Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” Dumitru Bușe, președintele de la consiliul județean, a dat, la sfârșitul anului trecut, prime doar angajaților pe care îi are la inimă. Gurile rele spun că Bușe, apreciază, în mod deosebit, angajații care se dovedesc a fi persoane de încredere și care îl ajută, atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor de interes mai mult personal ” scandal monstru în handbalul feminin românesc. Învinsăîn premierăîn actualul sezon al Ligii Naționale la Brașov, de Rulmentul, scor 27-26, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea amenințăcu măsuri extreme: retragerea din campionatul de handbal feminin ” Parchetul General l-a numit pe Nistor că lin ca procuror șef al Serviciului Teritorial Pitești, pentru o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 7 ianuarie 2008. Nistor că lin are o vechime în magistraturăde peste 12 ani, din care 8 ani ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecă toria Drăgășani, Parchetul de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea ” în sfârșit, o veste bună: Regia AutonomăAdministrația Patrimoniului Protocolului de Stat nu va mai prelungi contractele de închiriere pentru locuințele ocupate de foști demnitari

” Dumitru Bușe, președintele CJ Vâlcea, a dat, la sfârșitul anului trecut, prime doar angajaților pe care îi are la inimă. Restul au trebuit săse mulțumească cu firimiturile aruncate în scârbăde nea Mitică , care, astfel s-a răzbunat pe toți cei care, de-a lungul anului, i-au atras atenția că are mari lacune în modul de organizare a activității din Consiliul Județean. Gurile rele spun că Bușe, apreciază, în mod deosebit, angajații care se dovedesc a fi persoane de încredere și care îl ajută, atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor de interes mai mult personal. Mai bine zis, Bușe are, în Consiliul Județean, direcții pe care le iubește și altele a că ror activitate o critică cât e ziua de lungă. Carmen Alexandrescu este unul dintre subalternii pe care nea Mitică îi prețuiește cel mai tare. Nu datorităcompetenței sale nemaipomenite și nici măcar a fizicului (între noi fie vorba Alexandreasca seamănăcu o furie roșie), ci pentru că aceasta, obedientădin fire, îl ajutăpe președinte atunci când acesta se aflăla ananghie. Și pentru că Bușe este un tip care știe să-și alinte că țelușii de casă, i-a oferit lui Carmen Alexandrescu, posibilitatea săse plimbe, pe bani publici, în mai toată Europa. Și pentru a dovedi că cele spuse de noi au un real suport în realitate, statisticile aratăcă aceasta se află în topul plimbăreților din banii publici, dar și în topul salariaților CJ care au încasat sume colosale din ore suplimentare.

” Scandal monstru în handbalul feminin românesc. Învinsăîn premierăîn actualul sezon al Ligii Naționale la Brașov, de Rulmentul, scor 27-26, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea amenințăcu măsuri extreme. „Ne vom retrage din campionat în cazul în care nu se va decide rejucarea partidei cu Rulmentul”, au anunțat vâlcenii, care se gândesc sănu le mai permităpropriilor jucă toare sămeargăla echipa națională. Oltchim le pregătește ceva și arbitrilor: îi va da în judecatăpentru tolerarea jocului dur al brașovencelor. În instanțăva fi chematăși Mariana Târcă , acuzatăcă a încurajat agresivitatea elevelor sale, care au accidentat grav două handbaliste ale Oltchimului: Steluța Luca și Roxana Gatzel. În 2007, Oltchim a cucerit toate trofeele în competițiile la care a participat: cupa, campionatul și Cupa Cupelor.

” La propunerea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Codruța Kovesi, a dispus delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului Teritorial Pitești a lui Nistor că lin, procuror în cadrul DNA – nivel central, pentru o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 7 ianuarie 2008. Nistor că lin are o vechime în magistraturăde peste 12 ani, din care 8 ani ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecă toria Drăgășani, Parchetul de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea și DNA nivel central (din data de 1 ianuarie 2006) și 4 ani ca avocat în cadrul Baroului Vâlcea. Potrivit regulamentului de ordine interioarăal DNA, între atribuțiile procurorului șef al serviciului teritorial figurează: coordonarea, îndrumarea și controlul activității personalului din serviciu, a activității de urmărire penalădesfășurate de procurori și de ofițerii de poliție judiciară, verificarea rechizitoriilor întocmite de procurorii din serviciu, efectuarea urmăririi penale în dosare ale serviciului și participarea la ședințele de judecatăși examinarea legalității și temeiniciei soluțiilor de netrimitere în judecatăetc.

