Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” biciclistul pelegrin Victor Stănculescu a fost adus în PNL cu mari sacrificii, pentru a le sufla în ceafătinerilor politicieni de perspectivăcu personalitate și onorabilitate Cristian Buican, Bogdan Pistol, Bogdan Badea, Adrian Pandurașu ” potrivit părerii sale, exprimatăîn numărul 372 al cotidianului pe care-l conduce, ziaristul Silviu Popescu crede că PSD-ul este bolnav și că „doctorul” Ioan Câlea îl va înzdrăveni, pregătindu-i victoria

” Mustăciosul liberal șef, Emilian Frâncu se tot laudăcu noua sa achiziție politică , biciclistul pelegrin Victor Stănculescu, că țărător pe traseul PMR – PRM – PNL. El a fost adus în partid cu mari sacrificii (a se citi momeli financiare substanțiale), pentru a le sufla în ceafătinerilor politicieni de perspectivăcu personalitate și onorabilitate Cristian Buican, Bogdan Pistol, Bogdan Badea, Adrian Pandurașu ș.a. Numai că lupii tineri liberali, aceia care au dus greul în campaniile trecute, au lipit afișe, au primit înjurături de la adversari pentru credința politică și tenacitatea electorală, și-au sacrificat liniștea familialăsau au suportat critici (uneori) nemeritate din partea presei locale, pun de o răzmerițăde pomină. Nu-l vor pe „vadimist” lângă ei și gata. Simt că apare un nou „Ion Nicolae – El servitores”, biciclist plecat tot din bătătura PRM-istăși se feresc ca dracu’ de tămâie să-l aibăalături și pe ăsta. Așa că viața politică vâlceană trebuie săse aștepte la ce se așteaptămai puțin. De unde se vede că Frâncu nu știe săpiardăși, voința lui de a fi „jupân” cu orice preț, nu are asemănare, că lcând totul în picioare, de la demnitate la onoare. Traseiști din aceștia, ca Nicolae sau Stănculescu, vor fi mereu, vor sta la intersecție între bulevardul cel mare al afirmării și ulița ridicolului, luând mereu „tramvaiul” în direcția ce li se pare favorabilă. însă vor rămâne doar niște traseiști ce au făcut umbrăpământului degeaba. Niciodatăelectorii serioși nu vor putea înțelege cum poți săte muți de la PRM la PNL, sădevii, din om de stânga, om de dreapta, că în politică nu poți fi ambidextru. În viațăse mai poartă, că articolul 200 din Codul Penal nu mai incrimineazăcurvărășeala între bărbații dedați desfrâului sexual și masturbării intelectuale.

” Deputatul PNL, Emilian Frâncu, a început, din nou, săarunce cu săgeți veninoase în adversarii săi politici, pe care nu-i poate înțelege de ce nu-l plac pe că țelușul său de curte, nonvaloarea penelistă- Ion Nicolae. Orb la micimea minții și caracterului minerului cu dinți de aur, Frâncu îl apărăîn fața opiniei publice, ca un dulău bolnav de turbare, neconștientizând că -și pierde și ultima urmăde credibilitate ce i-a mai rămas. „Măndel” a spus despre Romeo Rădulescu (care și dacă s-ar chinui n-ar putea săfie atât de mic politic ca și Nicolae) că este un „june imberb”, un „looser etern”. Păi expresia asta i se potrivește de minune lui Nicolae care nu numai că este un „imberb cu mustață”, un „looser perfect” și un „neica nimeni” al vieții publice vâlcene, însă , cu certitudine, el este o veritabilăeroare a conceptului politic, dar și o glumămacabrăși stupidăa mamei naturi. Cum poate „Măndelul” săarunce cu venin în Romeo Rădulescu, suspectându-l chiar și de prostie, în condițiile în care totalitatea jignirilor care îi vin la gurăși pe care simte nevoia săle spunăca săfacă paradăpublică , poartăun singur nume și se potrivesc toate, perfect, celui mai negru, burtos și mustăcios din PNL: Ion Nicolae. Dar Frân(t)ul a pierdut total controlul asupra realității și vedere valori acolo unde toți ceilalți semnalăm afluența de nulități, vorbește în dodii, făcând o politică a minciunii, cea care, nu-i așa?, l-a consacrat în viața politică . Emilian Frâncu este un politician de carton presat în chingile inconștienței de sine, care speră, din nou, săducă în eroare mulțimea tăcutăși amorfă. Electoratul. Atât înseamnă pentru el. cineva nu crede, săprivească în jur.

