Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 Constantin Neagoe a invitat, ieri, o parte a presei și oficialitățile județului ca să”taie ața” de inaugurare la două obiective de investiții terminate în acest an: drumul de la Fișcă lia și podul de la Fotești ” unul din „locotenenții” senatorului redistribuit din resturi de voturi Emilian Frâncu este simpaticul fost ofițer MAN ” pe forumul nostru electronic, cu privire la informația ce a văzut lumina tiparului în numărul nostru trecut am primit o intervenție gratuită” Un tânăr preot trebuia săținăprima lui slujbă, drept pentru care era extrem de emoționat, chiar simțea panică

” Ipocrizia a fost ridicatăla rang de primar, în localitatea Ionești. Spilcuitul, îngâmfatul și neseriosul prim demnitar al comunei amintite – Constantin Neagoe, a invitat, ieri, o parte a presei și oficialitățile județului ca să”taie ața” de inaugurare la două obiective de investiții terminate în acest an: drumul de la Fișcă lia și podul de la Fotești. Nu știm cum de îl mai rabdăMama Naturăpe acesta individ, ce se împăuneazăcu munca altuia. Pentru că obiectivele din cele două proiecte au fost făcute și demarate de fostul primar Ion că tănoiu, pe care impostorul împăunat de azi nu l-a invitat la eveniment. De prin vara anului trecut, acest primar ajuns întâmplător în fruntea obștei ioneștenilor, a intrat în Cartea recordurilor județene prin două mari măgării. Una – După preluarea funcției administrative comunale, a trecut la represalii împotriva fostului primar, dar și fost prieten al său de familie, distracții și de braconaj/vânătoare. A doua, a fost și mai de răsunet. Dovedindu-se anticulturnic (Neagoe, supus la un test de culturăgenerală, s-ar uita precum Vanghelie la vârful pantofilor) el a propus consilierilor locali săfie desființat postul de bibliotecar comunal pe care funcționeazăsoția fostului primar. De aici se poate trage concluzia că pe individ îl dominărăzbunarea și nu conducerea comunității care a pierdut mult prin votarea unui astfel de individ. Veți vedea că șmecherul de Constantin Neagoe nu-și va duce mandatul de primar până la capăt, fie că va claca, în curând (i s-a ursit săse ferească de muncă și de răceală), fie din cauza zecilor de miliarde de lei pe care le datoreazăunor furnizori, prin firma sa denumităCOMCHIM, ca săîngâne OLTCHIM. Acest „afacerist” va face obiectul unor dezvăluiri pe care le vom publica luna viitoare, După finalizarea investigațiilor. Documentele ce le vom da publicității, îl va arăta pe acesta la adevărata sa valoare de „afacerist”, că valoarea lui de primar ne este arhicunoscută.

” Unul din „locotenenții” senatorului redistribuit din resturi de voturi Emilian Frâncu este simpaticul fost ofițer MAN (unde avea grad mai mare decât acela ce îl are pe lângă parlamentar) Mihai Dinescu. Afirmăm public că apreciem devoțiunea acestuia Față de ce-l care-l adăpostește politic. Cum, la fel, dăm valoare încoclețelilor și zvonurilor pe care le aruncă , din când în când, prin baruri unde, întâmplător, sălășuiește, dar nu putem fi de acord cu mârlăniile ce se aude că le-ar pune la cale. De la simpatia ce i-o purtăm și până la războiul mediatic ce-l poate declanșa în inconștiența sa, nu mai este decât un pas. Dacă existăziare ce-l critică pe șeful său politic, asta nu se datoreazăvoinței vreunui conducă tor administrativ, politic sau economic, ci numai datorităaroganței, lipsei de onoare, de caracter și de educație a celui pe care-l slujește. A împărți presa După acest criteriu este o mare mârlănie și Dinescu ar trebui săconștientizeze că dacă Frâncu nu ar fi cumpărat ziariști tonomat sau patroni aflați în stare de faliment, întreaga suflare gazetărească vâlceană ar fi împotriva lui. Crede și nu cerceta, Mihai! Șeful tău este singurul politician vâlcean care nu se bucurăde aprecierea cuiva (în afara familiei lui, unde și acolo aprecierea este limitată) și ar cam fi cazul să-l ajutați săse îndrepte. Cât s-o mai putea îndrepta, la vârsta copilăriei lui întârziate. Consiliați-l ca pe un om bolnav, plin de valori și puteri ce nu le are, înzdrăvenindu-l, măcar temporar. Făarmatăcu el, Mihai Dinescu, începând prin a-l învăța sănu mai vorbească neîntrebat, sărăspundăscurt și cuprinzător la întrebări și să-și sugăsaliva din gurăcând rostește cuvintele. În rest, pe noi ne ai de prieteni.

