Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” nu știm cât de adevărat este, dar se spune că viceprimarul Vali Monceanu – zis Moncy Poncy își ia, la fiecare sfârșit de săptămână, de la Cantina Socialăa Primăriei Râmnicului, cinci porții de mâncare ce ajung la o destinație necunoscută” șase primari pesediști din sudul județului sunt deciși s-o vireze spre dreapta în viitorul foarte apropiat. Deocamdatăam aflat numele a doi dintre ei. Hotărârea lor se bazeazăpe nevoia de bani, mai ales că se apropie și campania electorală” în municipiul dintre vii, Drăgășani, s-a instalat spiritualitatea electorală. Pentru că s-a aflat că actualul primar ing. Bebe Iordache nu va mai candida, liberalii vor ieși la luptăpentru primul loc, în administrația publică locală, cu doctorul Alin Pavelescu ” circ mare și la Prundeni. Primarul dator vândut, Horia Horăscu zis „Faliment de Prundvilchim”, botezat contra cost „Primar de 3 stele” (și cu datorii cu carul), își are zilele numărate

” Zarvămare în comuna Vaideeni. Primarul localității, Ivan Jinaru – liberal din tată-n fiu, a ajuns în bătătura conservatorilor lui Dan Voiculescu. Acum, el este curtat de Emilian Frâncu, „Măndelul” liberalilor, ca săse reîntoarcă la vatră. Pentru cine nu știe, Ivan Jinaru a fost liberal și, datorităautocrației lui Frâncu și neprincipialității cu care își trateazăel colegii de partid, a trecut la PC. Pentru alegerile de primar din luna mai, liberalii și-au aruncat în luptăun candidat nou (vechi), pe Adam Jinaru, care va trebuie săse confrunte cu comunitatea din care provine (și de unde a plecat la conducerea ROMSILVA – Vâlcea), dar și cu vărul său Ivan. Ultimul sondaj făcut de liberali, dau ca sigurăvictoria actualului primar, care, cu subtilitate, ne-a declarat: „Îin mult la bugetul local și, de aceea, voi învinge din primul tur de scrutin. Vom economisi banii turului doi. Îmi voi lua ca viceprimari pe liberalii Adam Jinaru și pe Zâcă Apostoloiu, că tot suntem noi rude. Domnul Frâncu își va primi ceea ce merită: eșecul. Datoritălui și a ceea ce mi-a făcut, sunt perceput ca plecat de la liberali cu un șut undeva. Este fals și nu măintereseazăce spun unii sau alții. Ceea ce măintereseazăeste ce crede Frâncu despre mine, raportat la dorința lui de a măreîntoarce în PNL. O voi face, numai dacă pleacă din fruntea partidului și După ce-mi voi îndeplini angajamentele politice luate Față de Partidul Conservator”. Mai comentăm, Meline ?!

” La PNL – Vâlcea, politicianul cu cea mai bunăimagine și cel mai bun scor electoral (anticipat) este vicepreședintele Consiliului Județean – Cristian Buican. De departe, el este cel mai apreciat și iubit de colegii lui, fiind perceput ca reprezentantul generației de tineri politicieni, mai puțin vorbăreț și pragmatic. În comparație cu șeful său politic Emilian Frâncu, Buican este parfum. Vorbește puțin, face mult, are putere de convingere și a făcut din zona de nord a județului o zonăliberală. De va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cununa de lauri va fi a lui. În schimb, ultimul sondaj de popularitate, îl aratăpe Emilian Frâncu mic, mic de tot. Iar în interiorul partidului a ajuns minuscul. La ședințe numai el vorbește, își dăimportanța constructorului Columnei lui Traian și țipăla toată lumea, de s-a ajuns ca toți săfugădin calea lui, ca din calea unui câine turbat. Un grup de interlocutori ce provin din organizațiile teritoriale liberale din județ ne-au rugat să-i transmitem că s-au săturat de zgomote și larmă, de țipete și de furiile lui, rugându-l săînchidăușa de la partid pe dinafarăși, astfel, se va face liniște. Ceea ce am și făcut în liniște!