” În sfârșit, o veste bună: Regia AutonomăAdministrația Patrimoniului Protocolului de Stat nu va mai prelungi contractele de închiriere pentru locuințele ocupate de foști demnitari. Cel puțin așa susține secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, care a declarat că foștii demnitari vor putea cumpăra locuințele pe care le ocupăîn prezent doar dacă acestea nu vor fi catalogate de Guvern, După o selecție atentă, drept locuințe de serviciu sau de protocol. Ilie Bolojan susține că în cazul contractelor de închiriere care au expirat, conducerea RA-APPS a acceptat săle prelungească doar până la 1 ianuarie 2008. Ulterior, imobilele vor fi vândute. Excepție fac cele că rora Guvernul le va da destinația de locuințe de serviciu, de protocol, sedii de ambasade sau sedii de instituții publice. Acestea vor trece în proprietatea publică a statului. Lista cu imobilele care vor fi scoase la vânzare va fi reglementatăprintr-o hotărâre de Guvern. În cazul contractelor care expirăDupă 1 ianuarie 2008, RA-APPS va risca rezilierea acestora chiar dacă s-ar putea pomeni cu procese, susține Bolojan. „Când apare hotărârea de guvern, peste două luni de zile de la data publică rii legii, imobilele care nu se vând, locuințele de protocol, în momentul acela își schimbăstatutul. În momentul în care se schimbăstatutul, intrăîn domeniul public, pentru că azi nu sunt în domeniul public, și atunci le reziliez contractul”, a spus Ilie Bolojan, secretar general al Guvernului.

” Sindicatul Național al Polițiștilor cere modificarea în regim de urgențăa legislației referitoare la infracțiunile de ultraj. Mai precis, reprezentanții polițiștilor cer pedepse mai aspre. Sindicatul Național al Polițiștilor cere înăsprirea pedepselor pentru că în ultimul an, numărul cazurilor în care polițiștii au fost bătuți sau amenințați în timpul misiunilor a crescut cu 40% Față de anii trecuți. În 2007, 213 agenți de ordine publică au fost ultragiați și doar în 21 dintre cazuri, agresorii au fost reținuți. Reprezentanții sindicatului spun că actuala lege este favorabilăcelor care comit ultrajul, astfel încât magistrații nu pot dispune măsura arestării preventive. Statisticile aratăcă 48% dintre infracțiunile de ultraj s-au comis în mediul urban și mai mult de jumătate dintre ele sunt comise pe timpul nopții. În 69% dintre cazuri polițiștii au fost loviți, iar în 31% au fost amenințați cu topoare, cuțite, coase și chiar drujbe pornite.

” Omul de afaceri româno-francez Adrian Costea, suspectat că ar fi deturnat zeci de milioane de euro din contracte cu statul român, a fost condamnat, azi, 9 ianuarie 2008, la Paris, la trei ani de închisoare, din care 30 de luni cu suspendare, și plata unei amenzi de 150.000 de euro. Adrian Costea, fost consilier personal al lui Ion Iliescu, a fost trimis în judecatăîn iunie 2006, dar decizia a fost completatăcu noi probe de că tre magistrații francezi și a rămas definitivăîn data de 29 decembrie 2006. Sentința ar fi trebuit pronunțatăanul trecut, dar a fost adusăla cunoștințăinculpaților abia ieri, precizeazăRadio România Actualități. În același dosar, soția lui Costea, Valentina, a fost condamnatăla doi ani de închisoare cu suspendare.

” Banca Internaționalăpentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) va acorda un credit în valoare de 66 milioane de euro pentru Hidroelectrica. Banii vor fi folosiți pentru retehnologizarea echipamentelor de la centrala hidroelectrică Lotru-Ciunget din județul Vâlcea, respectiv pentru acordarea de asistență tehnică pentru dezvoltarea instituționalăa societății. Împrumutul are o perioadă de grație de cinci ani și va fi rambursat în 17 ani. Noi sperăm că acești bani vor fi folosiți, într-adevăr, pentru retehnologizarea echipamentelor și nu pentru a umple buzunarele unora.

” Potrivit sondajului „Oameni de încredere”, efectuat în luna august 2007 de compania IMAS, la cererea revistei Reader’s Digest, dat publicității la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, politicianul ocupăultimul loc în categoria „profesii”, iar pompierul, primul loc.
Locurile doi și trei, la categoria profesii, sunt acordate pilotului și cercetătorului, aceștia fiind urmați de doctor, farmacist, preot, actor, cântăreț. Pe ultimul loc – 30 – la aceastăcategorie se situeazăpoliticianul, el fiind precedat, în ordine descrescă toare, de agentul imobiliar, judecă tor, avocat. Pe locul 23 la încrederea acordatăunor profesii, se situeazăziaristul. Sondajul a fost efectuat pe un număr de 1.245 de respondenți din toată țara, cu vârste de peste 18 ani, care au fost rugați sădea o notăde la 1 la 10 încrederii pe care o acordăunei liste de 100 de personalități prezentate.

” Pataliputra