1

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 Lupii tineri se revoltă. La Radio Erevan, un liberal cu cocoașăde dromader, întreabă: „De ce este criticat în ziare doar partidul nostru și nu se văd și celelalte partide de pe eșicherul vâlcean?”. Radio Erevan răspunde: „Pentru că în celelalte partide nu existăcâte un Frâncu care săse joace de-a politica și oamenii mari”. Gluma (că banc nu poate fi) ne-a fost spusăde un tânăr liberal, sătul de autocrația Frâncului și batjocora la care – zice el – sunt supuși lupii tineri liberali. Din practica de până acum, tinerii au simțit că sunt folosiți doar la lipit afișe și la campaniile electorale desfășurate în teritoriu, fiind lipsiți de stimularea muncii lor, prin recunoașterea capacităților lor profesionale și promovare. Unul din reproșurile ce i se aduc liberalului „cel mare” este proasta organizare a deplasării celor două sute de membri de partid la lansarea candidaților liberali, din București. Cele patru autocare, pline ochi cu invitați, au sosit la locul de adunare, După ce ajunsese Emilian Frâncu, care a preferat deplasarea în singurătate (cu autoturismul dat de Parlament), că ldurii și prieteniei din autobuzele în care s-au aflat tovarășii lui politici. Deh, el nu se amestecă cu „plebea”. Casămare, domnule, ce săzici ! Iar dacă tot a ajuns el primul la Sala Polivalentă, i se reproșeazăcă nu s-a îngrijit săocupe o peluzăsau măcar un colțișor pentru vâlcenii lui, care s-au răspândit pe unde au apucat, făcând tot el pe supăratul că autocarele au ajuns la limita timpului program întâlnirii. De asemenea, i se mai reproșeazăacestuia că , la plecare, toți candidații vâlceni prezenți la lansare, au venit săle mulțumească suporterilor veniți din teritoriul județean și doar el, Măndel, i-a tratat cu absența, că , nu-i așa?, de-abia încape el în atâta autoritate și comportamentul public nu-l interesează.

” Abuzurile lui Frâncu. Un alt reproș care i se mai aduce „vătafului” liberal este că numește și destituie directori După criterii numai de el știute (dar bănuite mai de toată lumea), nesocotind hotărârile plenului Biroului Politic Teritorial, organul colectiv de conducere al PNL Vâlcea. După cum se știe, unul din posturile vacante, de conducă tor al vreunei instituții, este acela de director executiv la Centrul Regional de Formare Profesionalăa Adulților Rm. Vâlcea. până mai de curând, în această funcție s-a aflat pedelistul Constantin Dinescu. Supus presiunilor Frâncului, acesta și-a dat demisia și ocupă, în prezent, funcția de șef de serviciu. Deși s-a stabilit ca datăde concurs ziua 29 septembrie (și aceasta se apropie), în afara lui Marin Popescu, fost consilier liberal și omul liderului liberal – nimeni nu s-a mai înscris la examenul de promovare. Păi, cum dracu’ săse înscrie cineva, dacă nu s-a mediatizat demisia și anunțat data examenului ce va urma? S-a mers pe burtă, așa cum îi place belferului de Măndel, care, nu a pregetat săse ducă la București și să-l prezinte ca învingător, pe favoritul său, superiorilor acestuia. Dacă de-a lungul guvernărilor pesediste, presa localăi-a criticat dur pe liderii social-democrați pentru schimbarea directorilor care nu erau de culoarea lor politică , se cuvine ca acum ziariștii săle cearăscuze. Ei au mai lăsat directori la cârma competenței profesionale, chiar dacă erau de la alte partide. Cei pentru care îi „înjuram” pesediștii au ajuns, acum, ei la Putere și se dovedește că predecesorii lor au fost mici copii în șmecherii și în „rotirea cadrelor” pe motiv de culoare politică . Frâncu se „uită” până și la posturile de șefi de birou sau postași, făcând schimbări interesate. Încă nu este prea târziu săi se spună”candidatului” Marin Popescu că girul primit de la liderul liberal pentru ocuparea funcției de director, pe ușa din dos, îl va costa mai târziu. Viitorul său nu sunăbine!

