Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” candidatul PSD la Primăria Râmnicului va fi Mihai Persu. Jocul de-a „alba-neagra” candidaților acestui partid, va lua sfârșit ” săracii noștri politicieni „săraci”. În numărul viitor o sămai aruncă m un ochi pe declarațiile de avere ale politicienilor vâlceni. Săvedem cât au mai sărăcit ” iacă tăcă vechiul homunc ziarist de la așa zisul „cotidian național local” tot nu a ieșit din sevraj. Încă îi mai suflăvântul în a lui meclăși vomeazătexte anapoda despre primarul Mircia Gutău

” Ne apropiem de ziua declanșării campaniei electorale. Se fac și se desfac alianțe, înțelegeri secrete pre sau post-electorale, calcule optimiste, gânduri despre nenorocirile ce vor urma sau urmările lor. Dinspre liberali se aud schelălăiturile lui Ion Nicolae – „decă zutul de pe listă” și râsetele „zapciului” Frâncu care se și vede președintele Consiliului Județean Vâlcea. Săîncepem cu „optimistul” Frâncu. Acesta, cu puțin timp în urmă, s-a considerat trădat, acuzându-i pe Vali Monceanu, Ion Florescu, Gheorghe Păsat și Mircea Poenaru (și cu voia democrației „la vedere” Cristian Buican) că au votat împotriva sa și a tovarășului său de nebunii politice Ion Nicolae, la desemnarea candidaturii pentru primăria Râmnicului. Ceea ce nu-i adevărat într-o organizație dominatăde membri ce iubesc democrația de partid. Oamenii au votat conform conștiinței lor partinice și realității faptelor. Cum acuzația a avut loc la cârciumă, între două șprițuri, nimeni nu a luat în serios bocetele Frâncului. Și uite așa, visele lui de instalarea unui cirac în înalta demnitate a râmnicului, s-au spulberat. Meciul a avut un final demn. A ieșit (pe ușa din dos!) – Ion Nicolae zis „Dințișor de aur din tablăde trompetă” și a intrat în ring Bogdan Pistol – „Prințul liberal”. Bravo liberali democrați… De la nașul cel mare (electoratul) 10 procente în alegerile ce se apropie! Frâncu, și-a ros el ce și-a ros unghiile și, apoi, s-a pus pe bucurat, nechezând de bucurie. Un sondaj făcut de PSD îl dăprezent în capul plutonului, cu un avans de cinci procente în fața candidatului social democrat (Ion Câlea) la președinția Consiliului Județean Vâlcea. Jale mare la PSD. Apoi, asezonarea bucuriei sale s-a făcut prin faptul că 175 de cetățeni din stațiunea Govora s-au înscris în PNL (din cartierul Gătejești, domiciliul electorilor care scot primar în stațiune), iar primarul comunei Păușești Otăsău (Gheorghe Pârvulescu) a semnat adeziunea – încă neoficilializată- de a deveni liberal. Numai bucurii. Dar cu calul „Dințișor”, ce-o avea frate, lumea? că el se plânge că a cheltuit 1,5 miliarde lei pentru a fi candidatul PNL la Primărie și, se pare, acum, nu mai are loc nici pe listele de consilieri municipali. Nu știm ce i-o mai trebui acestui „bulibașă” demnitate publică , pentru că , de acum, ajutat de „prieteni”, îl așteaptănumai nenorociri. Va fi primul vâlcean că utat la fabuloasa-i avere, neputând să-și justifice în nici un fel prosperitatea de bugetar. Zilele trecute, se culegeau informații despre el, pe la bănci, de unde scoate periodic sute de milioane ROL, primite, în conturi, de la expeditori suspecți. Nicolae, nene, din muncă dreaptăși cinstită, are dracu’ jumătate. Așa apucă -te de regim alimentar, săte înveți cu dieta de unde nu te vrem nici chiar noi, că rora ne-ai produs atâta rău. Dumnezeu, nu-i țigan, bulibașo!

