Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 

TĂRICEANU ÎL DESFIDĂ PE FRÂNCU

 

 La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul central de campanie al PNL, liderul acestui partid – că lin Popescu Tăriceanu a avut numai cuvinte urâte la adresa deputatului Emilian Frâncu, menționând că datoritălui și comportării sale respingătoare din campania de la locale, județul Vâlcea este singurul județ din țară unde nu s-a putut realiza o alianțăîntre PNL și PSD. Printre multele acuzații aduse acestuia, s-au aflat: ” atitudinea de dictat pe care a impus-o în cadrul organizației județene ” marginalizarea vechilor liberali ” un limbaj respingător și acuzator cu care se adreseazăsubordonaților politici și primarilor ce au câștigat alegerile locale sub semnul săgeții ” comportare neprincipialăcu candidatul venit de la Centru – că tălin Harnagea (inclusiv folosirea în public a sintagmei de „securist”, la adresa acestuia) ” sabotarea colegilor candidați la uninominale, pe fondul pretenției ca aceștia să-l popularizeze și pe el și să-l invite la toate acțiunile pe care le întreprind în colegiul unde candideazăși el. Sursele noastre ne-au confirmat că Emilian Frâncu se laudăcu prietenia ce spune că i-ar acorda-o că lin Popescu Tăriceanu, menționând, însă , că liderul național nu-i agreeazăcompania și nici nu a vorbit cu el la telefon de cel puțin șase luni de zile. La ultima ședințăa Biroului Politic Teritorial al PNL – Vâlcea, Frâncu le-a cerut celor prezenți (inclusiv primarilor liberali) sănu creadăîn cele scrise despre el în Vocea Vâlcii sau în Viața Vâlcii, menționând că critica la care este supus reprezintănumai neadevăruri, menite a-l discredita public, minținând că nici un candidat liberal la alegerile ce se apropie nu se lasăsusținut de cele două publicații. Ne informă m cititorii că am semnat trei contracte de campanie cu candidați liberali, iar Viața Vâlcii și-a asigurat susținerea pentru doi candidați. Vocea Vâlcii declarăpublic că respectătoți membri liberali vâlceni serioși, nepătați moral și politicieni adevărați care au îmbrățișat valorile liberalismului românesc. A-l că uta pe Emilian Frâncu printre aceste calități, este doar pierdere de timp.

 

SEX ÎN STRAIE PREOÎEȘTI

 

” „Eu pup poala popii” – zice preotul vâlcean Florin Matei și „popa pupăpoala mea” – îi răspunde că lugărul Gherasim – starețul mânăstirii Trivale, din Pitești. Scandalul cu tentăporno-sexualăa aruncat în aer credința și devotamentul multor enoriași vâlceni Față de preoți. Pentru cei care nu știu, preotul Florin Matei, cu vreo câțiva ani în urmă, a fost „iubitul” că lugărului argeșean Gherasim, fiind folosit de acesta pe post de „fetiță”, în practicarea unor perversiuni sexuale, botezate golănește „mu-mu” și „kk”. Și cum dragostea are un sfârșit chiar și la perechile de același sex (art. 200), era normal ca Gherasim (bărbătușul) sărenunțe la Florin (femeiușca). De aici scandalul cu șantajul. Florin(a) i-a tot cerut lovele „bărbătașului” Gherasim, amenințându-l cu dezvăluirea jocului lor erotic, în caz că nu-i dăbanii de care are nevoie. Suprasaturat de insistențele fostei „iubite”, că lugărul a anunțat poliția, care a pus de un flagrant. Odatăsurprins asupra faptului, șantajistul popăvâlcean a fost arestat și Parchetul i-a dat 29 de zile la „răcoare”, în loc de „ascultare” preoțească la vreo mânăstire sau la vreun schit. Cazul este foarte cunoscut și dacă l-am reluat (secvențial) am făcut-o pentru că „bărbătușul” – că lugărul Gherasim a fost cândva cântăreț în parohia Olănești (numele lui de băiat era Gheorghe Nicuț) și despre aventurile lui bahice și sodomice, știau și copiii de prin parcări le stațiunii. Cu mulți ani în urmă, în Epoca Ceaușistă, în parcursul său existențial, omul l-a întâlnit pe starețul de dinaintea lui la mânăstirea Trivale care l-a ajutat săfacă Teologia și, apoi, l-a lăsat în locul lui la mănăstire. Lumea zice că nu l-ar fi „uns” în înalta funcție preoțească decât în schimbul unor favoruri „feminine”, fapt confirmat de o tânărăfatădin stațiunea Olănești, care, fiind prietenăcu el, a constatat că -l intereseazănumai „dragostea platonică „, nearătând vreodatăcă are simțuri și puterea bărbătească pentru sexul feminin. Investigațiile noastre au mai scos la ivealăcă omul bisericii cu grad de „cântăreț” – Gheorghe Nicuț găzduia doi ofițeri bucureșteni de securitate, pe vremea când aceștia îl „gardau” pe opozantul lui Ceaușescu – Constantin Pârvulescu. Chefurile pe care le da acesta cu securiștii, dar și împreunăcu mai mulți tineri din parohia unde cânta, deveniserănotorii, știindu-se, mai ales că , După o anume stare de euforie, se apuca săținăslujbe la damigeana care-i alimenta simțurile. În cazul în care s-ar dori săse afle întregul adevăr despre că lugărul (de acum!) Gherasim, comportarea sa de sub numele de Gheorghe Nicuț l-ar rușina și nu ar fi prea departe de ceea ce i-a făcut preotului Florin Matei, pe care l-a pus săpupe „poala pupii”. Pentru cei doi și pentru salvarea onoarei preoțimii, Patriarhia ar trebui să-i excomunice. Urgent și fără remușcă ri!

