Acasă Arhiva 2 Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

” lansarea „la apă” a candidatului PSD Dorin Dobrișan i-a scos pe gurălui Emilian Frâncu o nouărăutate. Lui Măndel, timpul i-a intrat în sac și nu mai este mult până când i se va scrie numele precedat de particula „ex”, o săvedeți ” conservatorul Dumitru Bușe este, de acum, un veteran în „diplomația” gafelor. Acesta a spus, cu un aer de intelectual închistat, că el nu are dușmani politici și că singurul său „adversar este cetățeanul” ” deși este cel mai mare partid din România, la Vâlcea, PSD nu prea reușește săstrângămulți membri la ședințele de partid. Deh, au trecut vremurile când ciolanul puterii strângea la un loc fel de fel de oameni dornici de afirmare pe bani publici

” Lansarea „la apă” a candidatului PSD Dorin Dobrișan i-a scos pe gurălui Emilian Frâncu o nouărăutate. Omul este negru, negru la suflet și, pentru el, toți sunt niște „foști”, neacceptând că și el va fi, în curând, un „fost”. Timpul i-a intrat în sac și nu mai este mult până când i se va scrie numele precedat de particula „ex”, o săvedeți. În fine, Măndel, auzind cine-i candidatul PSD la Primăria Râmnicului a exclamat: „Doi liberali de-ai mei îl concureazăpe Gutău: Pistol și Dobrișan”. Prin această afirmație liderul liberal a aruncat pe piațărăutatea că Dorin Dobrișan a fost înscris și în partidul său, După cum nu este înscris, acum, nici în PSD. Pentru a ne convinge că nu este un zăbăuc și o gurăspartă, îl somăm pe Frâncu săprezinte public adeziunea bancherului Dobrișan. Îi-ar fi fost drag, Zapciule, săo ai

” Tot același Emilică Frâncu – Zapciul, de la liberali, l-a pus în fruntea listei de consilieri municipali, la Rm. Vâlcea, pe „bulibașa” Ion Nicolae zis Dințișor. Acesta s-a dovedit o nucă tare pentru Zapciul șef și dacă nu se manifesta plenar forța lupilor tineri, Dințișor era candidatul partidului la Primăria Râmnicului. După cum se vede, unde ține de șeful lui de partid, Ion Nicolae învinge, întărind, parcă , zvonurile că acesta-l șantajeazăpe „El lidero” – Emilian Frâncu. Și apropo de asta. De nu-i așa, l-o fi pedepsit Frâncu pe Nicolae pentru ideea de a scrie cu spray-uri pe trotuar și pe zidurile Sălii Polivalente la lansarea candidaturii lui Mircia Gutău? Mitocă nia se plătește, nu-i așa? Văputeți da seama cine ne sunt oamenii din fruntea vieții noastre sociale?! În „Duminica orbului”, cu toții la vot, pentru propășirea celei mai mediocre vieți sociale, politice și administrative în Rm. Vâlcea. Votați-i pe Frâncu și Nicolae, ca săne fie bine doar în că rțile cu benzi colorate!

” În momentul de Față , în România existămai multe clasifică ri ale politicienilor. Existăpoliticieni de stânga și de dreapta. Existăpoliticieni buni și răi, șpăgari și mai puțin șpăgari. Existăpoliticieni tineri, și „dinozauri”, „politicieni” sau „politruci”. Politicienii sunt acei indivizi care au pășit în politică pentru ca așa le-a dictat conștiința, nu portofelul (din păcate mult prea rari). Și mai existăpolitrucii. Ființe josnice, oportuniști, profitori, guzgani rozalii sau petroliști cu saci de bani și agramați. Este greu să-l integrăm pe președintele PC Vâlcea, Dumitru Bușe, doar într-una din categoriile mai sus menționate, că ci despre el se poate spune, fără ca cineva săgreșească , că este și bogat și politruc și profitor și agramat. De fapt, conservatorul este, de acum, un veteran în „diplomația” gafelor, un politician cu un soi de inteligențăeșuatăcare are un discurs expirat, prolix și ilogic. Dar despre lucrurile acestea am mai scris și cu alte ocazii Merită, însă , sădiscutăm despre gafa de proporții pe care liderul conservator a făcut-o de curând, cu ocazia unei conferințe de presă . Dumitru Bușe a spus, cu un aer de intelectual închistat, că el nu are dușmani politici și că singurul său „adversar este cetățeanul”. Nimic mai adevărat, dom’le Bușe! Nu în van se spune că gura păcă tosului adevăr grăiește. Cetățeanul este, cu adevărat, cel mai puternic și înverșunat adversar al politicianului perfid, incompetent, care a demonstrat că nu este capabil săfacă ceva pentru binele public. Și are și o metodăimbatabilăde a taxa politrucii și neaveniții: votul. Așadar, Bușe a tras o concluzie corectăși îndrăzneață, deși, a vrut săspunăcu totul altceva. Numai că limba românăeste plină de capcane adânci și periculoase, în care un individ cu mari lacune în domeniu, și ne referim aici la „nea” Mitică poate săse prindă, fără a prinde de veste. Pentru Dumitru Bușe limba maternăa rămas o mare enigmă. Predatăla școală, probabil, în clasele primare de femeia de serviciu, ea a rămas pe vecie un dușman de neînvins al celui care își spune mai-marele „dregător” al județului nostru. Îi recomandăm, prietenește, acestui saltimbanc politic săse înceapăa-și forma o oarecare culturăliterarăprin a citi, pentru început, că rțile copilăriei pe care suntem convinși că nu le-a citit, nu din lipsăde timp, ci pentru că , în adolescență, a fost prea ocupat gândindu-se cum săajungămare, păcă lind viața.

