Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

arhiva ziarului nostru stămărturie că , în campania electorală, tot ce ne-am dorit și am sprijinit mediatic, s-a realizat ” După validarea mandatelor de consilieri municipali ai PD-L în Consiliul Local Rm. Vâlcea, s-a putut constata tinerețea noilor consilieri, ceea ce dăsperanțe de democratizare a organismului administrativ local ” marți, 24 iunie, la Curtea de Apel Alba a avut loc un alt termen din dosarul „Gutău – Dicu”, ce a dovedit, încă odată- de mai era nevoie – că denunță torul Crinu Popescu este un laș, un om care a acționat împotriva edililor vâlceni doar aflat sub „patrafirul” celor două procuroare de caz – Sutiman și Roșu

 

” Nu ne este în obicei de a ne lăuda cu succesele jurnalistice înregistrate, dar a venit vremea săo facem. Arhiva ziarului stămărturie că în campania electorală, tot ce ne-am dorit și am sprijinit mediatic, s-a realizat. Am dorit scoaterea din circuit a liberalului Emilian Frâncu – am reușit. Am dorit victoria primarului Mircia Gutău, în Rm. Vâlcea – am reușit. Am dorit preluarea conducerii județului de PSD și Ion Câlea – am reușit. Am dorit o conducere „monocefală”, la nivel de viceprimari, la Rm. Vâlcea (viceprimari PD-L) – am reușit. La nivel de județ, ne-am dorit o conducere „bicefală”, la nivel de vicepreședinți (vicepreședinți PSD și PD-L) – am reușit. Ne-am dorit primari competenți la că limănești (PSD), la Dăești (PSD), la Horezu (PD-L), la Mihăești (PNL), la Drăgășani (PSD), la Vaideeni (PC), la Brezoi (PNL) și la Olănești (PNL) – am reușit. Alături de ei și noi am fost învingători. În același context, am arătat opiniei publice cât de prăpădiți sunt ziariștii de la „Ziarul de Vâlcea” care au comis un infam linșaj mediatic – la comandă- împotriva consilierului județean Dumitru Persu, pe care l-au acuzat de imoralitate, informând că acesta ar fi comis perversiuni sexuale cu o minoră, în unul din cluburile de noapte ale municipiului Rm. Vâlcea. Sub titlul „Aventurile sexuale ale Persanului”, derbedeul de Traian Guminski a insultat chiar și profesia ce o mimeazăși care, cu generozitate, îl tolerează, încercând să-l supunăpe Dumitru Persu oprobiului public, înainte de alegerile care au avut loc zilele trecute la Consiliul Județean. Articolul infam a fost ilustrat cu un trucaj ce prezintăun bărbat și o femeie, în pielea goală, cu benzi negre peste ochi (chipurile, să-i protejeze, deși se spusese că ar fi vorba de Dumitru Persu) – iar bărbatul din pozănici pe departe nu arăta cu personajul de care prăpăditul menționase. În numărul trecut, am demontat minciuna și calomniile comise, menționând că Guminski nu va mai publica cel de-al doilea episod promis, pentru că nu are poze sau imagini filmate și povestea va avea un sfârșit tragic pentru Ziarul de Vâlcea. Zilele acestea, Dumitru Persu i-a acționat în judecatăpe Tiberiu Pârnău, Traian Guminski și SC Pirmar SRL – editorul ziarului, cerând sancționarea penalăși civilăa acestora. De asemenea, ziariștii serioși din județul nostru au semnat un protest că ruia i-au dat calitatea de plângere penală, îndreptatăîmpotriva celor care murdăresc activitatea de presă , făcând săscadăîncrederea opiniei publice în seriozitatea informațiilor furnizate prin ziare, cerând primului procuror Teodor Trancă săintervină, în spiritul și litera Legii, pentru sancționarea penala a prăpădiților. Cu acești indivizi nu se mai poate!

” După validarea mandatelor de consilieri municipali ai PD-L în Consiliul Local Rm. Vâlcea, s-a putut constata tinerețea noilor consilieri, ceea ce dăsperanțe de democratizarea organismului administrativ local. Printre „noii veniți” se aflăși Alina Tîrlea (sora cunoscutei atlete vâlcence), care atât de mult s-a îndrăgostit de noua sa calitate, încât o vezi în fiecare zi pe terasa barului OK, din Rm. Vâlcea, plină de o importanțăcare nu-i prevestește nimic bun pentru viitor. Dacă pe întregul mandat electoral va sta numai prin acest bar (apropiat de Primăria Râmnicului), de ce nu și-ar face un cabinet de consilier în separeul din subsolul locației? Acum, vara, cel puțin, acolo-i mai răcoare. S-ar putea săvăîntrebați cum de a fost remarcatăbruneta domnișoarăla OK? Simplu. până nu a deveni consilier municipal, nu prea frecventa locanta și era o ilustrănecunoscută. Dar acum, când funcția întărește poziția, totu-i altfel și lumea se întreabădacă nu cumva mai are treabăși pe acasă.

