Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” ieșirea PSD-ului de la guvernare a supărat mulți demnitari ” o schimbare surprizăse va produce la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Vâlcea ” cu toții știm că istoricul Florin Epure, a fost înlocuit la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național de „pecista” Vetuța Ciocan ” iar e de vinăBăsescu, pentru că liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, și-a amânat lansarea candidaturii la prezidențiale ” nu putem spune că ne bucurăm că zboarădin funcția de director de la Hidroserv, Ștefan Prală. „Clona” lui Dumitru Persu nu are nimic cu managementul acestei societăți și chiar nu se mai putea cu el la timonă” gata, ne-am adus aminte cine a declanșat vendeta schimbărilor de directori în județ „

” Ieșirea PSD-ului de la guvernare a supărat mulți demnitari social-democrați, primari sau simpli membri de partid. Nu puțini sunt aceia care-l înjurăpe Mircea Geoanăpentru că se lasăcondus de „vanGhelie”, semianalfabetul ajuns primar în sectorul 5 al Bucureștiului. Și, tot la fel, sunt mulți cei care se gândesc săsarăîn barca PD-L-ului. Numai vineri, săptămâna trecută, 18 parlamentari au trecut la PD-L, din care 15 sunt de la PNL și 3 de la PSD. În județul nostru, un număr de 12 pesediști, din care 5 sunt primari, și-au manifestat dorința de a trece în partidul lui Mircea Gutău (primarii, în calitate de independenți susținători), iar 8 peneliști au și semnat trecerea în partidul învingătorilor. Numărul celor care nu mai vor săfie lângă lătrăii care nu propun programe sau idei pentru ieșirea din crizăși-l înjurătoată ziua pe Traian Băsescu crește în continuu. Cine zicea că toamna pleacă cocorii, tot așa cum în partide se produc mutații de activiști?

” O schimbare surprizăse va produce la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Vâlcea. Actualul director Marian Stoica va fi schimbat cu doctorul George Brânzan, pedelist de conjunctură, de doi ani încoace. De ce surpriză? Pentru că doctorul Stoica este cuscrul liderului PD-L Vâlcea – Mircia Gutău. Sperăm că anunțata schimbare săfie doar o glumă, pentru că lui George Doru Brânzan îi va fi foarte greu de manageriat, din lipsa experienței de profil și de…bani.

” Cu toții știm că istoricul Florin Epure a fost înlocuit la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național de „pecista” Vetuța Ciocan. Și ce dacă Florin Epure și-a recâștigat funcția din care a fost schimbat abuziv, prin instanța de judecată, că mai mare decât PSD-ul nu-i nimeni în țara asta. Numai că , Dumnezeu drăguțul nu-i pesedist și iatăcă Vetuța și-a făcut catrafusele (și așa era paralelăcu știința, deservirea științifică , arta, cultura și istoria) și a zburat din cabinetul lui Epure. În acest context, conducerea PD-L, cu ocazia „marilor schimbări”, unde primeazăcriteriul competenței și valorii, i-a acordat credit doctorandului Florin Epure, reînscă unându-l pe postul de pe care a fost alungat samavolnic, de niște impostori ai domeniului. Dar nu înainte de a demisiona din PNL. că așa merg treburile în politicul românesc.

Iar e de vinăBăsescu, pentru că liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, și-a amânat lansarea candidaturii la prezidențiale, anunțate pentru sâmbătă3 octombrie, din cauzăcă nu a mai primit aprobarea de a închiria sala Operei Române pentru această dată! Zăbăucul național a afirmat că decizia de a nu ni se mai permite închirierea sălii Operei Române a fost luatăde conducerea instituției culturale După un telefon al ministrului Culturii, Theodor Paleologu, care, din informațiile lui, a primit ordin, la rândul său, de la Traian Băsescu. Iatăcum Traian Băsescu a ajuns săfie vinovat și pentru lansările eșuate ale contracandidaților săi. Dacă o săiasăiar președinte, va fi de vinăși pentru eșecul în alegeri al contracandidaților săi. Deci, el e de vinăpentru toate. Ce mai așteptați fraților, dați-l în judecată, pârâți-l la UE, la CEDO, la americani, la ruși (Patriciu, Antonescu, Iliescu, fuga la Moscova, cu „tributul”!) dați-i în cap, împușcați-l, faceți ceva, că vămănâncă de vii. Dar voi nu trebuie săfaceți nimic, sănu convingeți cu nimic? Un proiect ceva, o strategie să-i convingeți pe oameni că meritați săfiți președinți? că dacă aveți așa ceva în cutia craniană, puteți săvălansați și de pe un deal, sau pe un câmp, că veți fi aleși. E și mai ieftin. Altfel, văputeți sui și în baloane, și în balcoane și pe acoperișul Casei Poporului, că tot degeaba.

