Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

 

„DINTELE” IMPOSTOR

” Telefoanele prin care suntem întrebați de ce nu mai scriem nimic despre Ion Nicolae – zis „Dințișor”, nu mai contenesc. Individul acesta tupeist a ajuns săscandalizeze tot orașul, fiind cunoscut ca un impostor, un prefăcut, un ușor-analfabet și profitor fără frontiere. Știind că nimeni nu mai dădoi bani pe el și-a luat companion de campanie pe profesorul Adrănel Avrămescu, lângă care și-a afișat mutra grețoasăpe cele 250 de bannere cu care a împânzit municipiul Rm. Vâlcea și localitățile ce fac parte din colegiul Rm Vâlcea Sud. Ca în aforismul ce spune că pisoii fac ochi După șase zile, tot așa a aflat și Adrănel Cotescu, candidatul PNL, la Senat, în același colegiu, cine-i Nicolae și l-a azvârlit la lada de gunoi. Considerându-se superior profesorului universitar, Dințișor din aur de trompetăl-a înfruntat de la Mihăești – Govora, fapt pentru care a primit ceea ce merita: abandonul. Să-și ducă singur dezonoarea și umilința la care va fi supus la vot. Degeaba s-a mai dus Nicolae la Adrănel Cotescu să-și cearăscuze. Își dăduse public dovada adevăratei sale valori și cel mai deștept a cedat. Precum asfaltul pe unde calcă impostorul candidat liberal cu mustațăși plastron tuciuriu. „Mândria orașului” – După cum îi zic aurolacii de sub podurile Râmnicului, se află, de vineri, în concediu de odihnă, de la Inspectoratul în Construcții. Numai 10 zile mai are de făcut și le petrece pe străzi, împărțind calendare. Degeaba. Tot nu o să-l mai voteze râmnicenii adevărați și tot un „dințișor” o să rămână . Dacă la conducerea centralăa Inspectoratelor în Construcții ar fi un inspector general serios – și nu Dorina Isopescu – lui Nicolae i s-ar fi desfăcut contractul de muncă , pentru că , de la 1 noiembrie și până vineri, omul și-a făcut campanie electorală(pe banii statului), semnând numai condica la IJC și apoi bătând bărbunca prin cartierele Râmnicului. Ei bine, ca săne liniștim cititorii, le comunică m că începând de săptămâna viitoare, în cutiile poștale ale râmnicenilor se vor afla informații de senzație despre acest tupeist nemaiîntâlnit în viața orașului nostru, toate sub sintagma „O palmăpe obrazul Râmnicului”. Asta pentru că tot și-a tipărit niște cartonașe ce par a simboliza o mânăcurată, prin care se recomandă. Râd și curcile Ion Nicolae și mâinile curate? Păi nu pentru că și-a murdărit mâinile cu banii altuia a fost schimbat din funcția de viceprimar al Râmnicului în anul 2000? Urmăriți-văcutiile poștale și veți vedea cine văcerșește voturile. Pe luni, la prânz

 

FRÂNCU, UN POLTICIAN ABUZIV

 

” Ați crezut că Emilian Frâncu a scă pat? Ăsta e un alt tupeist, dar cu ștaif. Din ziarul de astăzi ați înțeles de ce a votat el legea anti-Macovei? Pentru a nu-l întreba nimeni de unde are banii de campanie, dar nu aceia dați cu factură, ci banii negri. În întreg județul, Frâncu și-a atârnat între stâlpii de electricitate 500 de bannere a câte 2.500.000 lei și a lipit peste 50.000 postere. La care se vor adăuga peste 1 miliard de lei, plata agenților din localitățile colegiului său și a presei care i-a mai rămas fidelă. Conform legii, el nu are voie săcheltuiască decât 1,8 miliarde lei, dar va cheltui peste 8 miliarde de lei. Am și intrat în posesia unor probe din care rezultăcă folosește bani mincinoși în campanie, încă lcând legea. Dacă rămânea în funcția de ministru Monica Macovei, nu-i era bine „vătafului” liberal. În toate mediile vâlcene, el este prezentat ca un șmecher ce dirijeazălicitațiile pentru lucrările de la școli unor firme care-l bagăbine-n seamă. S-a ajuns până acolo încât cunoscă torii scamatoriilor sale să-i atribuie antonimul corupției, râzând cu gura până la urechi. De 18 ani încoace, un al doilea Frâncu abuzivul nu s-a mai cunoscut, nu se va mai cunoaște și nici nu se va mai naște.

Speranța că roata calcă pe toate spițele, încă lzește sufletele acelora care-l vor pe Frâncu imortalizat pe panoul rușinos al Vâlcii. Unul mai prefăcut, mitoman și mai „cerșetor” ca el nu se va mai găsi nici în județele vecine.

