Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” unul dintre prietenii noștri, psiholog de meserie și bun profesionist în arta influențării în masăspecifică propagandei cenușii, a studiat atitudinea unor ziariști din presa locală, dovediți anti-Gutău ” După înfrângerea electoralăa candidaților liberali la demnitățile instituțiilor administrative ale statului, caracterul acestora a început săse vadă, demonstrând că timp de patru ani de zile au jucat teatru, arătându-se civilizați, educați sau respectoși cu semenii lor că rora le cerșeau voturile ” domnilor liberali, asumați-vărăspunderea înfrângerii (care nu este, totuși, usturătoare) și treceți la treabă” tare mult ne-am dori să-i ducă cineva acest ziar venerabilei doamne profesor Valentina Deliu Frâncu (n. 1928), mama „Măndelului” liberal, ca săfie în pas cu realitatea ” iatăcă în cazul lui Silviu Popescu, gura păcă tosului, adevăr grăiește. Mai zilele trecute, acesta a recunoscut, la un post de televiziune, că a fost greșit sfătuit în campania electoralăde liberalul Frâncu

Unul dintre prietenii noștri, psiholog de meserie și bun profesionist în arta influențării în masăspecifică propagandei cenușii, a studiat atitudinea unor ziariști din presa locală, dovediți anti-Gutău și s-a pronunțat afirmând că în spatele acestora stăo forțămalefică specializatăcare și-a dorit un efect pervers de eliminarea electoralăa primarului. El și-a susținut afirmația pe certitudinea că oamenii în grupuri se comportăsimilar turmelor de oi, urmând orbește unul sau câțiva indivizi care li se par că știu unde merg. Cercetătorii britanici au realizat o serie de experimente în care voluntarilor li s-a cerut sămeargăla întâmplare într-o salămare, fără săvorbească unii cu ceilalți. Un număr mic dintre subiecți a primit câteva instrucțiuni suplimentare. Rezultatele studiului indică faptul că este suficientăo minoritate de doar 5% din ceea ce se numește „indivizi informați” pentru a influența direcția unui grup mare, de minim 200 de persoane. Restul de 95% urmeazăminoritatea, fără să-și dea seama de acest lucru. Numai că la noi situația de la alegeri s-a arătat atipică . Râmnicenii au preferat sămeargăpe drumul vechi și săle spunăși celorlalți săaleagădrumul cel mai sigur. Avem convingerea că deconspirarea „specialiștilor” din spatele cortinei malversațiunilor electorale nu se va putea face, poate, niciodată, dar nu este lipsit de interes săse știe că forța trecutului există, nu a murit și că încă mai poate face rău colectivității. Cine apeleazăla serviciile „Forței răului”, va sfârși lamentabil. Cândva, eforturile „forței”, vor trebui răsplătite și, în cazul unei colaborări eșuate, poștașul va suna de două ori la ușă(vezi cartea lui Truman Capote).

” După înfrângerea electoralăa candidaților liberali la demnitățile instituțiilor administrative ale statului, caracterul acestora a început săse vadă, oamenii demonstrând că timp de patru ani de zile au jucat teatru, arătându-se civilizați, educați sau respectoși cu semenii lor că rora le cerșeau voturile. Deși victoria PSD și PD-L este de necontestat, însumând vrerea majorității electorilor prezenți la urne, liderii liberali o tot țin ca surda-n horă, proferând minciuni, acuze, insulte și calomnii împotriva celor care i-au devansat umilitor, dar cu fair-play. Ieri seară, la un post de televiziune cu mică audiențăîn județ, liderul PNL Emilian Frâncu și-a dat arama pe Față . Aceeași placă , aceeași marotă, aceeași oftică , pentru că lumea l-a preferat pe Ion Câlea – la Consiliul Județean și pe Mircia Gutău – la Primăria Râmnicului și nu pe el. De acum, omul va ajunge un candidat etern la prea-mărire și, pe acest fond, se va alege cu spatele umplut cu pantofi. Asta a semănat, asta va culege. Discipolul său, Ion Nicolae – Dințișor, s-a dat și el în stambă, aducând injurii colegului său de partid care l-a detronat din candidaturăla Primăria Râmnicului – Bogdan Pistol, lăudându-se că ar fi putut avea mai multe voturi de partea sa, de era el contracandidatul lui Gutău. Caraghios individ. De unde voturi mai multe decât cele obținute de Pistol? Poate mai puține. Nici măcar conaționalii lui de la Colonia Aleea Nuci nu i-au dat voturile, la consilieri, După cum se aștepta. Bogdan Pistol a făcut o figurămeritorie, în alegeri și ar fi obținut mai multe voturi de nu folosea sintagma electoralăfalsă”Cu sufletul și mâinile curate”. Ce dracu’, râmnicenii-s proști și nu știu cât de curat le este sufletul cu care l-au trimis pe Gutău la Colibași și cât detergent sau șmirghel au folosit liberalii pentru a-și albi mâinile băgate până la cot în bugetul statului? Oricum, tânărul, de va renunța la morga de „intelectual suprem” și la infatuarea creatăde popularitatea obținută, se va transforma din armăde buzunar, în pistol mitralieră. Și de va deveni el „mare”, pre mulți îi va mitralia Pâr, pâr, pâr, koneț filma!