 

DINTELE AGRESIV

 

” Vineri, săptămâna trecută, la sediul organizației liberale râmnicene, președintele Ion Nicolae – Dințișor a îndrăznit săridice tonul la un superior de-al lui din punct de vedere al intelectualului, educației, recunoașterii profesionale și al respectului social, Gheorghe Ioniță. Simțindu-se „jupân” – pentru că -i „șef de partid” – Nicolae s-a repezit la colegul său politic, acuzându-l că a declanșat campania în municipiul Rm. Vâlcea înaintea sa și că și-a făcut materiale electorale fără să-i spunălui de întreprindere. Stând prea mult pe lângă „Măndel” Frâncu – dictatorul, „Dințișor din aur de trompetă” zis Nicolae, s-a molipsit de țipături și acuzații maladive, de la acesta, fapt ce l-a făcut săexperimenteze și săvadădacă îi iese. Numai că s-a făcut de râs, pentru că „acuzatul” l-a persiflat și i-a demonstrat că fiecare își are strategia lui pentru victorie, iar subordonarea politică nu are nimic comun cu campania uninominalelor. Pentru cine nu știe, Ion Nicolae zis Dințișor de Aur sau „Mândria orașului” candideazăla Camera Deputaților în Colegiul Rm. Vâlcea SUD, iar Gheorghe Ioniță- cercetător științific și profesor, candideazăîn Colegiul Rm. Vâlcea – NORD, tot la Camera Deputaților. După cum se vede, nimic nu li se suprapune și nimic nu-i face adversari. Ce legătuăpoate avea Piatra Olt cu Podul Olt, Nicolae? Poate numai himera cu calea feratăsubteranăce vrea săo construiască pe… lumea Cealaltă, că pe asta nu are loc de calea feratăVâlcele – Vâlcea, ce ar costa mult mai puțin și ar avea mai mare că utare, dacă se va găsi cineva sădeblocheze investiția. Ani de zile, în campaniile electorale, pesediștii au vorbit de noul tronson ferat Vâlcele-Vâlcea, mințind alegătorii că au deja soluția în portofel. Nicolae, a schimbat macazul și vrea săbage calea feratătradiționalăce trece prin Rm. Vâlcea în tunel. Alta dandana. Mare ți-e grădina, Doamne! Teteo, Dințișor, scuipă-te în sân sănu te deoache alegătorii și vezi că nu ți-ai pus „lo-lo” (fir roșu) la chiloți, de deochi.

 

FRÂNCU – PORTRET DE POLITICIAN RĂSUFLAT

 

 În rândurile de mai jos, ne-am propus să prezentăm cititorilor noștri adevăratul portret al liberalului Emilian Frâncu, așa cum nu a mai fost descris până acum. Frâncu este un personaj veșnic nemulțumit. Fața sa acrătrădeazăo insatisfacție ale că rei origini se pierd în tumultuoasa sa viață. Orice ar spune ceilalți nu este bine. Doar ce spune el este bine, pentru că el le știe pe toate: e deștept, frumos, versat, mustăcios etc., etc. Dacă ceva nu iese bine (și se întâmplăde multe ori) bineînțeles că nu el este de vină, ci noi, prostimea, care, fie nu l-am înțeles, fie nu am făcut totul pentru a-i transpune în practică ideile sale. Omul prezintăo permanentăstare de agitație pe care o transmite, vrea nu vrea, și celor din jur. Îi sare țandăra din orice: de la cum îl privești, cât de zgomotos respiri până la felul enervant cum îți zgârie pixul pe hârtie la conferințele de presă. Hainele cu care se îmbracă sunt fie prea strâmte, fie prea largi, ceea ce-i dăo stare de disconfort continuu.

Nu are noțiunea de prietenie, pentru că toți îl sapă, de la șefi la colegi și subalterni. Așa crede el. Nimeni nu-i recunoaște meritele din invidie și rea credință.

Nu care cumva săîncerci săai un punct de vedere propriu că el știe tot și ai dat-o-n bară! Te strivește ca pe un vierme! Nu mai conteazăcă l-ai ajutat cândva, că s-a folosit de tine, că a „mimat” Față de tine o sincerăprietenie. Ești un prost, un tâmpit și un cretin pentru că nu reușești să-l „înțelegi”. Nu se va lăsa până nu te va distruge. Când schițeazăun zâmbet, răsare soarele, e nuntă-n cartier, așa îi place lui săcreadă! Sinceritatea, bunătatea, colegialitatea? Bune pentru fraieri. Nu are simțul lor. Ce-i de făcut? Nu te pune cu el, spune un vechi proverb românesc.