 

SĂGEATA LUI TĂRICEANU A LUAT-O ÎN JOS

 

” După ce în urmăcu doi ani a divorțat de Alianța DA, premierul că lin Popescu Tăriceanueste în pragul divorțului. Cinci surse diferite au confirmat pentru Academia Cațavencu o rupturăiminentăîn familia actualului șef al Guvernului. Dar pentru că e campanie electoralăși n-ar da bine ca premierul candidat în Ilfov săumble cu actele de divorț sub braț, totul este secret până După alegeri. Mai mult, divorțul va fi consumat „amiabil și discret”, iar cei doi locuiesc împreunăîn casa din Snagov fără sămai interacționeze prea mult. Academia Cațavencu afirmăcă „săgeata penelistăa lui că lin Popescu Tăriceanu nu stăorientatătot timpul în sus, într-un altădatăsuperb unghi de 45 de grade”. Săptămânalul de moravuri grele enumera și posibilele aventuri extramaritale ale celor doi. Despre Ioana Tăriceanu s-a scris că a avut o relație cu un SPP-ist, iar că lin Anton Constantin ar fi intervenit pe lângă Ludovic Orban sănu o „zboare” pe Maria Magdalena Grigore din fruntea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. Nici desele vizite ale premierului în Italia nu au scă pat atenției cațavencilor, Ramona Bădescu interpretând, mai nou, un rol „din ce în ce mai important în agenda” lui Tăriceanu. Pe blogul său, Tăriceanu afirma că „familia ocupăun loc important. Am o soție minunată, Ioana și 2 băieți: Mihai și că lin”. La cei 54 de ani ai săi, premierul Tăriceanu a făcut patru drumuri la starea civilă, ultima sa soție, Ioana Tăriceanu, fiind și cea mai tânărădintre partenerele sale de viață.

 

IPOCRIZIA FRÂNCULUI

 

” Ipocrizia unor personaje politice de la noi atinge cote paroxiste. Aflat în campanie electoralăpentru câștigarea unui fotoliu de senator în nordul județului, Emilian Frâncu s-a gândit cum sătragăfoloase electorale de pe urma tragediei petrecutăîn Valea Jiului. Mandea de la PNL a deplâns, parșiv, în ziarele care-i ridică osanale, soarta minerilor de la Petrila. Șiret cum îl știm, Frâncu a găsit o nouăocazie de a pupa în dos, cu forțăși considerație, guvernul Tăriceanu, despre care a spus că va lua măsuri pentru a ajuta aceste familii, de parcă măsurile lui Răzgândeanu ar mai putea aduce de sub pământ bieții mineri.

 

TOT GUVERNUVREA ÎN PARLAMENT

 

” Tot Guvernul vrea în Parlament. Nu credeți? – consultați lista noastră:

Camera Deputaților:

” fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu – colegiu 3, Alba
” fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu – colegiul 1, Bacă u
” fostul ministru al Educației Cristian Adomniței – colegiul 7, Iași
” fostul secretar al Guvernului Radu Stroe – colegiul 2, Maramureș
” premierul Calin Popescu Tariceanu – colegiul 4, Ilfov
” actualul ministru al Justiției Catălin Predoiu – colegiu 5, Buzău
” actualul ministru al Sănătății Eugen Nicolaescu – colegiul 1, Calarași
” actualul secretar de stat Victor Paul Dobre – colegiul 3, Constanța
” actualul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu – colegiul 9, București
” actualul ministru al Transporturilor Ludovic Orban – colegiu 3, București
Senat:” fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru – colegiul 1, Galați
” actualul ministru al Finanțelor Varujan Vosganian – colegiul 1, Iași
” actualul ministru al Apărării Teodor Meleșcanu – colegiul 3, Prahova
” actualul ministru Interne, Cristian David – colegiul 3, Vaslui
” consilierul premierului, Stejarel Olaru – colegiul 1, Reșița

Și de aceea, miniștrii-candidați și-au pompat bani în colegii, adjudecând o mare parte din suma de douămiliarde de lei repartizatăpentru dezvoltarea județelor. Cele douămiliarde de lei pe care guvernul le-a scos zilele trecute din fondul de rezervă, pentru a le împărți primăriilor și consiliilor județene înainte de campanie, vor îngroșa substanțial bugetele localităților în care s-au decis săcandideze miniștrii PNL și UDMR. Pe lista colegiilor privilegiate stau însăși unele alese de lideri ai PSD. Într-un top al zonelor în care banii de la buget au fost pompați prin hotărârile de guvern din 24 septembrie, capul de afiș îl țin 401 colegiile celor trei semnatari ai actelor normative: premierul că lin Popescu-Tăriceanu, ministrul internelor, Cristian David, și cel al finanțelor, Varujan Vosganian. Cine împarte, parte-și face!