” Domnilor liberali, asumați-vărăspunderea înfrângerii (care nu este, totuși, usturătoare) și treceți la treabă. Ați vrut mult, v-ați laudat mult și ați obținut puțin. că utați-i la caracter și imagine, pe Frâncu, Monceanu și Nicolae și marginalizați-i. Oare de ce nu-și dădemisia, în bloc, conducerea organizației județene și municipale a PNL, organizându-se alegeri interne de partid cu oameni noi, liberali get-beget? Ca la Tg. Jiu. Acum este o conjuncturăfavorabilăpentru asta și onorabilăpentru impostorii politici. Rezultatele obținute în alegerile 2008, lasăloc de interpretări și nu puține sunt vocile ce spun că fără alogenii traseiști E. Frâncu (MAC, PAC, APR), V. Monceanu (PNÎ-CD) și Ion Nicolae (PRM, PUR-PC) corabia liberalăar avea vânt în pupă. Deja presa a început critica pe această temăși, Frâncu – diktatorul, ca sădovedească ce trecere are el la conducerea centralăa PNL, i-a chemat la Vâlcea pe dâmbovițenii Crin Antonescu, Bogdan Olteanu și Teodor Meleșcanu, să-i plimbe, ca pe sfintele moaște, prin comunele cu alegerile nefinalizate. După cum veți vedea, în curând, ei nu vor mai putea păcă li pe nimeni, dar de plimbat pot să-și plimbe toți „sfinții”.

” Tare mult ne-am dori să-i ducă cineva acest ziar venerabilei doamne profesor Valentina Deliu Frâncu (n. 1928), mama „Măndelului” liberal, ca săfie în pas cu realitatea. Oare dumneaei știe cum odrasla-i dragăaleargăpe la Justiție, DNA sau pe la Parchet pentru a fura, pe aceste că i, puterea administrativăcuceritădemocrat de Mircea Gutău, prin votul liber exprimat al râmnicenilor? Oare dumneaei nu-l vede pe fi-so cum se umflă-n fălci și se înroșește-n obraji, vărsând venin, atunci când vorbește de primarul victorios, punându-și chiar și viața în pericol? Deja, de acum, se vede clar că politicianul și omul Emilian Frâncu are ceva personal cu Gutău, aliniindu-i în spatele său pe ulcerații Silviu Popescu, Ion Nicolae și alți năimiți de teapa lor, tulburând viața publică . Dacă nici acum, când PNL-ul a înregistrat, în municipiul Rm. Vâlcea, cel mai rușinos scor electoral de După anul 2000, nu înceteazăcu minciunile și acuzațiile, se poate spune că este un bolnav irecuperabil ce și-a transformat partidul în tribuna răzbunării personale? Cine-i mai poate tempera lui Emilian Frâncu ieșirile agresive și demne de că mașa de forță?

” Iatăcă în cazul lui Silviu Popescu, gura păcă tosului, adevăr grăiește. Mai zilele trecute, acesta a recunoscut, la un post de televiziune, că a fost greșit sfătuit în campania electoralăde liberalul Frâncu. Într-o discuție avutăcu noi la RTV Etalon, i-a fost spus că în spatele atacurilor sale mârșave de presă stăacest lider de partid și nu a recunoscut. Tăcerea l-a ținut până a doua zi când a început „sădea totul din casă” (expresie dragălui Frâncu), acuzându-l. Problema mizeriilor din această campanie electoralăstăcam așa: „vătaful” liberal a capacitat câțiva mercenari din presă (patroni de publicații sau ziariști fără performanțe profesionale notabile – tonomat), i-a întors cu cheița, le-a dat „temăde casă” – Mircea Gutău și la atac. Acum, că victima lor i-a umilit în alegeri (prin voia a 72% dintre râmnicenii prezenți la urne), roboții de presă că rora le-a mai rămas un dram de demnitate, încep săaibăresentimente. Și se toarnăsinguri. Așa băieți, faceți pasul în spate și lăsați-l pe Frâncu singur, cum va ajunge, de altfel, în curând și în partid. Mortului, numai lumânarea-i trebuie și, de la groapă, acesta nu se mai întoarce!

” Semne de îngrijorare se manifestăși la PD-L. Foarte mulți politicieni portocalii își pun mari semne de întrebare privind apatia electorală(ca sănu zicem „non-combatul”) manifestatăde liberalul de dreapta Bebe Ungureanu, care nu a prea dat în clocot, în județ, pe timpul campaniei electorale. Dacă ar fi să-i credem pe informatori, deputatul Ungureanu s-ar fi bucurat de un scor nefavorabil obținut în alegeri de organizația județeanăpeledistă, pentru că , astfel, i s-ar fi putut imputa liderului Dorel Jurcan o proastăorganizare în teritoriu și o slabămuncă de partid. În aceste condiții, Bebe Ungureanu ar accede în funcție, mai ales că este bine statutat în grațiile Elenei Udrea – supervizorul politic în județul nostru. Apoi, noi nu știm cât de adevărat este ceea ce se spune prin bătătura portocalie, dar ce ar fi săse explice „acuzatul”, colegilor săi de partid, de ce stă, mai mult decât luptă, electoral?

” Pataliputra