” Pe forumul nostru electronic, cu privire la informația ce a văzut lumina tiparului în numărul nostru trecut (prin care am arătat că liberalul Monceanu a trădat din nou o cauzăpe care o îmbrățișase și însuflețise, nu cu mult timp în urmă), am primit următoarea intervenție gratuită:

de Constantin Monceanu (adresa: 86.121.138.*) (2009-01-19, 09:18:11):

Aș dori sărog încă o datăredacția acestui ziar săverifice o informație, înainte de a o publica. Nu „l-am interpelat” pe Cristi Buican și nici nu i-am propus lucrurile menționate mai sus. Este adevărat că am purtat o discuție în care i-am explicat că eu sunt pentru unitatea partidului. Atât eu, cât și Cristi Buican, am plecat împreunădintr-un partid dezbinat și distrus (PNÎCD) de luptele interne și am ales PNL-ul pentru mai multe motive, unul dintre ele fiind tocmai echilibrul și stabilitatea acestui partid. Este adevărat, de asemenea, că , în urmăcu 4 ani, eu și Cristi Buican am făcut echipăși am susținut la conducerea partidului un liberal, pe Emilian Frâncu, împotriva unui fost țărănist, Bebe Ungureanu. Bebe Ungureanu a suferit o înfrângere copleșitoare și nu vreau săcred că acest scenariu se va repeta, având ca protagonist tot un fost țărănist. În prezent, suntem cu toții liberali și consider că nu face cinste unui liberal lansarea în presă a unor anumite opinii legate de chestiunile interne ale partidului, opinii care ar trebui discutate în interiorul partidului, cu membrii săi, într-un cadru organizat. Având în vedere istoricul meu și al lui Cristi Buican, ca „absolvenți ai școlii țărăniste” (desigur, el cu studii superioare și tu cu ele făcute la barieră, de nu erai în stare nici să-ți faci corespondența, în interimatul de la Primărie, trăir-ar Sorin Zamfirescu care te-a ținut în brațe – n.r.), am încredere în înțelepciunea și în maturitatea lui politică și sunt convins că nu se va arunca într-un război inutil care va avea ca principalăconsecințălipsa unor oameni valoroși din conducerea partidului (amenințare subtilă, la adresa lui Buican? – n.r.). Acești oameni valoroși trebuie săformeze o echipă, săfie uniți și săpregătească strategia pentru alegerile din acest an și pentru perioada de opoziție”.

Notăde bunăcunoaștere: Simpaticul „domn Borman” zis Moncy Poncy ot Monceanu, După cum a obișnuit societatea vâlceană , se mai face de râs odată. El ne sugereazănouădocumentarea, contestând faptul că l-ar fi „interpelat” pe Cristian Buican, pentru a-l sfătui sărenunțe la candidatura șefiei organizației județene a PNL Vâlcea dar, de fapt, prin argumentele aduse, ne confirmă, în totalitate, informația. Este adevărat că interpelarea sa nu a avut loc în Parlament (pe care, patru ani, cel puțin, nu-l mai poate vedea decât în poze!), dar asta nu schimbădeloc datele problemei. „Este adevărat că am purtat o discuție în care i-am explicat ca eu sunt pentru unitatea partidului” – este fraza din textul care-l rușineazăși aratăce ipocrit și coadăde topor este. Oare, se distruge unitatea partidului dacă și altcineva își dorește săcandideze la șefia de partid? De ce ar fi „senatorul redistribuit din resturi de voturi” Emilian Frâncu lider permanent al partidului galben județean? Unde-i democrația de partid? Încercând săînțelegem ce se întâmplăla liberalii vâlceni, prin prisma sforilor trase de Monceanu, nu putem evita concluzia că Frâncu, pentru a rămâne „dictator pe viață”, se folosește de amatori în politică și de foști membri de pe la alte partide (și „de un strălucit medic de familie, necunoscut în branșa sa, cu așa zise rezultate notabile, unul Folea și nu mai știm cum, că dacă acesta ar fi cineva și-ar vedea de profesie!” – citat dintr-o scrisoare a unui locuitor al comunei Ghioroiu, sosităla redacție) care depun un zel nemaipomenit de reprezentarea Frâncului, „în schimbul unui blid cu linte” – După cum spune la Scriptură. Așa că băi, Moncy Poncy, ce scă pasei de rușinoasa poreclăce ți-au dat-o prietenii de După blocurile gri (pentru care că pătasei respectul și prietenia noastră), lasă-te de „moncenelele” tale cu care murdărești și forumul ziarului nostru. Când erai mai mic, scriai pe ușile closetelor, ce dracu’, că știm și asta. Aici și în cazul prezentat de noi, răspunsul dat de tine vine ca o palmăpe obrazul democrației de partid, imaginii tale publice și, nu în ultimul rând, pe obrazul redistribuitului Frâncu. Nu are el nevoie de susținerea ta mediatică , că am văzut ce drept la replică kilometric și mincinos a trimis unui cotidian județean care l-a surprins cu pantalonii politici în vine. Pe acest fond, lumea sănătoasăse întreabă: cine ești, tu, Moncene? Dacă tăceai, filozof rămâneai!

