Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

populism, ipocrizie, bătaie de joc, așa poate fi denumităprestația pesediștilor ” actuala conducere a Prefecturii Vâlcea și-a intrat în pâine cu un exces de zel demn de invidiat chiar și pentru un novice ” prin cabinetele de administrație și cancelariile politice vâlcene, circulăzvonul precum că fostul liderul PNL – Emilian Frâncu ar vrea săplece din PNL ”

” Populism. Ipocrizie. Bătaie de joc. Așa poate fi denumităprestația pesediștilor, După scoaterea lor de la guvernare. După cum era și de așteptat, liderul PSD – Mircea Geoană, a ieșit imediat la rampa politicii, declarând: „Mai sunt 45 de zile până la primul tur (la prezidențiale – n.r.) și mai sunt câteva zile până când Guvernul Boc II va trebui săplece acasă. (…) Marți, 13 octombrie, va fi ziua în care ghinionul se va sparge (ziua dezbaterii moțiunii – n.r)”. Vaaai, este bunătreaba! Dacă a ajuns ateul Geoanăsăcreadăîn superstiții, este grav, pentru că , în viitor, cam atât i-a mai rămas: sămai treacă o turăpe la biserică și săcreadăîn ziua de marți 13. Și ce rezolvăcu asta? Vorbe goale. În loc săne prezinte ideile și proiectele politice, pesediștii se bat sătrântească guvernul, ca sănu cumva sătreacă legea cu pensiile și clientela lor (securiștii și activiștii p.c.r.) să-și piardăprivilegiile. Culmea e că Legea pensiilor a fost elaboratăde Ministerul Muncii, cu fost ministru Sârbu, al PSD, la comandă. Numai că la ei ipocrizia e mare. Oricum, în caz de avarie la guvern, calculele sunt făcute. Pe viitorul premier, îl numește tot Băsescu, deci el numește pe cine vrea. Și dacă acesta este respins de două ori, se dizolvăParlamentul. Unde nu dăDumnezeu! Credeți că se va ajunge până acolo? Nu se va întâmpla. Noul guvern va fi respins odatăși a doua oarăva fi propus imediat După alegeri, când noul președinte, același Traian Băsescu, va putea propune pe cine vrea, pentru că Parlamentul nu va risca sărespingăpropunerea, pentru a fi dizolvat. Deci cine e mai „prostănac”, în toata povestea asta? De ce credeți că Geoanăa anunțat că partidul său susține moțiunea PNL, numai După ce PSD-ul a luat la puricat și a făcut modifică rile de rigoare în textul respectiv, eliminând toate referirile la guvernarea PSD-PDL, dar lăsând numai pe cele cu referire la ultimele zile, După ce PSD a plecat din guvern. Bineînțeles că toată lumea știe acest lucru și nici măcar mercenarii fanatici nu sunt atât de tâmpiți încât săcreadăcă România o duce rău datorităultimelor zile de guvernare fără PSD. Geoanăși PSD-ul nu sunt altceva decât niște prefăcuți. Vor săaducă România în haos total, folosindu-se de toate ilegalitățile posibile. În Parlament ei taie și spânzură, depun moțiuni, cer suspendări, cer demiteri… practic demoleazătot. Dar de data asta o vor încasa urât de tot. Atât PSD, cât și PNL.

” Săfii uitat românii că avem asupra noastrăblestemul strămoșilor?

Flămând și gol, făr-adăpost,

Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut,

Și m-ai scuipat și m-ai bătut

Și câine eu ți-am fost!

Ciocoi pribeag, adus de vânt,

De ai cu iadul legământ

Să-ți fim toți câini, lovește-n noi!

Răbdăm poveri, răbdăm nevoi

Și ham de cai, și jug de boi

Dar vrem pământ!


O coajăde mălai de ieri

De-o vezi la noi tu ne-o apuci.

Băieții tu-n război ni-i duci,

Pe fete ni le ceri.

Înjuri ce-avem noi drag și sfânt:

Nici milăn-ai, nici crezământ!

Flămânzi copiii-n drum ne mor

Și ne sfârșim de mila lor –

Dar toate le-am trăi ușor

De-ar fi pământ!


De-avem un cimitir în sat

Ni-l faceți lan, noi, boi în jug.

Și-n urma lacomului plug

Ies oase și-i păcat!

Sunt oase dintr-al nostru os:

Dar ce văpasă! Voi ne-ați scos

Din case goi, în ger și-n vânt,

Ne-ați scos și morții din mormânt; –

O, pentru morți și-al lor prinos

Noi vrem pământ!


Și-am vrea și noi, și noi săștim

că ni-or sta oasele-ntr-un loc,

că nu-și vor bate-ai voștri joc

De noi, dacă murim.

Orfani și cei ce dragi ne sunt

De-ar vrea săplângă pe-un mormânt,

Ei n-or ști-n care șanț zăcem,

că ci nici pentr-un mormânt n-avem

Pământ – și noi creștini suntem!

Și vrem pământ!


