Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

pe lângă trusturile de presă graviteazătot felul de așa-ziși mari zia­riști, care nu numai că nu ar trebui sădea lecții de morală, ci ar fi bine sădisparădin viața publică ” După arestarea petrolistului Dinu Patriciu, la 48 de ore După ce a mirosit mucegaiul din beciul IGPR, instanța Tribunalului București l-a pus în libertate ” liberalii vâlceni bântuie prin blocurile din Ostroveni, sunând la ușile apartamentelor și dăruind celor care vor săprimească pungi cu zahăr, faină” una din impresiile cele mai vehiculate După confruntarea Băsescu-Antonescu a fost că între cei doi s-ar fi stabilit o înțelegere atât pentru turul II, cât și pentru o guvernare de dreapta PDL-PNL ” nimeni, credem noi, nu este atât de naiv încât să-și imagineze că , în cazul în care, Mircea Geoanăva pierde alegerile prezidențiale, îl aștepta, în PSD, vremuri ușoare

Pe lângă trusturile de presă graviteazătot felul de așa-ziși mari zia­riști, care nu numai că nu ar trebui sădea lecții de morală, ci ar fi bine sădisparădin viața publică . Sunt oameni ale că ror opi­nii ar trebui să rămână doar în portofel, oameni care au dat țepe la bănci, au luat credite de sute și chiar de milioane de euro, pe care nu le-au returnat, și oameni care au ajuns niște moguli cu averi de milioane de euro făcute în ge­neral din șantaj. Evenimentele cu șantajul lui Bogdan Chi­rieac și Sorin Roșca Stănescu sunt edificatoare în acest sens, însă nu numai ei sunt „uneltele” mogulilor. Lis­ta este destul de mare, mult mai mică fiind cea a „vocilor curate”, ziariști gen Robert Turcescu, Ra­du Moraru sau Cristian Tudor Popescu. În curând, vom demara un serial în care vor fi prezentate lucruri incre­dibile despre mogulii din Ro­mânia și despre zia­riș­tii promovați la televiziunile lor, nume grele care au probleme care depă­șesc morala și ajung în sfe­ra penalului.

Iatăde ce se teme Patriciu și face tot ce poate ca să-l detroneze pe Traian Băsescu. După arestarea petrolistului Dinu Patriciu, la 48 de ore După ce a mirosit mucegaiul din beciul IGPR, instanța Tribunalului București l-a pus în libertate, pe motiv că procurorii ce au instrumentat cauza nu l-ar fi audiat înainte de a se emite ordonanța de reținere. Numai că procurorii Parchetului Curții de Casație susțin că au respectat procedura în dosar și că este menținut în libertate de Tribunalul București. Magistrații Tribunalului au admis una din cele cinci excepții formulate de avocații lui Patriciu și, potrivit legii penale, nu au mai luat în discuție solicitarea de arestare formulatăde procurori. Judecă torii au considerat că propunerea de arestare preventivăeste nulă, pentru că Patriciu nu a fost ascultat de procurori în calitate de învinuit sau de inculpat, După ce au extins ancheta și pentru alte fapte. Minciună! Procurorii au respectat dispozițiile legale, se aratăîntr-un comunicat al Parchetului Curții de Casație, și i-au adus la cunoștințălui Patriciu noile acuzații, solicitându-i acestuia sădea câte o declarație, atât în calitate de învinuit, cât și de inculpat. Patriciu „a condiționat-o de acordarea unui termen de 30 de zile fixat de el”, susțin procurorii. Întrucât anchetatorii nu au fost de acord, omul de afaceri a formulat plângeri împotriva ordonanțelor procurorilor. Acestea i-au fost respinse și „s-a apreciat că nu a consimțit sădea o declarație în scris”. Procesele verbale semnate de Patriciu, avocații săi și anchetatori, au fost anexate dosarului trimis instanței, susține Parchetul. Acum ce poate urma? De aici vine întreaga urăa patricianului și a derbedeilor politici adunați la Grivco!

” Liberalii râmniceni bântuie prin blocurile din Ostroveni, sunând la ușile apartamentelor și dăruind celor care vor săprimească pungi cu zahăr, faină, dulciuri și minciuni electorale, contra promisiunii că -l vor vota pe Crinul otrăvit. Foarte proastăa fost orientarea liderului Pistol (cu apăplată), trimițându-l pe tuciuriul „moș Nicolae” cu darurile, în cartierul care l-a repudiat în alegerile de la Primărie (doar 400 de voturi a primit!), în fieful de bazăal primarului PD-L Mircea Gutău. Deserviciul este evident, dar trebuie săl-i se tragăși liberalilor din ceva. Sau de la ceva. Deținem înregistrări video cu tutarul de partid Ion Nicolae, împărțind „indulgente”, contra voturi. Este legal, sau ilegal, domnilor polițiști?

