Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

știri alarmante ne-au parvenit din interiorul Consiliului Județean Vâlcea ” Ion Nicolae – Dințișor din aur de trompetă, s-a supărat tare pe noi, pentru că i-am umblat la avere și i-am deconspirat îmbogățirea fără just temei ” vrem sărecunoaștem sau nu vrem, criza economică a început. Ea se „vede” în mărirea prețurilor, în diminuarea gramajului produselor alimentare dar cu menținerea prețului anterior ” unul din marii editorialiști din presa națională, într-un pamflet, amintește despre existența unui clip video haios, unde, spune el, a întâlnit o frazăprofundăde final

” Știri alarmante ne-au parvenit din interiorul Consiliului Județean Vâlcea. Acestea atestăcă un personaj important din personalul de specialitate al instituției, obligăprimarii angrenați în Programul de dezvoltare a serviciului de voluntariat (vreo 20) săcumpere apăminerală1/2, coca-cola, sticksuri și alte produse de patiserie – în valoare de 200 euro, fiecare și săle aducă la Rm. Vâlcea. Supărarea primarilor este că li s-a spus că nu se elibereazădocumente de primire, astfel că aceștia vor fi nevoiți săfolosească propriul portofel sau săfacă unele compromisuri în instituțiile administrative pe care le conduc. Intervenția factorilor diriguitori ai Consiliului Județean, se impune ca o necesitate. Altfel, se știrbește imaginea corectitudinii instituției, pentru că primarii localităților vizate nu sunt subordonații Consiliului Județean, iar practica nu are precedent.

Ion Nicolae – Dințișor din aur de trompetă, s-a supărat tare pe noi, pentru că i-am umblat la avere și i-am deconspirat îmbogățirea fără just temei. Reluăm afirmația din ediția trecutăși ne (re)informă m cititorii că acestuia i-a crescut în bătăturăcâte un bun mobiliar sau imobiliar de miliarde de lei vechi, numai După campaniile electorale, când „propagandea” liberal, semn că pentru el politichia sub faldurile acestui partid a reprezentat o pronie cerească , îndestulătoare. Apartamente în municipiul capitalăde județ, case scumpe, autoturisme de lux, acțiuni la Oltchim și USG (de miliarde de lei), conturi în lei și euro, la bănci, tablouri în valoare de peste 50.000 de mii de euro, aur și alte obiecte prețioase, iatăce declarăîmburghezitul că deține în proprietate, conform declarațiilor sale de avere date oficial? De unde asta, dacă în anul 2000, atunci când a devenit viceprimarul Râmnicului, nu a avut bani nici să-și cumpere un costum de haine mai acă tării, pentru a se „europeniza” și el printre noi, în înalta demnitate locală? Ultima lui ghidușie, sfidătoare la adresa colegilor de partid și a subordonaților de la Inspectoratul Județean în Construcții – unde a fost șef, este cumpărarea unui autoturism de lux, marca Audi Q7, cu 2,3 miliarde de lei „jancote”, la data de 12 decembrie, anul trecut. Pe aceasta temă, întâlnindu-se cu unul din mulții noștri prieteni liberali, l-a rugat pe acesta săne întrebe cum este cu „Q7-le” nostru, insinuând că și noi ne-am fi cumpărat unul ca și el. Uff, unde nu dăDumnezeu săagonisim și noi, prin muncă cinstită(nu ca Nicolae), două miliarde de lei, că am știi ce săfacem cu ei, nu săne împăunăm ca țiganii cu lanțuri din aur la gât, mașini ultraluxoase (ce consumăun rezervor și o găleatăde motorină, la suta de kilometri), valută, șmenuri și fete mari la cearceaful lo-lo. Dințișor coclit, ai ratat ocazia de a tăcea semnificativ. În plus, ești și ironic-poltron. Nu ești genul care să rămână mut de admirație pentru munca noastrăde devoalarea ilegalităților comise în județ, că de speriat nu te sperii tu. Îl ai pe senatorul redistribuit Emilian Frâncu, în spate și te ține cât o mai putea săte țină. Culmea este că ai cam nimerit-o cu „aflările”: sperăm săavem un Q7, dar așteptăm săți-l confiște ție ANI-ul sau săți-l ia recuperatorii bronzați. Știi tu care. Dar ai răbdare! Acuși-acuși, aflăm rezultatul „judecă ții” și vedem atunci dacă „pauza” e productivăori ba, distructivă