” Nu știm cât de adevărat este, dar se spune că viceprimarul Vali Monceanu – zis Moncy Poncy își ia, la fiecare sfârșit de săptămână, de la Cantina Socialăa Primăriei Râmnicului, cinci porții de mâncare ce ajung la o destinație necunoscută. Oricât de răutăcioși sunt zvonerii, noi nu ne alăturăm afirmațiilor lor, intuind că inimosul viceprimar ajutăvreo familie sărmană, abonatăla cantină, ce nu se poate deplasa acolo. Morala ne îmbie săafirmăm că Moncy Poncy nu este deloc liberal, cum nici țărănist nu e, ci, mai degrabă, este social-democrat. Doar ei sunt patronii sărăciei și de ani de zile cautăsăo stârpească

” Șase primari pesediști din sudul județului sunt deciși s-o vireze spre dreapta în viitorul foarte apropiat. Deocamdatăam aflat numele a doi dintre ei. Hotărârea lor se bazeazăpe nevoia de bani, mai ales că se apropie și campania electoralăși, fiecare, în comuna lui trebuie săle demonstreze oamenilor că a făcut ceva, nu că a tăiat frunze la câini cât a ținut mandatul. Cei mai mulți edili nu dau doi bani pe doctrinele politice, pe stânga sau dreapta, pe socialism sau liberalism. Pentru a mai prinde încă un mandat, primarii trebuie săfacă drumuri, alimentări cu apă, canalizări, în general, trebuie sărăspundănevoilor comunității. Și pentru toate acestea este nevoie de bani. Mulți bani. Tocmai din această cauză, partidul care le poate oferi fonduri pentru rezolvarea problemelor este, de cele mai multe ori, și opțiunea pentru acești primari. Și cum partidul aflat la putere este în măsurăsăofere primarilor ajutorul financiar de care aceștia au nevoie, este lesne de înțeles care este destinația finalăa primarilor nehotărâți. Acum este momentul ca PNL-iștii sămomească primarii cu fonduri; și slavăDomnului, bani sunt. La ultima ședințăa CJ, când s-au împărțit banii pe localități s-a văzut clar că grosul acestora s-a dus că tre primariile conduse de liberali.

” În municipiul dintre vii, Drăgășani, s-a instalat spiritualitatea electorală. Pentru că s-a aflat că actualul primar ing. Bebe Iordache nu va mai candida, liberalii vor ieși la luptăpentru primul loc, în administrația publică locală, cu doctorul Alin Pavelescu. În ultimul sondaj, acesta conduce detașat cu 45% din orientările electorale ale drăgășenenilor, pe când contracandidații săi nu însumează20%. Restul sunt nehotărâții sau frondiștii. Liderul organizației locale a PSD – ec. Vasile Bleotu îl va arunca în foc pe doctorul Ion Florea, candidatul său surpriză. Prietenii ex-deputatului Bleotu vor să-i facă și ei o surpriză. Au hotărât ca doctorului Alin Pavelescu săi se tipărească pe buletinele de vot semnul său electoral: urechea. Medicul liberal este ORL-ist. Dar ce se va face Vasilică PSD, că „surpriza lui”, doctorul Ion Florea este ginecolog Pe ce semn vor pune ștampila pesediștii și simpatizanții partidului?

” Circ mare și la Prundeni. Primarul dator vândut, Horia Horăscu zis „Faliment de Prundvilchim”, botezat contra cost „Primar de 3 stele” (și cu datorii cât carul mare), își are zilele numărate. Liberalii i-au găsit un contracandidat viabil, serios, demn și bun concetățean al prundenilor. De acum, gata cu țipetele în primărie, ignorarea solicitanților, fițele de Buftea și… afarădin instituție cu bustul primarului Horăscu ce și-a făcut statuie de viu, fără merite sesizabile. Vine liberalul Ion Nistorescu – demn reprezentant al lumii afacerilor din zonă, acreditat, la ultimul sondaj, cu 44% din sufragiile locale. Horăscu, „țeparul cu dinți de fier”, are doar 48% din exprimarea electoralălocală, ceea ce va conduce la turul doi de scrutin. Și atunci adio, mamă, Horică ! DNA-ul trece și pe la Prundeni. După schimbarea primarului, cei nouăsute de salariați ai Energomontaj-ului vâlcean își vor putea recupera datoria de la noua administrație ce se va instala. Alți oameni, alte realități

