Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 Alexandrina Louise Lăzărescu, mama ex-premierului liberal că lin Popescu-Tăriceanu s-a aflat, de Sfântul Vasile, la că limănești, unde a asistat la slujba Sfintei Liturghii la o biserică din Păușa ” cică Traian Grănișteanu – liderul afirmat al PNG Vâlcea a trecut (sau ar avea intenția sătreacă ) în tabăra liberală, în ideea viitorului său politic ” ne-am propus ca în acest an sănu-l mai băgăm în seamăpe cel mai mare mincinos, fariseu și prefăcut politician local, pe Emilian Frâncu – liderul organizației județene liberale vâlcene, dar nici pe omul care i-a distrus credibilitatea și imaginea publică , Ion Nicolae – Dințișor ” în această săptămână, vineri, 9 ianuarie, va avea loc prima întâlnire dintre negociatorii PSD cu cei ai PD-L, în încercarea de a-și împărți instituțiile deconcentrate ale statului din județ

 

” Doamna Alexandrina Louise Lăzărescu (de origine greacă ), mama ex-premierului liberal că lin Popescu-Tăriceanu s-a aflat, de Sfântul Vasile, la că limănești, unde a asistat la slujba Sfintei Liturghii, oficiatăde preotul PC Eduard Leonard Toader, în biserica cu Hramul „Mihail și Gavril”, din cartierul Păușa. Venerabila grecoaică a însoțit-o, la biserică , pe doamna Doina Teodorescu – sora celebrului traducă tor al versetelor lui Nostradamus – Vlaicu Ionescu (născut în Păușa/că limănești). De-alungul întregii slujbe, octogenarele doamne au ascultat, cu smerenie și pioșenie, în genunchi, Moliftele Sfântului Vasile, apoi au plecat la Mânăstirea Bistrița. Doamna Doina Teodorescu este fata preotului că limăneștean Dominic Ionescu – că ruia lumea îi mai zicea și „Popa Duminică ” – omul lui Dumnezeu care a slujit zeci de ani în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din Jiblea. Preotul Ionescu a făcut pușcă rie – pentru convingeri politice, altele decât cele comuniste – unde l-a cunoscut pe Nichifor Crainic, cu care a împărțit, ani buni, priciul din celulă. Din biografia doamnei Alexandrina Louise Lăzărescu, reiese că fiul ei – Kuchi Tăriceanu a rezultat din prima că sătorie cu inginerul Popescu Tăriceanu (din satul Tăriceni/că lărași), care a decedat la câțiva ani După nașterea celui care va deveni prim-ministru liberal în anii de După Revoluție. După 14 ani de văduvie, credincioasa grecoaică s-a recă sătorit cu Dan Amedeo Lăzărescu, pe care l-a pierdut, și pe acesta, în veșnicie, în decembrie 2002. Aflatăla vârsta de 86 de ani, doamna Lăzărescu se aratăplină de energie, spirit tânăr și vivacitate de invidiat. „Pe vremea mea, doamnele nu munceau, niciodată. Așa că nici eu nu am muncit și m-am păstrat tânără, în gândire, spirit și comportare” – a declarat aceasta, înainte săplece spre Bistrița. Legătura dintre mama ex-premierului și sora vestitului „nostradamolog” o reprezintărelațiile de prietenie familiale, dar și faptul că fiul că limăneștencei Doina Teodorescu (Tudor Teodorescu – arhitect, stabilit în Olanda) a fost coleg de clasă, la Liceul Sf. Sava (școalăfrecventatănumai de puii de boieri comuniști!), din București, cu fiul doamnei Alexandrina Louise Lăzărescu.

N.B.: Îi rugăm pe liderul liberal vâlcean Emilian Frâncu sătrimităși acest ziar la București, lui Tăriceanu, ca săse vadăcă întreaga noastrăcritică îl vizeazădoar pe el și nu partidul (care cu generozitate i-a creat un „viitor de aur”), pe de-a’ntregul lui sau conducerea acestuia, în mod expres.

” Venerabilul social democrat (SPD) german Helmut Schmidt (n. 23 decembrie 1918) a împlinit 90 de ani. Întrebat de un ziarist dacă simte că trebuie mai multămoralăîn politică , el a răspuns: „Nein, ich glaube nicht Es ist nicht möglich seit Socrates und Kant, gibt es die Moral nicht mehr”. Asta, tradus, sunăcam așa: „Dacă moralănu mai existăde la Kant încoace, de cine (să) ne temem? De criminalii aflați în libertate. Despre ei trebuie săvorbim, pentru ca, într-un Stat de Drept, criminalii sunt judecați și condamnați. Așadar, doar Statul trebuie să-și păstreze monopolul justițiar (Gewaltmonopol des Staates), morala cea de pe urmă..Creștinii iartă, Statul de Drept nu iartăcrima niciodată!” Auzit-ați, domnilor?

” Un zvon fals circulăprin redacțiile vâlcene și tare ne-am mira dacă „urechiștii” nu l-ar materializa în ediția de mâine a ziarelor în care scriu. Cică Traian Grănișteanu – liderul afirmat al PNG Vâlcea a trecut (sau ar avea intenția sătreacă ) în tabăra liberală, în ideea viitorului său politic. Cel mai simplu mijloc de documentare jurnalistică este contactul direct cu „împricinatul”, astfel că abordându-l, la temă, pe liderul PNG, ni s-a spus: „Iar se joacă cineva de-a ziaristul. Nici poveste săfi fost contactat de liberali sau săvreau/săvrem sătrecem la PNL. Este o diversiune. M-a sunat un consilier de’al nostru, de la Gușoieni și m-a întrebat, cât este minciunăși cât este adevăr, în acest zvon. I-am explicat că democrația de partid măobligăca, în orice situație cu consecințe majore, săconsult activul de partid, săținem o conferințăjudețeană și săvotăm atitudinea politică viitoare. Nu pot lua eu măsuri, de unul singur. Deci, numai minciuni. Continuă m săexistăm ca partid de sine stătător, încercă m săconsolidăm organizațiile din teritoriu și săatragem noi membri. Conform tradiției împământenite de noi, de Sărbători, am ajutat bătrânii și săracii cu alimente și îmbrăcă minte, am făcut daruri de Crăciun copiilor și la fel vom proceda și în acest an. Diversioniștii ar trebui săgândească bine atunci când implică partidul nostru în lucruri nefirești și încearcă săne spargăunitatea”.