” Vai, ce organizație puternică are PSD-ul! O femeie a ajuns șefa altor 8 femei. Deși este cel mai mare partid din România, la Vâlcea, PSD nu prea reușește săstrângămulți membri la ședințele de partid. Deh, au trecut vremurile când ciolanul puterii strângea la un loc fel de fel de oameni dornici de afirmare pe bani publici. La ședința femeilor din PSD Râmnicu Vâlcea, ce s-a ținut într-o salăde ședințe de la Olănești, dacă s-au strâns 40 de doamne, cu tot cu ziariste. Scopul ducerii pesedistelor la Olănești a fost alegerea (de fapt, se știa dinainte) organelor de conducere. După două ore de discursuri obositoare, s-a trecut la vot. Deschis, ca săștie toată lumea cum votează. Uau, și ce surpriză: nimeni din salăn-a ridicat mânuța contra Ancă i Golgojan, care s-a văzut aleasăpreședinte pe Râmnic. Tot în unanimitate au fost alese, pe posturile de vicepreședinte, doamnele Alexandrescu, Dobrete și Dumitrașcu, iar Carmen Ilie s-a ales cu postul de secretar general. Cele cinci doamne sunt, decis, șefele celorlalte 40, deci raportul este cam 1 la 8.

” Omul care conduce țara, de când se aflăliberalii la guvernare, este Dan Costache Patriciu (mai cunoscut sub numele de Dinu Patriciu). Puțini sunt aceia care îl cunosc cu adevărat, iar marea masăde români pe care îi conduce, cu subtilitate și prin marionetele lui Tăriceanu, Orban, Antonescu, Nicolai, Hașotti, etc., aproape nici nu au auzit de el. Din presa străină, am aflat câte ceva despre el, asta pentru că tot ne aflăm în campanie electoralăși miliardarul încearcă să-i resusciteze pe amețiții lui de liberali trădători și să-i compatibilizeze cu doctrina social democrată. Omul s-a orientat de mic că tre funcții că lduțe. A dus o viațăliniștităde familie, că sătorit de 4 ori, a declarat recent că s-a înțeles foarte bine cu toate 4. Ca arhitect, a construit o cupolăpentru un șeic din UAE și de acolo a prins gustul petrodolarilor. Ca un adevărat om de afaceri ce se gândește numai la profit, conu’ Dinu a vândut în câștig două rafinării cu peste 2 miliarde de parai. Rafinăriile nu le-a construit el cu mânuțele lui, nici nu le-a primit moștenire de la vreun neam. Rafinăriile de la Midia și Ploiești au fost construite și muncite de proștii de români pentru el, Dinu Patriciu. El, ca întotdeauna, ajutat de servicii, s-a aflat acolo la momentul potrivit.

” O povestire despre Stalin spune că , După ce a că săpit bine Biserica Pravoslavnică , s-a gândit că ar putea săo ia drept aliat (deh, totuși, fusese și el seminarist). Nu știu exact anii în care se întâmpla această poveste datăde unii istorici ca fiind reală. La un sfat cu o parte din capii Bisericii (și anume cu capii nedecapitați!) i-a întrebat de ce ar avea nevoie ca săpunăactivitatea lor pe picioare mai bine decât până atunci. Ierarhii nu îndrăznesc săspunănimic, se tem de o provocare. Stalin insistă. Când vede că nu primește nici un răspuns, le spune că i-ar ajuta mult o revistăreligioasă, un organ oficial de presă . Capii bisericii, temători sănu intre în cine știe ce belea fatală, spun, precauți, că le-ar fi greu săorganizeze o revistă, că nu au redactori, tehnoredactori, hârtie etc. Și Stalin, genial cum îl știm, ia decizia istorică : Revista de Ateism Științific a URSS se transformă, peste noapte, cu tot cu redactori, tehnoredactori, personal auxiliar, în Revista Bisericii Ortodoxe Ruse. Și, uite așa, printr-o simplătrăsăturăde condei a lui Iosif Visarionovici, oameni care au combătut obscurantismul și biserica s-au schimbat, cu tot cu fișa postului, în apărători ai credinței. Asta s-a întâmplat și cu TVR în 22 decembrie 1989, când unii redactori au venit la serviciu comuniști și au plecat ca anticomuniști, cu aceeași cravatăși cu aceleași haine. Apoi asta s-a petrecut cu o bunăparte din presa de partid trecutăde partea Revoluției. Da, asta a fost atunci, așa au fost vremurile, putem spune. Partea proastăe că și azi, când libertatea de conștiințăe garantată, se întâmplăașa. Existăziariști care, schimbând redacțiile, își schimbăconvingerile. Sau ceea ce transpare în scrisul lor drept convingeri. Și, la fel de trist, ziariști care se apropie, în gândire, de presa de dinainte de ’89!

” Surse din anturajul conducerii organizației municipale a PSD Rm. Vâlcea dau ca sigure candidaturile fostului inspector-șef al IJP, comisar-șef Nicolae Petrăreanu, medicului legist Ion Neamu, profesorului Remus Grigorescu, economistului Valer Tudor și profesoarei Elena Dumitrașcu, fost director al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” , pe lista de consilieri municipali social democrați la Primăria Râmnicului, alături de bancherul Dorin Dobrișan. că utările continuă

” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.