” Candidatul PSD la Primăria Râmnicului va fi Mihai Persu. Jocul de-a „alba-neagra” candidaților acestui partid, va lua sfârșit. Rând pe rând, organizația municipalăsocial-democrată(?), pentru a evita dezastrul de la localele Râmnicului ce se prefigurează, i-a vrut în fruntea lisei pe Valer Tudor, Dorin Dobrișan, Ion Tudor, Mihai Dinescu, Mihai Persu, Ion Tudor (bis), Aurel Vlădoiu și acum – la final – Mihai Persu (bis). Este bine știut că , la Vâlcea, PSD are două tabere ce se confruntă subteran: tabăra nouă, cu „Ion Tudor & co”, în frunte și tabăra veche – cu „Ion Câlea et co”, la timonă. Dacă în lupta dintre tabere se va ține cont de notorietate, gruparea „Ion Câlea et co.” va ieși câștigă toare, la Rm. Vâlcea, reiterându-se insuccesul de la localele 2004, iar în județ succesul din acel an. Cunoscă torii „războiului celor două roze” se întreabă, zâmbind, pentru ce se vor mai cheltui sute de mii de euro pentru un insucces, știut, de răsunet? De altfel, candidatul de ultimăoră, Mihai Persu știe ce-l așteaptă, chiar dacă , acum, este un tânăr neliniștit agreat și pupil al familiei Tudor. Zarurile au fost aruncate și, După cum veți vedea, au că zut pe terță!

” Săracii noștri politicieni „săraci”. În numărul viitor o sămai aruncă m un ochi pe declarațiile de avere ale politicienilor vâlceni. Săvedem cât au mai sărăcit. că toți se dau plini de datorii când îi cauți la pungăde-ți vine săte scobești de niște bani săle faci cinste c-o bere. Oare liberalul Ion Nicolae este mai „sărac” cu contravaloarea casei de pe strada Ferdinand din municipiul Rm.Vâlcea, despre care a declarat (la Notariat) că a costat 1,5 miliarde lei? Tot cu mașina Inspectoratului Județean în Construcții umblă, făcând anticampanie colegilor lui de partid? Mai bine și-ar găsi și el una cu bani (mașinăcumpăratădin salariul de bugetar, nu o balenăOrca!) să-l adune de pe drumurile politice. Citiți-ne, că veți avea surprize

” Iacă tăcă vechiul homunc ziarist de la așa zisul „cotidian național local” tot nu a ieșit din sevraj. Încă mai suflăvântul în a lui meclăși vomeazătexte anapoda despre primarul Mircia Gutău. Număr de număr de ziar, numai despre Gutău vorbește, înjurându-l și acuzându-l aiurea-n metroul lui Nicolae „Dințișor”, de sub calea feratăvia Platforma chimică – municipiul Rm. Vâlcea. De râsul-plânsul curcilor ce nu-l slăbesc, pe tuciuriu, din priviri, ascunse-n crăci. Nu obosește, de loc, zăltatul ăsta, că doar nu-i degeaba stimulat gras de „petro-afaceriștii” noștri locali, cunoscuți cu poftăde a pune mâna pe oraș. Asta e! până la urmăși molusca e om, (nu-i așa?) și trebuie luat și el în seamă. De doctorii anatomopatologi. Trebuie, totuși, săîi lăsăm și pe ăștia, săracii, cu IQ sub 60, săse exprime. De aceea, credem că nu e rău când un redus mintal spune și el ceva sau când un complexat dăcâte un strigăt, nefiind în stare din cauza emoțiilor săse exprime coerent. Avem toată înțelegerea pentru unul născut prost și înțelegem că omul (?) se simte nedreptățit de viață Furia sa pare generatăde abuzurile pe care le-a suferit în copilărie sau de imensul complex de inferioritate care-l sugrumăde câte ori apare-n public? Păcat, că dacă reușea săse liniștească , se putea duce și el la culcare. Așa că stăde veghe în lanul de cucută, ceas de ceas. Individul de care vorbim, e un exemplu clasic de imbecilitate, datoratămultor complexe de inferioritate, dar și faptului că una și-au dorit „născă torii” lui și alta le-a ieșit până la urmă. Dacă o fi chiar o scă pare a părinților săi, nu e nimeni vinovat. Nu credem că or fi făcut extratereștrii experimente pe el!? Eheheee, de-i așa, chiar nu contează, o săvedeți, pentru că ziaristul din el, în sine, nu face nici cât o para chioară. Tot legându-se de câte un politician ce și-a onorat promisiunile electorale, pulifricii ăștia de anti-propagandăroșie, vor gusta, împreunăcu copiile porcești ce îi asmut, surprize personale neașteptate. Rând pe rând, conform faptelor și actelor lor. Așteaptă-se TOÎI la ceea ce se așteaptămai puțin!