” Ne-am propus ca în acest an sănu-l mai băgăm în seamăpe cel mai mare mincinos, fariseu și prefăcut politician local, pe Emilian Frâncu – liderul organizației liberale vâlcene, dar nici pe omul care i-a distrus credibilitatea și imaginea publică , Ion Nicolae – Dințișor. Ei sunt două figuri jalnice, sinistre, lipsite de orice urmăde rușine sau de bun simț care, cu fiecare apariție publică , ne lovesc peste Față cu propriile noastre iluzii pierdute și, din acest motiv, le reactivăm „fișierele”, făcând săle crească arhiva de ziare, pentru că le-am aflat melicul de a colecționa articolele critice, păstrându-le pentru un eventual șantaj. De acum, toată suflarea vâlceană știe că Frâncu a devenit simbolul decă derii pentru cei care simt că vremurile se schimbăși își pierd ireversibil statutul de foști „oameni respectați” și totodatăsimbolul fățărniciei și al incompetenței pentru cei care se simt nedreptățiți. Numele său politic a ajuns săfie „Redistribuitul”, știindu-se că mandatul de senator l-a primit prin redistribuirea resturilor de voturi din întreaga țară . Așadar, „redistribuitul” Emilian Frâncu, amintindu-și de noi, le-a cerut tuturor primarilor liberali și oamenilor de afaceri de culoare galbenă(alții, bine orientați ca fraierii ăștia, au „jucat”, politic, cu toate culorile, gândindu-se la viitor) sănu colaboreze contractual cu publicația noastrăamenințând cu retragerea sprijinului politic sau cu sancțiuni politice. Cine să-i spunăindividului cu copilărie întârziatăcă primarii săi vor trece, cât de curând, în barca celor patru trandafiri, tot așa cum i-a luat și el de pe la alte partide, fălindu-se cu ei. Apoi, oamenii de afaceri amenințați, ca răspuns, ne-au invitat la negocieri, fiind interesați de publicitate în ziarul nostru. Indiferent ce acțiuni negative ar mai întreprinde Frâncu împotriva noastră, știm că nu merităsăfolosim verbul „a urî”. A urî înseamnă pasiune, probabil opusul la „a iubi”. Nu vom accepta niciodatăsăaducem sentimentele noastre la acest nivel sufletesc atât de adânc și profund, întrebându-ne dacă a făcut-o sau o va face cineva pentru Măndelul liberal. Pentru că , în afarăde ignor, nu meritănimic. Pe această cale îl informă m pe „redistribuit” că Vocea Vâlcii nu are absolut nimic cu Partidul Național Liberal sau cu adevărații liberali și că le vom demonstra conducă torilor naționali ai acestui partid (dezinformat) că doar el este „oaia neagră” de partid, critica vizându-l numai pe el și gașca de „ține calul” cu care înțelege săconducă discreționar organizația de la Vâlcea. Întrebat despre imaginea organizației și percepția ei actualăde electorat, președintele de onoare al PNL Vâlcea, ing. Jean Decuseară, a afirmat: „Frâncu a murdărit vizibilitatea ei. De aceea nici nu mai trec pe la sediu și nici nu mămai implic, cu toată forța, în munca politică . Aștept viitorul, pentru că nu mămai regăsesc în ceea ce a făcut Frâncu din partid”.

” În această săptămână, vineri, 9 ianuarie, va avea loc prima întâlnire dintre negociatorii PSD cu cei ai PD-L, în încercarea de a-și împărți instituțiile deconcentrate ale statului din județ. Conform „pasului metric” prestabilit, prima opțiune o va avea PSD-ul, acesta urmărind săia una din instituțiile „de forță” din societatea vâlceană : Învățământul sau Poliția. A doua opțiune, o va avea PD-L-ul, care va alege două instituții. În a doua etapă, primul va alege PD-L-ul (o instituție), urmând ca PSD-ul săaleagăși el, apoi, două instituții. ªi tot așa pânăse va ajunge la Direcția Apelor și APIA, instituții de mai mică importanțăeconomică , nedorite, în mod special, de nici unul din partidele de guvernământ. Informațiile noastre de ultimăoră, primite După atestarea conferențiarului universitar Remus Grigorescu (PSD) pe primul scaun de înalt funcționar public la Prefectura Vâlcea, afirmăcă doamna Anuța Handolescu (fost PDL, co-autor al nefericirii primarului Mircia Gutău) va rămâne subprefect, secondatăde Ion Tudor, în cazul în care acesta va refuza postul de director în Ministerul Transporturilor oferit de ministrul PD-L – Radu Berceanu.

 Astăzi, când scriem această rubrică , este Sfântul Ion. Urăm tuturor Ionilor și Ionelelor multăsănătate, fericire, bucurii și împliniri! Mâine, când apare ziarul pe piață, dorim săle transmitem sărbătoriților că de ziua dumnealor onomastică , gândul nostru i-a însoțit. La mulți ani!