” Marți, 24 iunie, la Curtea de Apel Alba a avut loc un alt termen de judecatădin dosarul „Gutău – Dicu”, ce a putut dovedi, încă odată- de mai era nevoie – că denunță torul Crinu Popescu este laș, un om care a acționat împotriva edililor vâlceni doar aflat sub „patrafirul” celor două procuroare de caz – Sutiman și Roșu. Nici una din cele două procuroare bucureștene (era săspunem „amărăștence” – că am auzit că au făcut facultatea în comuna Amărăști/Vâlcea) nu mai sunt la DNA, de bune ce s-au dovedit în cauzele instrumentate. Au primit a treia cizmă(acolo unde le este identitatea feminină!), dar cum sistemul nu le poate da de tot afară, au primit și ele câte o sinecură, una ca adjunct la Penitenciarul Colibași și cealaltăca „nu știm ce” pe la CSM (funcție de birocrat). Am știut încă de luni seara că „Crinul otrăvit” nu se va prezenta la proces, pentru că acesta s-a confesat unui prieten comun că -i este frică de ce va fi întrebat, dar și de cursele juridice ce i se vor întinde de avocatul Octavian Fieroiu – în dovedirea nevinovăției clienților săi – așa că va invoca motivul că nu a fost citat. Ceea ce a și făcut. Maestrul Octavian Fieroiu a informat instanța privind lașitatea individului și a cerut ca la următorul termen (16 septembrie) reclamantul săfie adus cu mandat, de polițiști. Interesant este că psihopatul de Silviu Popescu a cam stins motoarele. Nu mai zice multe despre primarul Gutău, cum de altfel, nici nu ar mai avea ce, dacă nu ar fi „Napoleon de Bălăceanca”. Cei câțiva de teapa lui, care-i întrețin boala pe forumul ediției sale electronice de ziar și-au ascuns capul în țărână, conștienți că din țărânăau ieșit și în țărânăse duc, că au numai țărână-n cap și-n minte. Uite, Silviule, primarul Gutău, lipsit de grija alegerilor, s-a dus la proces și tu ziceai că -i este frică . Tu nu ai mai avut curaj să-ți trimiți slugile la Alba și ai scris despre proces După ureche. Băiete, vei ajunge săfaci polipi și în urechi și o săte speli acolo cu vidanja de la ACVARIM ca săauzi de unde bate clopotul deșteptării proștilor. Ești de râsul lumii în județ și subiect de bancuri porno în mediile mondene râmnicene. O săstrângem noi mai multe bancuri despre tine și ți le vom transmite prin ziar. Apoi, dacă vei mai putea săvorbești în urma izolării la care vei fi supus, vei fi mare… nenorocit Așteaptă-te la griul viitorului!

” Prețurile locuințelor vor scă dea drastic, în următoarele 6 luni. Puterea de cumpărare este zero, iar amatorii cu potențial de credite ipotecare s-au epuizat. Marea majoritate a cumpărătorilor de până acum au fost doar speculanți care vor sărevândă; să-i vedem pe aceștia acum cum vor achita băncile întrucât investiția lor scade rău de tot în loc săcrească .

” Se aude că președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, este negru de supărare că a eșuat lamentabil în a-și impune membrii reprezentativi de partid în funcții administrative, importante. Acum, „Mandea” a început să-și lingărănile-i franjurate, sângerânde departe de ochii publicului, punând, probabil, la cale, așa cum îi este felul, un nou plan diabolic, pentru a se răzbuna pe cei care au demarat un intens și profund proces de marginalizare politică a acestui individ. Alegerile locale au fost pentru Frâncu un mare eșec. Deși trâmbițeazăîn dreapta și-n stânga că a partidul său a câștigat 36 de primării vâlcene, liberalul nu înțelege că această victorie nu înseamnă mare lucru, având în vedere că formațiunea politică pe care o conduce nu a reușit sădesemneze în conducerea județului niciun penelist. În aceiași situație se află, pe plan local, partidul condus de Frâncu și la Consiliul Local Rm.Vâlcea. Aici, Ion Nicolae, capul de listăal aleșilor municipali, nu a reușit săobținădecât trei mandate, adică rușinos de puține. Judecând După modul în care s-a prefigurat, După alegeri, scena politică vâlceană, este foarte clar că PNL va fi în plan județean un partid care nu are altceva de făcut decât săstea cuminte și tăcut în băncile opoziției, cu tot cu cei 36 de primari cu care se laudăFrâncu că i-a scos. De fapt, „Măndel” este perfect conștient de soarta ce-l așteaptă, dar nu poate săse împace cu ideea sfârșitului. Văamintiți, în campania electorală, câtăsiguranțăde sine afișa, în aparițiile sale publice, vizavi de câștigarea fotoliului de președinte al Consiliului Județean? Avea impresia ca va împărăți lumea. Nici măcar pe locul doi nu a ieșit. A obținut poziția a treia, umilitoare pentru „un așa mare om politic” care se crede el. Dar, până la urmă, Măndele, fiecare primește ce merităde la viață. Tu ai fost premiat cu umilința!

VOCEA VÂLCII a adus, de mai multe ori, în atenția opiniei publice faptul că , la un moment dat, în perioada negocierilor funcțiilor de vicepreședinte al Consiliului Județean, Frâncu a refuzat, prostește și ilogic, să-l mai susțină, pentru această demnitate, pe colegul său de partid, Cristian Buican. De oftica seriozității apreciatăde electori și datorită popularității acestuia. Apoi, s-a răzgândit subit, conștient că -și joacă ultima carte care l-ar mai putea ajuta săimpună, în conducerea județului, un liberal. Numai că , și de data aceasta a dat greș, semn că a venit vremea să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL și săscape partidul de prostia și dictatura pe care a instaurat-o.

 Ați mai auzit de o țarăîn care săse punăradare de că tre SRL-uri care încasează60% din amenzile pentru depășirea vitezei, amenzi colectate prin Poliția Românăși plătite din bani publici? ªtiți câte milioane de euro se adunăastfel?