afișe și a cântat până a răgușit la coarde, în campanie?! Și astfel, deși părea imposibil (la conducerea Inspectoratului Județean Școlar este tot liberalul Smeureanu) schimbarea s-a făcut, iar în funcția de director a fost numit învățătorul Emil Popa, prietenul primarului Amuzan și înregimentatul politic de la PD-L. Ce s-o întâmpla mai departe cu nevricalele doamnei răzvrătite, nu se știe. Dar întreaga urbe așteaptăsăvadădacă liderul Cîlea se va ține de cuvânt, După ce a afirmat public că nu vor mai fi „la vremuri noi, tot noi”, ci principiul „săpromovăm tineretul în funcții manageriale”, că cine-i Vlădoiu și vânătorul Prală?

” Haz de necaz. Consiliul Național de Securitate a Drumurilor a efectuat testări multiple ale unui nou design privind centura de siguranță. Rezultatele demonstreazăcă numărul accidentelor este redus cu mai mult de 45% atunci când centura de siguranțăeste instalatăcorespunzător. Instalarea corectăa acesteia poate fi vizualizatăîn imaginea de mai sus.

” Anul acesta, criza forțeazălucrurile, așa că se va juca viitorul României ca țară Europeană sau kazahstaneză. Nu e de glumă. Găzarul mafiot, aliat cu pușcă riașul ex-plăcintar și cu turnătorul ordinar Felix vor cu orice preț săaibăo Românie a marilor borfași în interiorul – chiar dacă nu formal – CSI-ului putinisto-nazarbaievian. Moderatorii „antenelor” lui Voiculescu sunt doar biete nulități fără nici o meserie, cântă- fals – așa cum le poruncește ăla ce le marcă banu´, ce pretenții săai de la unii ca ei? Cvasitotalitatea celor din mass-media de azi a ajuns de o abjecție greu de imaginat, chiar de acum 2-3 ani. Soluția este ignorarea în creștere a televiziunilor mincinoase și mutarea sursei informațiilor și a locului discuțiilor pe blogurile independente, de pe Internet. Altfel, când ne vom trezi kazahstanizați, va fi prea târziu.

” Celebrul Vali Monceanu, supăratul pe adevărurile scrise de noi, a ajuns să-și piardătoți prietenii După ce și-a reintrat în mâna trădării, unde este mare specialist. În campania electorală, la generale, el era un propagandist de nădejde al lui Cristian Buican, sabotându-l pe Emilică – senatorul redistribuit și mamă, mamă, cum îl mai tămâia pe Buican și îl înjura pe Frâncu. În mai toate discuțiile purtate cu adversarii lui „Măndel”, îl dădea, ca sigur, „debordat” din Parlament pe acesta și detronat de la șefia organizației liberale județene. Numai că s-a făcut să-și reamintească de faptul că nu-i priește în mediu sănătos, democrat și sincer, așa că După ce-l trădase pe Frâncu în favoarea lui Buican, l-a trădat și pe acesta, în favoarea primului. Tot ceea ce enerveazăcel mai mult mediile politice este că „Moncy Poncy” a ajuns să-l devanseze chiar și pe Ștefan Prală-Pesedeu în trădare. Dacă despre Pralăse spune că s-a născut trădător, despre Monceanu se spune că va muri trădător. Nu-l va mai înșela pe Frâncu cu bani și pe Dumnezeu cu zile. Și pe Dumnezeu îl va trăda, până la urmă, o săvedeți. Are băiatul stil și o mare nesimțire! Din motive caracteriale a ajuns sănu mai fie nici prietenul speranței liberale Cristi Iliescu – Parcomat, anul trecut, care s-a milit de el și l-a făcut cu bani în firma comunăpe care au administrat-o. până și pe Cristi l-a trădat, cum, de altfel îi trădeazăpe toți, tot așa cum spune „bunăziua”