” Domnilor politicieni vâlceni (și în special cei din zona social democrației aliați cu falșii liberali), ce-ar fi dacă , spre exemplu, în Săptămâna Mare, când venirea Paștelui ar trebui săne găsească mai curați, toți cei vinovați de ruinarea României să-și mărturisească în public păcatele, marea minciunăsăse dezvăluie, săfie posibilăînlăturarea efectelor ei, săo luăm de la capăt, fără săne mai înșelăm unii pe alții, ca un popor unit?

” Barometrul nostru de opinie publică e vecina de la etajul șase, cea care ne dăbinețe, în fiecare zi, de la geamul apartamentului, pentru care, s-ar zice că are superglue pe el Deși dânsa știe că social-democratul Năstase-Șapte-Case or Șapte-Mătușe-Fabuloase e mai corupt decât cel mai avar om de dreapta, iar liberalul Tăriceanu – cel care i-a mărit pensia, precum cel mai al dracu’ om de stânga, cu toate astea, ea ține cu Năstase, din douămotive firoscoase. Unul, fiindcă românii nu-i considerăpe hoți oameni răi sau oameni proști, ci, din contră, îi considerădeștepți (mai ales atunci când nu uităsăfure și capra vecinului), iar pe cei onești ori curajoși îi considerăiremediabil proști sau nebuni. Doi, fiindcă Năstase, care locuiește în ditamai casele luxoase, exact ca alea din telenovelele-i frumoase, e susținut de Ivan Ilici, eroul Revoluției în direct, Primul Salvator al Îării, pe care orice român cu scaun la cap îl are intrat iremediabil la inima-i cât un dulap. Ne este clar? Ca săte lași mințit și jefuit în continuare de viitoarele și fostele Satane Roșii (Iliescu și Nastase – cel declarat de Ilici cu „o mare putere de penetrare”) trebuie săfaci parte din cei 16-17 milioane de români, care sunt împinși subtil săajungăîn cer: „Ferice de cei săraci cu Duhul, că ci a lor va fi Împărăția Cerurilor”. AMIN!

” Ghici ghicitoarea noastră Zilele acestea s-a dovedit că bieții pesediști n-au bani. O datorie din campania electoralădin 2004 i-a adus pe recuperatori la poarta partidului. Una bucatăfirmăde avocaturăcere aproape douămiliarde de lei vechi de la Consiliul Național condus de Adrian Năstase. Trandafiriii, dacă n-au câștigat alegerile, au uitat și de debite și de obligațiile că tre stat. Acum, dacă tot n-au grija fondurilor pentru pomeni, iar ei fac parte din topul miliardarilor, de ce dracu’ se mai cheamăsocial-democrați? Fiscu’ și Închisoarea Datornicilor trebuie să-și intre în atribuții și săpunăla punct impostorii și fariseii care au tâlhărit cu atâta nerușinare averea și bogățiile României. Șmecherii de cea mai joasăspeță, nu s-au săturat de jecmănit și vor din nou, cu și mai mare poftă, săse așeze în fruntea bucatelor țării, pe care săle jefuiască , sfidându-ne cu nerușinarea specifică acestui soi de infractori. Știați că PSD-ul a pierdut alegerile, guvernarea și supremația națională, datoritămanevrelor făcute de „soldații” lor de la Vâlcea? Dacă unii politicieni și afaceriști locali nu-l scoteau în decor pe Matei Vintilă, social democrația românească mai avea doi parlamentari, din Vâlcea și, pe general, Uniunea PSD – PUR avea cu un parlamentar mai mult decât Alianța D.A. Atunci, cine era premier și cine guverna țara? Blestemul pierderii alegerilor se numește Matei Vintilă. Acum se va numi Mircia (Gutău) Matei (Vintilă). Oare cum se vor numi șmecherii de afaceri, pe numele lor de botez?

” Pataliputra