Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

HARNAGEA ȘI STANCU VOR PIERDE ÎN FAÎA LUI MAZILU

” Redacția noastrăa încercat săia pulsul electoratului în cele 9 colegii uninominale vâlcene și a obținut rezultate destul de îngrijorătoare pentru câteva partide înscrise în lupta electorală, tocmai prin candidații nominalizați de partide, candidați ce încep să-și arate nonvaloarea. Un sondaj de opinie făcut în Colegiul Bălcești, unde se confruntă (destul de costisitor!), pentru Camera Deputaților – Dan Mazilu – PSD, că tălin Harnagea – PNL și Dumitru Stancu – PD-L, dăca sigurăvictoria pesedistului Dan Mazilu, acesta fiind creditat electoral cu 55% din sufragiile electorilor. Acesta este urmat de că tălin Harnagea cu 24% și de Dumitru Stancu cu 18%. În întreg județul, PD-L-ul stăbine în colegiile Horezu și Rm. Vâlcea, colegiile din zona de Nord și Sud înregistrând rezultate îngrijorătoare. În final, PSD-ul, bazat pe participarea la vot a persoanelor de vârsta a III-a, se va situa pe primul loc, ultimul fiind rezervat liberalilor. Un calcul sumar și superficial (totuși) ne-a dus la concluzia că în toate colegiile nominalizate PSD-ul va obține 39.500 de voturi, PD-L – 30.500, PNL-ul – 22.000 și UDMR-ul – 200 de voturi. Rezultatele de până acum, profileazăvictoria următorilor candidați: Dan Mazilu, Ion Tudor, Cristian Buican, Sorin Ghiță, Samuel Vîlcu, Adrănel Cotescu și Vasile Bleotu. Ceilalți candidați, aflați în „pole position”, se aflăla limita de jos a unei posibile victorii și le dorim răsturnări spectaculoase de situații.

DOREL JURCAN, ÎN UMBRA LUI MIRCEA GUTĂU

” După cum observați, candidatul PD-L – Dorel Jurcan nu și-a îndreptat, deocamdată, candidatura spre victorie, știut fiind faptul că dacă te și simți câștigă tor (cum o simte el) – pe spatele altcuiva – ești deja pierdut. Notorietatea liderului PD-L – Rm. Vâlcea – Mircia Gutău îi asigurăun număr insificient de voturi favorabile și, pentru că politicienii contracandidați nu dorm, putem asista la o „debarcare” a liderului județean PD-L din Parlament. Informația se vrea a fi un semnal transmis prietenului nostru Dorel Jurcan, care, cu siguranță, După cum a arătat și până acum, se va teme de adevăr, supărându-se pe noi precum ca văcarul pe sat. Îl asigurăm de seriozitatea informației, precum și de dorința noastrăde a ieși el victorios din lupta electorală, mai ales că un sondaj făcut de Biroul de Cercetări Sociale aratăcă 58,9% dintre românii intervievați au răspuns că nu ar vota un candidat fără experiență. În colegiul său, Dorel Jurcan are doi contracandidați fără experiențăpolitică . Unul este „vocal” – l-am amintit aici pe candidatul PSD – sindicalistul șef Costel Pîrvu și celălalt este nou venit în politicul mare – l-am nominalizat pe profesorul Adrănel Cotescu. Rezultatul sondajului nostru, în colegiul dumnealor, îl situeazăîn frunte pe Adrănel Cotescu (PNL), devansarea lui Dorel Jurcan fiind făcutăprin sufragiile electorilor intervievați din stațiunea Băile Govora. Deci, atenție pedeliști, la Govora!

GUVERNUL IDEAL

” În contextul crizei economice globale, un grup de studiu a făcut o selecție a specialiștilor care ar fi potriviți pentru formarea unui guvern stabil și eficient în zona Balcanică . De remarcat că toți cei 12 sunt japonezi: ” Nimika Nuymoka” Yaspaga Shidute” Wreypostu Daybanu ” Undeypliku Katesparg” Skimbaley Inparay ” Winoakuma Kusuma ” Furatzara Kutotu ” Bagabany Labayatu” Totkumita Madeskurk ” Nufurytu Furyo ” Latrukasa Wikushpaga ” Yopapnumay Kiolanu

MÂNUÎELE „DINTELUI DE AUR”

” „Dintele de Aur” a intrat în campanie electorală. Pentru a ajunge la sufletul alegătorilor, bronzatul liberal și-a comandat mânuțe personalizate în chip de postere, pe care le atârnăcu nonșalanțăde clanțele apartamentelor. De fapt, mânuțele sunt un semn al trecerii sale prin scara de bloc și sunt folosite ca o ultimăsoluție, atunci când locatarii refuzăsă-i deschidăla zbârnâitul prelung al soneriei.”Dintele” a ales o campanie electoralăde la om la om, considerând că agasarea electorului în fiecare searăcu ciocă nituri insistente la uși este utilă. Pe lângă mânușițele pe care le lasăatârnând de clanțe, Nicolae le oferăcetățenilor pe care-i bântuie în fapt de searăși pixuri inscripționate cu numele său. însă omul se chinuiește în zadar săcâștige inima electoratului. Unul dinte cetățenii plictisiți de vizitele „Dintelui” prin cartierul său ne-a povestit că acum câteva zile în urmăs-a trezit la ușăcu Nicolae, care-i rânjea cu superioritate prin vizor în timp ce „agresa” de zor soneria apartamentului mai s-o rupă. Supărat pe insistența tipică politrucului ieftin, omul a decis să-i deschidăca să-i spunăsănu-i mai violenteze auzul.Bucuros că cineva a deschis în sfârșit ușa, „Dintele Insistent” încercase, fără succes, sămai stea de vorbăși cu alți locatari, Nicolae se și pregătea să-i vândăcetățeanului nostru gogoșile electorale cu care venise în tolbăși i-a întins un pix gălbejit cu numele lui. fără prea multe cuvinte, bărbatul i-a luat pixul din mânăspunând: „Un pix e binevenit oricând, tu nu mai vii pe aici că nu-mi irosesc votul pe din ăștia ca tine! Făbine și plimbăursul! Și repede!”.

” Blestemat fie crâșmarul care pune apă-n vin!

Ben Franklin spunea:”În vin stăînțelepciunea, în bere libertatea, în apăsunt bacterii!”. Un mare număr de studii științifice, atent controlate, au demonstrat că dacă bem 1 litru de apăpe zi, la sfârșitul unui an vom fi absorbit mai mult de 1 kg de Escherichia coli (E. coli), o bacterie ce se găsește în fecale. Cu alte cuvinte consumam 1 kg de rahat. Dacă , însă , consumăm vin, bere (tequila, rom, whiskey sau alte băuturi) NU ne expunem acestui risc, deoarece alcoolul se obține în urma unui proces de purificare prin fierbere, filtrare și/sau fermentare. Îineți minte: Apă= Rahat Vin = Sănătate. În concluzie, e mai bine săbem vin și săvorbim aiurea, decât săbem apăși săne umplem de rahat! Nu e nevoie săne mulțumiți pentru aceste informații prețioase: nu facem decât săaducem un serviciu umanității!