” Pe același forum electronic al ziarului, doi cititori, i-au răspuns Monceanului ipocrit. Iatăce-i transmit aceștia:

de tot un taranist (adresa: 213.233.90.*) (2009-01-19, 17:46:33):

„D-le MONCEANU, sunteți un demagog și un oportunist. Aceleași jocuri murdare pe care le practicați astăzi, le-ați practicat și la țărăniști. Nu este prima datăcând mușcați mâna care v-a hrănit. La țărăniști, După ce ați fost școlit și ridicat de că tre președintele de atunci – știți bine de cine, l-ați trădat. Aceleași lucruri le faceți și acum. SÃ VÃ FIE RUȘINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

de mihai (adresa: 213.233.90.*) (2009-01-19, 17:55:42):
Valiiiiiii, du-te acasă. D-l președinte Frâncu nu mai are încredere în tine. Ești degeaba. Ai fost viceprimar 4 ani și primar 4 luni și nu ai făcut nimic. Ba da, mint. Ai distrus organizația municipală, ai adus-o la 10%. Păi”¦ și te mai dai și mare politician, mă, Vălică , mă. Chiar așa? TRÃIASCà SENATORUL FRÂNCU.”

” Un tânăr preot trebuia săținăprima lui slujbă, drept pentru care era extrem de emoționat, chiar simțea panică . Atunci, superiorul lui, Episcopul, văzându-l atât de stresat l-a sfătuit ca înainte săse urce în amvon pentru predică , săpunăun păhărel de vodcă în paharul cu apă, ca săse relaxeze și săaibăcuraj. Preotului i-a mers nemaipomenit în prima lui slujbă, dar când a ajuns acasăa găsit pe masăo mică scrisoare din partea Episcopului în care zicea: „DragăPărinte, Fiule, Măbucur foarte mult că ți-a mers atât de bine în prima ta slujbăși că ai ținut cont de sfatul pe care ți l-am dat, dar trebuie să-ți fac anumite observații: ” Din acel pahar cu apătrebuie săiei mici sorbituri nu să-l dai pe gât dintr-o dată” În acel pahar cu apănu se pune nici gheață, nici felii de lămâie ” Nu se folosește Biblia ca suport pentru pahar ” Nu poți săte ștergi la gurăcu sutana ” Poruncile lui Dumnezeu sunt 10 nu 12 ” Iar apostolii sunt 12 nu 10 ” Când vorbești despre cruce nu poți săspui că e acel «T» mare de deasupra altarului ” Când vorbești despre Isus și apostoli, nu poți spune că e „Fiul și banda lui” ” David l-a învins pe Goliat cu o praștie și o piatră, nu poți săspui că „i-a zburat curul cu dinamita””¦ ” Când vorbești despre Iuda, nu poți să-l numești fiu de curvă” Tatăl, Fiul și Sfintul Duh nu sunt Bătrânul, Juniorul și Stafia”¦” Nu e frumos să-l numești pe Papa „Nașul” ” Faraonul i-a trimis pe evrei în pribegie, nu în aia mă-sii ” Eva i-a dat lui Adam un măr, nu i-a cedat”¦ ” Magdalena a fost o păcă toasă, nu o curvă. În rest a fost bine”.