Vrem sărecunoaștem sau nu vrem, criza economică a început. Ea se „vede” în mărirea prețurilor, în diminuarea gramajului produselor alimentare dar cu menținerea prețului anterior (scumpire mascată) sau în scă derea puterii de cumpărare a leului autohton. Cu toate astea, politicienii aflați în opoziție, calcă -n străchini, acuzând noua putere – ce încă nu s-a dumirit bine pe unde și cum se intrăîn Palatul Victoria – că în campania electoralăa promis majorări de salarii sau de pensii și nu se ține de cuvânt, antrenând nemulțumiri sociale. Oare idioții care tot dau din gură, culpabilizând guvernul Boc, nu-și amintesc de faptul că guvernanții liberali au făcut promisiuni mincinoase, pentru a cumpăra prin ele voturile de continuitate la ciolan? Ce vinăare alianța PSD-PDL (care a găsit visteria țării goală), de faptul că nu se mai poate realiza, deocamdată, obiectivul electoral promis? Ei vor, voi vreți, toți vrem, dar de unde? Ne aflăm în situația de „Stejar – extremăurgență” și toți trebuie săcontribuim la salvarea economiei. Vi-l reamintiți pe seriosul liberal Ionuț Popescu, ministrul de finanțe din Guvernul Tăriceanu I? Iatăce declarăacesta: „Nici un guvern După ’90 nu a predat un dezastru mai mare ca guvernul Tăriceanu, săai un deficit bugetar de peste 5% în pragul unei astfel de crize, e nenorocire. Eu am preluat în 2004 Ministerul de Finanțe de la PSD, și atunci au fost pomeni electorale, dar eu am preluat un deficit de 1,2%, absolut rezonabil, dar peste 5% înseamnă că Guvernul ăsta a cheltuit în 2008 cu șapte miliarde de euro mai mult decât au încasat, aici nu e vorba de promisiuni electorale, că n-au fost nici salarii majorate la profesori și nici indemnizații de mamă. Și asta încă nu e totul, că a făcut și niște angajamente de platăpe care trebuie săle menții. Deficite bugetare mari a avut și Ungaria, dar ea a avut deficite mari și a construit autostrăzi, la noi, deficit enorm fără săconstruim nimic, doar plătind pensii și salarii”.

” Unul din marii editorialiști din presa națională, într-un pamflet, amintește despre existența unui clip video haios, unde, spune el, a întâlnit o frazăprofundăde final: „în vremuri de criză, investește în alcool”. Apoi, rumegând sfatul, și-a dat seama că fiecare zonăEuropeană își are câte un organ corespondent, concluzionând: spaniolii, portughezii – inima, francezii – papilele gustative, germanii – stomacul, italienii – părul gelat, românii – ficatul, nordicii – cerebelul etc. Ficatul este un organ foarte important, pentru că prin el filtrăm o bunăparte din realități, însă este atacat de alcool, iar sfatul din clip nu se prea potrivește. Drept urmare, spiritualul preot PC Eduard Leonardo Toader, paroh la biserica din Păușa/că limănești – nume care începe o carierăîn literatura vâlceană – a compus o magnifică rugăciune, ce sunăașa: „Doamne, apărăficatul Europei, de infiltrații grăsoase, de sclerozăși de ciroză. Dă-i lui moliciune și elasticitate, fier și zinc, apără-l de lizăși de autoliză, irigă-l cu sânge proaspăt și termostatează-l la cel puțin 38 de grade, golește-i vezica biliarăde trei ori pe zi, la utrenie, la denie și la vecernie. Dă-i aminoacizii esențiali, triptofan, metionină, cisteină, acid aspartic, și altele, amin! Și nu-l lăsa să-și verse bilirubina și biliverdina în sânge, să-și precipite sărurile biliare-n vezică . Ai grijăde enzimele lui. Alcooldehidrogenaza sănu-i lipsească , acum și pururea, și-n vecii vecilor, amin! Fie-i rezerva de glicogen binecuvântată!”.