” Una din impresiile cele mai vehiculate După confruntarea Băsescu-Antonescu a fost că între cei doi s-ar fi stabilit o înțelegere atât pentru turul II cât și pentru o guvernare de dreapta PDL-PNL. Sigur că n-ar fi rău ca PD-L și PNL săse înțeleagăîntre ele, în loc săse încurce pe rând cu PSD – numai că nu existăniciun semn de înțelegere. Din contră, impresia e că actualmente nu se mai înțelege om cu persoană. Dar ce-ar fi trebuit săfacă Traian Băsescu și Antonescu pentru a risipi impresia unui blat? Săse bată, să-și scoatăochii, săse scuipe? Și-au spus destule răutăți, s-au jignit mai mult decât s-ar fi cuvenit, dar se vede că n-a fost de ajuns. Elita vrea sânge, vrea corrida, vrea urechea taurului răpus. Arbitrii preferăsănumere vânătăile, cucuiele și plăgile în această încleștare pe viațăși pe moarte – și nicidecum pe idei. Când armele bubuie, muzele tac – așa că n-a fost de mirare că la întrebarea despre ultima carte citităși ultimul film văzut, Băsescu și Antonescu au fost cam descumpăniți: Băsescu a rămas în „Levantul” lui că rtărescu și la „4, 3, 2” al lui Mungiu, iar Antonescu a pomenit o carte de istorie fără autor și „Parfum de femeie”. Interesant e că niciunul (mai mult ca sigur nici Geoană) n-a fost curios săcitească o carte de Herta Müller (originarădin România) care tocmai a luat premiul Nobel. E clar că politicienii preferăsăcitească dosare, declarații de avere, contracte și stenograme – și preferădezvăluirile orică rui alt film. Vizita „privată” a lui Geoanăla Moscova, unde ar fi negociat privatizarea Romgaz, miroase mai puternic decât orice parfum de femeie. Tot astfel, filmul SF „fuga lui Hayssam”, despre cei care l-au ajutat săfugă- 4, 3, 2? – ruleazăcu succes pe micile ecrane, în regia unui ziarist român din SUA, secondat de eliberatorul lui Hayssam, procurorul Nastasiu. Președintele Băsescu ar trebui sădesecretizeze dosarul Hayssam acum, ca săne scutească de scenariile aberante cu agenți „paranormali” ale unor paraziariști mult prea sumar acoperiți. În ce-l privește pe Hayssam, bine că nu mai e în țară ! Să-l judece colegii lui din Siria. Închis sau liber, Hayssam era un pericol pentru România – așa că și-a predat averea (strânsăcu ajutorul serviciilor secrete) la plecare (tot că tre comunitate, adică la dr. Yassin), conform protocolului care funcționeazăde decenii între securitatea românăși agenții arabi: „faceți avere, nu terorism!”. De terorizarea populației se ocupăagenții noștri.

” Trădările PNL în favoarea Iliescului… În anul 1990, Dinu Patriciu devine membru fondator al PNL -la ordinul lui Caraman – fostul cadru al Securității „întors” că tre KBG. În legislatura 1990-1992, Patriciu a fost ales ca deputat de Timiș pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administrație centralăși locală, amenajarea teritoriului și urbanism și din Comisia pentru echilibru ecologic și protecția mediului. După o scurtăperioadă de la alegeri, intrând în conflict cu vechii liberali, Dinu Patriciu, împreunăcu că lin Popescu-Tăriceanu, Horia Rusu și Viorel Cataramă, au provocat o sciziune în partid prin înființarea la 25 iulie 1990 a PNL-Aripa Tânără, formațiune ce va fi condusăde Patriciu. În anul 1991, PNL-Aripa Tânărăsemnează, alături de FSN, Carta pentru Reformă și Democrație, intrând în Guvernul Petre Roman (2) remaniat. Ca urmare a acestei alianțe, Dinu Patriciu devine ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului. Inainte de alegerile din septembrie 1992, PNL părăsește Convenția și încearcă săparticipe singur la alegeri. Rezultatul a fost neintrarea în parlament a PNL. Acest moment marcheazăschimbarea numelui convenției în Convenția Democratădin România (CDR). De ce a făcut asta PNL-ul? Pentru că feseneaua trebuia ajutatăcă ci anul 1992 este semnificativ prin aceea că a surprins primele alegeri locale libere. În februarie, pentru prima data, opoziția câștigăîn fața FSN. În marile orașe, opoziția câștigăchiar detașat. Crin Halaicu, reprezentantul CD, îl învinge pe Cazimir Ionescu (din FSN) la alegerile pentru Primăria Generalăa Capitalei. Așa că , prin ajutorul dat de PNL, feseneaua și-a revenit, în septembrie. În alegerile din 1992, CDR a pierdut 20%, comparativ cu rezultatele pe care le-a înregistrat în februarie. Așa că trăiască PNL!

” Pataliputra