” A început sezonul recoltelor electorale. Conform hotărârii Consiliului Național al Audiovizualului, candidații la Parlament trebuie săplătească pentru a participa la emisiunile și dezbaterile electorale organizate la posturile TV și radio private. Deci, pentru prima dată, campania electoralăîn audiovizual se desfășoară”pe bani”. Astfel, se va lua șpaga electoralăorganizat, cu factură, în conturile de campanie, sau în devălmășie, în stil clasic, adică fiecare După norocul, priceperea și francul (nu Frâncu!) lui. Implicați în „culegerea” șpăgii electorale sunt și patronii ziarelor. Unii, cunoscuți ca fiind intransigenți în negocierea spațiului publicitar, au fost ocoliți, până acum de candidați. Li se părea prea mare contravaloarea centimetrului pătrat de ziar. Dar, de acum, odatăcu sfârșitul pomenilor electorale electronice, tot ziarele sunt mai bune. Surse din interiorul redacțiilor de televiziune ne-au declarat că noul post de televiziune VTV va lua „caimacul” electoral, aria sa de întindere fiind regională. De aceea au crescut și pretențiile asupra c/v secundelor de difuzare, unele zvonuri vorbind de sume de zeci de mii de euro pentru o campanie susținutăaici. Este bine și pentru ziare, că grija economisirii banilor îi va împinge pe candidați și la tipărituri. Dar ce s-o face „Măndel” Frâncu cu televiziunea socrului său (care, de fapt, este a lui)? că nu bate decât în jurul Râmnicului și lui (și clienților lui) îi trebuie săfie văzut la Horezu și în zona de Nord a județului. Așa că nu-i rămâne acestuia decât săîmbrace costumul de „adio mamă!”, fără papion, săia mutra spășitului ispășit în clopotnițăși săse milogească de conducerea VTV ca să-i acorde și lui câteva minute de prezentare, la ore de maximăaudiență. Nu știm cam ce șanse mai are „reanimatul” politician, dar se va putea vedea că , prin reclamațiile făcute, gura bate fundul.

” Scandal la PNL. Dacă mai vrea săne spunăcă în organizația sa domnește armonia și că el este prieten cu toată lumea, Emilian Frâncu se dovedește, un mare mincinos. După ședința Biroului Politic Teritorial care a avut loc săptămâna trecutăpe culoarul sediului organizației județene a PNL Vâlcea s-a auzit o ceartăcare i-a făcut și pe că lătorii din autobuzele ce trec pe stradăsăîntoarcă , mirați, capul. Dictatorul Frâncu (ce mult seamănănumele acesta cu cel al dictatorului spaniol Franco) a declanșat o bătălie verbalăcu colegul său Mircea Poenaru, ca răspuns la reproșul acestuia că ține întâlnirile politice ale organismului colectiv de conducere, doar cât săse „producă ” el, neascultând și păsurile, ideile sau propunerile celorlalți membri. „Ești beat” – i-a reproșat Frâncu colegului său Poenaru, la care acesta i-a trimis retur – „Ești nebun”. După care, în liniștea temporarăcreată, s-a auzit din nou glasul calm al inginerului Mircea Poenaru: „Băi, eu mătrezesc din băutură, dar tu din nebunia ta nu”. Cine credeți că are dreptate?

” „Frați de cruce” în politic. În fieful social-democrat vâlcean, lucrurile par săse așeze pe făgașul lor obișnuit. La început rebel, liderul organizației PSD din Drăgășani, Vasile Bleotu pune acum, cu sârg, umărul la victoria partidului său în alegerile parlamentare. Din sondajele noastre făcute printre vâlceni, a reieșit că Vasile Bleotu și Aurel Vlădoiu (doi deputați cunoscuți de electorat) au cele mai mari șanse săînvingă, făcând ca norocul contracandidaților lor săse diminueze considerabil. Încă de pe acum, tabăra „pro Geoană” din Vâlcea, se poate declara mulțumităde campania electoralădemaratăși de succesul prefigurat. Pe această cale, candidatul Aurel Vlădoiu le adreseazămulțumiri tuturor colegilor săi pentru ajutorul care i-l acordă, iar detractorilor săi (care au răspândit zvonul că între acesta și liderul PSD Vâlcea – dr. ing. Ion Cîlea ar o ruptură) le dorește să-și vadăîmplinite dorințele de viitor, în prima miercuri, După Miercurea Ciuc. Acolo-i mai rece și poate le va mai scă dea temperatura minții ce le-a dat în clocot.