” Potrivit părerii sale, exprimatăîn numărul 372 al cotidianului pe care-l conduce, ziaristul Silviu Popescu crede că PSD-ul este bolnav și că „doctorul” Ioan Câlea îl va înzdrăveni, pregătindu-i victoria. Un titlu pompos deschide prima paginăa ziarului, scoțând în evidențăcă fostul cerber al agriculturii socialiste județene a ajuns „doctor” și că prin această calitate va duce PSD-ul pe culmile de glorie și de progres de altădată. Săo luăm mărunt. Inginerul agricol Ion Câlea s-a apucat de politică , părăsind ceea ce îi era mai drag lui agricultura. Desigur, ajungând la vârsta pensionării, trebuia săfacă și dumnealui ceva, drept pentru care a fost „propulsat” în vârful piramidei social-democrate vâlcene. Ajuns aici, s-a înscris la doctorat, obținând – cu destulăușurință- doctor în agricultură. La ce i-ar fi folosit, Doamne?! Dacă era „tare-n tată”, trebuia ca pe vremea lui Ceașcă săse facă doctor în meserie. Dar, nu, atunci trebuia săîndeplinească niște condiții și nu orice ciuri-buri primea această onoare. După Revoluție, doar cine nu a vrut nu și-a cumpărat facultăți, masterate sau doctorate. Acum, noi nu spunem că politicianul agronom și-a cumpărat noua calitate cu care-l împăuneazăacest „brown nose” ziarist, dar nici că bine nu sunăsă-și împăuneze existența la bătrânețe cu ceea ce nu a reușit niciodatăcând era în putere. Dar știți de ce s-a pronunțat „nașul maro” că agronomul pesedist pregătește victoria organizației sale în alegeri? Ca să-i dea niscai lovele mai multe, pentru publicitate, în campania electorală. Doar că ceea ce nu știe Silviu Popescu este că nu Câlea dăbanii. că zice – peste tot – că nu are. Iar cine-i dă, a primit atât de multe insulte și calomnii de la el, încât dacă -i va da ceva bani de-o ciorbăși de-un mic. Sursele noastre ne-au transmis că trei sferturi din membri organizației PSD Vâlcea sunt nemulțumiți de prestația politică a liderului lor, drept pentru care, în campania electoralădin luna mai, îl vor trimite pe distinsul doctor agronom, la țară , săsalveze agricultura, că doar pentru asta s-a făcut doctor, nu? Agricultura-i bolnavă, din lipsăde agronomi cu doctorat și politicul, din lipsăde oameni care știu că credibilitatea și prezența socialăpozitivădăbine electoral.

” La bursa zvonurile județene, s-a lansat ipoteza că intrarea în PNL a tânărului avocat Victor Stănculescu a fost doar pentru a destabiliza poziția de președinte a lui Emilian Frâncu. Se pare că avocatul va fi unealta de care se vor folosi dușmanii din partid ai lui Măndel pentru a se descotorosi de el. Ideea pe care se bazeazădisidenții din PNL este următoarea: săpunămâna pe caseta compromițătoare, în care Frâncu dădea de zor sfaturi erotice unor tinere venite la preselecția organizatăde postul TV Vâlcea, care se aflăîn posesia lui Stănculescu și sădea fuguța cu ea la șefii de la București pentru a-l discredita pe Măndel. Treaba asta se face în mare secret și ar trebui săaibăfinalitate înaintea începerii campaniei electorale pentru locale, tocmai pentru ca Frâncu sănu mai aibăniciun cuvânt de spus în întocmirea listelor de candidați. Poziția de lider maximo a lui Măndel a început săse clatine de la ultima ședințăa Biroului Politic Teritorial, când o largămajoritate a votat împotriva desemnării lui Ion Nicolae drept candidat la Primăria Râmnicului. Ăsta a fost primul semn al decă derii lui Frâncu. Noi nu putem decât săsavurăm spectacolul și săspunem: „Încaieră-i drace!”

” Pataliputra