N-avem nici vreme de-nchinat.

că ci vremea ni-e în mâni la voi;

Avem un suflet încă -n noi

Și parcă l-ați uitat!

Ați pus cu toții jurământ

Săn-avem drepturi și cuvânt;

Bătăi și chinuri, când țipăm,

Obezi și lanț când ne mișcă m,

Și plumb când istoviți strigăm

că vrem pământ!


Voi ce-aveți îngropat aici?

Voi grâu? Dar noi strămoși și tați

Noi mame și surori și frați!

În lături, venetici!

Pământul nostru-i scump și sfânt,

că el ni-e leagăn și mormânt;

Cu sânge cald l-am apărat,

Și câte ape l-au udat

Sunt numai lacrimi ce-am vărsat –

Noi vrem pământ!


N-avem puteri și chip de-acum

Sămai trăim cerșind mereu,

că prea ne schingiuiesc cum vreu

Stăpâni luați din drum!

Sănu dea Dumnezeu cel sfânt,

Săvrem noi sânge, nu pământ!

Când nu vom mai putea răbda,

Când foamea ne va răscula,

Hristoși săfiți, nu veți scă pa

Nici în mormânt!

” Actuala conducere a Prefecturii Vâlcea și-a intrat în pâine cu un exces de zel demn de invidiat chiar și pentru un novice. Cum orice exces dăunează, grav, ori sănătății, ori imaginii, ori relațiilor nici cei doi locatari de la etajul I al Prefecturii nu au făcut excepție de la această regulă. Prefectul democrat-liberal și directorul lui de cabinet au încurcat cererile de acreditare a jurnaliștilor cu cele de angajare. Presarii acreditați, deja, de fosta conducere, s-au trezit cu un mail în care li se cerea sătrimităîn format electronic: două fotografii, copie După buletin plus una bucatăCV. Motivul: evitarea nebunilor din media, doar că afecțiunile medicale, indiferent de natura lor, nu sunt trecute în CV.

” Schimbarea din funcții a directorilor numiți sau girați de PSD a creat o nouă”materie primă” pentru instanțele de judecată. La ordin, mulți directori trandafirii au intrat în concedii medicale, „boala” lor fiind plătitădin banii celor înscriși la Casele de Sănătate, iar cei care vor câștiga procesele, în instanțe, vor primi banii câștigați (fără efort productiv) de la Bugetul Statului. Și într-un caz și în celălalt, tot populația activăeste sacrificată. Acum, pe criza asta, numai pesedisme din astea ne mai lipseau. După noi, potopul – și-au zis cei care vor intra în istoria țării cu sintagma „Nica sau nimic”, politicieni lași și fără caracter. Doar ei săstea cu gura pe ciolan, iar electorilor care i-au făcut cu burta mare li se aruncă oasele. Oare se vor trezi electorii de la sate, să-i împroaște cu tuș negru, pe fariseii politicieni, la vot? Când, unde și cum?

” Prin cabinetele de administrație și cancelariile politice vâlcene, circulăzvonul precum că fostul liderul PNL – Emilian Frâncu, ar vrea săplece din PNL. Cei care acrediteazăo astfel de idee spun că învingerea ce a suferit-o, la șefia partidului, i-a determinat acestuia furia, pe fondul principiului „Eu te-am făcut (organizație), eu te distrug”. La negocierile ce se poartăcu PD-L-ul, un emisar pretinde susținerea candidaturii sale, la Consiliul Județean, în anul 2012, o funcție de conducere în organul executiv portocaliu și apărarea sa, în caz că va fi ținta atacurilor din presa locală. După cum îl știm pe Emilian Frâncu sau, mai bine zis, După cum îl știm cât de orgolios este, mai că ne vine săcredem că zvonul este adevărat. Numai că tot nu-l credem în stare de trădare, pentru că este imposibil ca sufletul său săfie tot plin de egoism, răutate și prostie. Nu, Frâncu nu va trăda cauza liberală! Dar ce se face el, acum, când ai lui conducă tori lași și binecunoscuți trădători în istorie (în 1945 ei au trădat democrația și i-au adus pe comuniști la putere, iar în 2006, l-au trădat pe Traian Băsescu, încuscrindu-se cu PSD-ul), au refăcut alianța PSD-PNL. La dracu’: stânga ideologică , cu dreapta, s-au „însurat”, fiind de același sex politic. Se credea că această „cununie” vine ca anusul contra naturii, dar iatăcă s-a putut. Pe acest fond, în noua alianță, Frâncu va trebui să-l vadămereu pe liderul PSD – Ion Câlea, lângă colegii lui liberali și se știe bine că voma va deborda în ambele partide vâlcene. Așteptăm cu interes, ce politicul și politicienii au ales. Pentru electori, vin ai noștri, pleacă ai noștri, alegătorii merg la vot, ca proștii. Știm sigur peste 1000 de vâlceni care de-abia așteaptăcompromiterea Frâncului și trecerea lui la PD-L. Pentru oameni ca el, rațiunea este floare rară, atunci când vanitatea mustește peste educație și caracter.

” Pataliputra