” Nu putem spune că ne bucurăm că zboarădin funcția de director de la Hidroserv, Ștefan Prală. „Clona” lui Dumitru Persu nu are nimic cu managementul acestei societăți și chiar nu se mai putea cu el la timonă. Nu era omul potrivit, la locul potrivit. A venit Ignatul și pentru el, nemulțumiții din această firmăsimțindu-se insultați prin numirea la comanda unității tehnice a unui revoluționar cu patalama, care patalama i-a născut o facultate (absolvită”la Barieră”) și masterate câștigate pe zâmbet de Mona Lisu, că Mona Lisa este la Luvru, în Paris. Din toată această aventurăcu „sus Prală, jos Prală”, tot el a ieșit păgubit, nu colectivul de la Hidroserv. Acum un an, După cum i s-a plâns revoluționarului Ion Ilici Iliescu, la sediul din Kiseleff, el a cheltuit – din banii proprii – peste două miliarde de lei, ca săiasăparlamentar și a ajuns de-abia director. Iar, de acum, a ajuns… NIMIC. Dacă toți directorii numiți de PSD, în „directoratele” vâlcene, au cheltuit miliarde de lei, precum zice Ștefănițăvodă, de ce nu au făcut cu toții presiuni asupra lui Geoană, ca sănu iasăde la guvernare? Ce, alt „Nica sau nimic”, nu mai aveau prin bătătură? Întrebarea care se pune, După schimbarea numiților politic în funcții manageriale, este dacă „returații” la partid și-au mai scos câte ceva din cheltuielile făcute la numire? că , deh, clientela politică , dă, dar mai și ia plasă!

” Surse demne de încredere dau ca sigurăschimbarea de la comandăa inspectorului șef al IJP Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, din motiv de susținere pesedistă. Informații de la IGPR spun că luni, 5 octombrie, o comisie neutrăva verifica temeinicia notei obținutăde comisarul șef Sărdărescu la examenul de promovare și, cu siguranță, chemat la verificare, îi vor fi puse aceleași întrebări cu ale că ror răspunsuri a luat nota mare și a fost promovat. Asta ca săse elimine suspiciunea ajutorului dat de nașul său, chestorul Cristian Fainiș (inginer ca și Nicolae Sărdărescu), ministru secretar de stat, numit în funcție la MIRA, în martie anul acesta. Vedeți, dacă se amestecă politicul chiar și în principala instituție coercitivăa statului, praful se alege de competențăși de valoare! Dar și de bucuria celui numit în funcția de sinecură.

” Gata, ne-am adus aminte cine a declanșat vendeta schimbărilor de directori în județ. Cine putea fi altul decât bolșevicul de Dumitru Persu? De-alungul celor aproape 20 de ani de așa-zisăpolitică democrată, Persu a fost „jupân” sub toate conducerile PSD. Antrenat în cadrul muncii de partid PCR-ist, el știe bine sătămâieze și sățină”și cu Crucea și cu Popa Burducea”. Veșnic activistul pesedeu a tras sforile, a numit și a destituit, așa cum au vrut mușchii lui. Sănu ne amintiți de Iulian Comănescu sau Ion Cîlea, că tot Persu a fost mai tare ca acești președinți moderați, obiectivi și cinstiți. Le era rușine de rușinea lui și l-au lăsat în plata Domnului. Doar în perioada 1996-2000, pe vremea Convenției Democrate, Mitică al lui Persu din Măldăreștii Vâlcii nu a „că lărit” partidul. Dar odatăcu recâștigarea puterii, în 2ooo, pesedeul județean a trecut la schimbări TOTALE de directori. La una din conferințele de presă , de la PSD-ul de atunci, Dumitru Persu a spus: „Îi vom da afarăpe toți directorii numiți de țărăniști. Sănu mai rămână niciunul, nici măcar de sămânță”. Invitat săraționeze și săse gândească că dătonul la revanșe ;i răzbinări, pentru că PSD-ul nu va fi veșnic la putere, el a declarat: „Nimeni nu ne va mai putea da jos de la putere! (vaaai de tine și de ai tăi, comunistule dictator!) și pe învingători nu-i mai întreabănimeni cum au învins sau ce vor face După victorie”. Numai că , uite, PSD-ul nu mai este la putere și scara valorii s-a răsturnat cu fundul în sus. Neavând cu cine-l înlocui pe „Nica și nimic”, pesediștii au fost nevoiți săsarădin schema guvernării și acum are loc o nouă”mare schimbare”. Măi, perdanților de funcții. Pentru banii cheltuiți la înscă unare și nerecuperați, duceți-văla Persu săvădespăgubească . Are balta pește, dar nu onoare!

                                                                                                                   ” Pataliputra