” În orice colectivitate existădiverse creaturi aflate în stadializare patologică diferită, din care l-am menționa, fără plăcere, spre exemplu, pe „golemul” Guminschi (o prefigurare a lui Mesia, dar sub o formă grotescă , astfel că el va dispărea, nefiind nici ființărațională, nici autonomă), momentan neformolizat. Omul este bolnav, lăsând impresia sedării sau cel puțin a unei forme grave de sevraj (deși la acest nivel mentalul nu prezintănici o formă de manifestare, acțiunile sunt pur instinctuale ca și la alte primate) și, pe acest fond, publică numai nenorociri despre oamenii județului, batjocorind, totodată, chiar și firma editoare la care lucrează. Îintele lui preferate sunt, de fapt, dorințele corupților, din politic și din lumea afacerilor, care-l plătesc săterfelească onoarea adversarilor lor sau pe a acelora ce nu-i pot înregimenta scopului urmărit, speculându-i individului boala congenitală. A trebuit săprimim la redacție vizita unei rude de-a ipochimenului, ca săaflăm cât este de bolnav Traianus, ce iresponsabil se dovedește în societate și cât de pervers poate acționa în realizarea obligațiilor contractate (uneori, chiar și pe o bere). În fața unor astfel de evidențe, proverbul care spune că cine se aseamănăse adună, lasăsemne de întrebare privind prietenia lui cu patronul ziarului la care lucrează- Tiberiu Pârnău. În casetă, redăm un fragment din dialogul ziaristului Adrian Pană- de la „Observator de Vâlcea” cu Traian Guminschi, pe Yahoo Messenger, din care se poate subînțelege „relația” perversului redactor cu șeful său de la ziar și cum l-a făcut pe acesta săprospere din munca lui. Ne cerem scuze pentru încă rcarea acestui colț de paginăcu prezentarea unui ipochimen. Nu ne face, neapărat, plăcere săspălăm cu el pe jos, dar dacă directorul lui – Tiberiu Pârnău – nu-i cenzureazăatitudinea de presă, trimițându-l, pe teren, la documentare și nu prin cazinouri sau bodegile rău famate ale Râmnicului și nouăne vine greu săne oprim de la punerea lui pe coji de nucă . Guminschi și Pârnău, au reușit, prin acțiunile lor de decredibilizarea presei, săcoaguleze eforturile ziariștilor locali, pentru scoaterea lor în decor, ceea ce, ca idee, nu-i rău, iar lor nu le va că dea de loc bine. Mai Traienele, tu ai probleme, băiatule. Felul în care scrii, indică asta. Caută-te la un specialist, că poate sunt medicamente și pentru suferința ta, înainte de a face noi pe doctorii. Morala acestui caz este: cu adevărat, universul și prostia sunt nemărginite!

( )

PanăAdrian: îi faci lui Tibi un rău inimaginabil

PanăAdrian: culmea e că el chiar nu-și dăseama

PanăAdrian: sau… treaba lui… uneori nu-l înțeleg, cum nici el pe mine

Traian Guminski: Ai luat-o pe urmele lui Romeo!

Traian Guminski: Ha.. ha.. ha

PanăAdrian: n-am nicio treabăcu nimeni, atâta timp cât nu se leagăcineva de mine

PanăAdrian: știi bine asta

Traian Guminski: Nu aveți, mă, cum săne dezbinați, cu chestii din astea

PanăAdrian: nu am de gând sădezbin, Traiane, pe nimeni

PanăAdrian: nu te supraevalua

Traian Guminski: Nu știu ce rău îi fac lui Tibi că de când m-am mutat la el îi merge din ce în ce mai bine!!!!!!

( )