” Guvernare pe datorie. Studiind afirmațiile publice ale guvernanților patricieni de la putere, se pot găsi o mulțime de minciuni și laude de care pot râde și curcile. Pentru că , cel puțin până acum, am avut o guvernare pe datorie. De câte ori se laudăpremierul Tăriceanu cu cabinetul său, mi se perindănume prin cap: Nagy, Remeș, Chiuariu, Atanasiu, Cioroianu, iar acum Păcuraru. Așezați în cele 16 fotolii, 6 miniștri au primit câte un picior în spate. În termeni statistici, 37,5 % din miniștri s-au prăbușit cu zgomot și numai 62,5 % au rămas, nerostogoliți. Dar, și nerostogoliții, sunt controversați: Varujan Vozganian, bun la București, a picat admiterea la UE, Cristian Adomniței, bun în scaun, a picat la extemporal, când sănumere stelele de pe drapel, iar Eugen Nicolăescu pică aproape în fiecare zi la câte o tezăde sănătate. Chiar și dl Răzgândeanu a rămas în scaun din mila opoziției, tot gudurându-i-se sluj, la picioare. Candidat la noi alegeri, Tăriceanu abia așteaptăsăfacă un nou guvern. Din ce? Din cioburi de iubire?

” Spionaj domestic. Ne cerem scuze dacă vom crea probleme în cuplul dumneavoastră(de familie sau de prietenie). Am găsit un link care ne aratăce înseamnăsupertehnologia. Vreți săștiți ce văface partenerul/partenera, la ora când accesați adresa ce v-o punem la dispoziție? Trebuie doar săintroduceți numărul de mobil al perechii dumneavoastră(separat prefixul de număr) și o veți găsi în orice colț al lumii se află… Funcționeazăși cu telefoane fixe. Accesați adresa de mai jos și introduceți numărul persoanei ce văîngrijoreazădatoritălipsei de informații despre existența ei. http://www.sat-gps-locate.com/

Oculta Mondialănumește președinții, nu votul democratic. Guvernatorul Băncii Naționale a fost la Rm. Vâlcea. Multe se vorbesc despre el, dar puține sunt lucrurile adevărate. Un mare adevăr este că drăgășeneanul nostru este, de fapt, adevăratul conducă tor al țării, funcțiile și sarcinile primite de la Oculta mondialăsau de la Grupul celor 666 făcându-l nelipsit de la evenimentele majore ocultate, ce vizeazățara și economia ei. Iatăceea ce puțini români știu: După ce în februarie 1990, Banca Românăde Comerț Exterior (viitoarea Bancorex) a preluat ilegal de la Banca Naționalăa României suma de 2030 milioane dolari, bani aparținând Statului român din Rezerva de Stat a României, Fondul Valutar Centralizat al Statului, Conturile Oficiu Economic Central Carpați precum și altele, în septembrie 1990, în funcția de Guvernator al Băncii Naționale, este numit Mugur Constantin Isărescu. Apreciat public ca fiind omul care a scos mereu România din „crize” (deși în 1999 s-a aflat în prag de incapacitate de plată), Isărescu a lucrat din 1971 în 1990 la Institutul de Economie Internațională, ulterior fiind detașat la Ambasada României din Statele Unite de unde s-a întors direct Guvernator al B.N.R. ªi dacă biografia de excepție nu spune suficiente lucruri, faptul că Mugur Isărescu este singurul demnitar român membru al Comitetului Executiv al Comisiei Trilaterale (Trilateral Commission), sau faptul că nimeni nu l-a întrebat de ce România este singura țarădin Europa care are banknote pe suport de polimer și mai ales cât a cheltuit statul român și în beneficiul cui s-au realizat aceste banknote speciale, poate spune destule. Mai mult, în toamna anului 2000, din postura de fondator al PNL aripa Tradițională, Dan Amedeo Lăzărescu (fost Mare Maestru al Consiliului Suprem al Masoneriei) despre care Premierul Tăriceanu afirmăîn stil european „a fost soțul mamei mele, nu tatăl meu vitreg”, susținea candidatura lui Mugur Isărescu la alegerile generale. De ce oare? Revenind la actualul Premier, că lin Popescu Tăriceanu, și la „gradele” sale de rudenie, pe care încearcă săle estompeze, nu se poate spune că relațiile „vitrege” cu Loja de la Paris n-au contat în închegarea afacerilor cu francezii de la PSA Peugeot Citroën SA., pe care-i reprezintăcu succes în România ca associate-partner încă din 1993. Chiar și prietenul său, petrolistul Dinu Patriciu întreține colaborări profitabile pe spațiul economic francez și rusesc, manevrat din spate de fosta rețea celebrăde spionaj condusăde Mihai Caraman, care a operat în Franța între 1958 și 1969 ca agent acoperit al fostei Direcții de Informații Externe. Informații primite din cercurile înalte ale țării afirmăcă în alegerile prezidențiale din anul 2009 va învinge Mugur Isărescu, iar că lin Popescu Tăriceanu va reveni în fruntea noului guvern de coaliție care se va forma.