Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA VĂLCEANĂ PE SCURT

rebeliunea împotriva lui Crin, condusădin umbrăde Tăriceanu, a început deja ” remember: trădările PNL – Patriciu, în favoarea Iliescului. În anul 1990, Dinu Patriciu devine membru fondator al PNL – „impulsionat” de Caraman – fost cadru al Securității suspectat de legături cu KGB-ul ” nimeni, credem noi, nu este atât de naiv încât să-și imagineze că , în cazul în care Mircea Geoanăva pierde alegerile prezidențiale, îl așteaptă, în PSD, vremuri ușoare ”

Afară-i frig și e-norat

Și-n sobăarde Geoană,

De grindă-i Băse spânzurat,

Iar eu îi tai c-o lamă.

Pe jos stau peneliștii-ntinși,

Sunt morți de-o săptămână.

În putrefacție au intrat,

Dar nimeni nu-i adună.

Ascuns e Becali-n dulap,

Nu-i pasăde nimica,

Are un topor înfipt în cap

Să-i ținăcipilica.

Lungit e moșu’ Iliescu-n pod

Cu un cuțit în spate.

L-am urmărit de la parter

Pe viațăși pe moarte.

Iar CPT, cu ochiul scos

Se zbate într-o ladă,

Mai e un Fluture pe jos,

Și-n spate are o bardă.

Boc e în dormitor,

Pitit într-o valiză,

Legat cu doua fire lungi

Ce duc direct în priză.

Și-n frigider e congelat,

În pungi de-un kil, Videanu,

Dar eu sunt mic și speriat,

Aștept sătreacă anu’.

Vanghelie e lângă aragaz

Cu un furtun în gură,

Și-n jurul lui miroase-a gaz,

Și nu a prăjitură.

Unchiu’ Năstase stă-n extaz

Cu gândul la mătușă,

Cu un picior pe aragaz

Și degetele-n priza sursă.

Dormi poporașul nostru, dormi

că politicienii tăi veghează,

Îți taie leafa cu-n topor,

Ș-apoi te-nfometează.

” O știre previzibilă. Rebeliunea împotriva lui Crin, condusădin umbrăde Tăriceanu, a început deja. Un grup de grei din partid, format din președinți de consilii județene și parlamentari, au decis săîl punăla zid pe Crin, pentru faptul că a anunțat trecerea în barca PSD. Teama lor este că lucrurile pot ieși prost în 6 decembrie și atunci, PNL ar fi distrus întreg electoratul liberal urmând săse reorienteze că tre PD-L.

” Remember: trădările PNL – Patriciu, în favoarea Iliescului. În anul 1990, Dinu Patriciu devine membru fondator al PNL – „impulsionat” de Caraman – fost cadru al Securității suspectat de legături cu KGB-ul. În legislatura 1990-1992, Patriciu a fost ales deputat de Timiș, pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administrație centralăși locală, amenajarea teritoriului și urbanism și din Comisia pentru echilibru ecologic și protecția mediului. După o scurtăperioadă de la alegeri, intrând în conflict cu vechii liberali, Dinu Patriciu, împreunăcu că lin Popescu-Tăriceanu, Horia Rusu și Viorel Cataramă, au provocat o sciziune în partid, prin înființarea, la 25 iulie 1990, a PNL-Aripa Tânără, formațiune ce va fi condusăde Patriciu. În anul 1991, PNL-Aripa Tânărăsemnează, alături de FSN, Carta pentru Reformă și Democrație, intrând în guvernul Petre Roman, remaniat. Ca urmare a acestei alianțe, Dinu Patriciu devine ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului. Înainte de alegerile din septembrie 1992, PNL părăsește Convenția și încearcă săparticipe singur la alegeri. Rezultatul a fost neintrarea în parlament. Acest moment marcheazăschimbarea numelui Convenției, în Convenția Democratădin România (CDR). De ce a făcut ăsta PNL-ul? Pentru că feseneul trebuia ajutat, că ci anul 1992 este semnificativ prin aceea că a surprins primele alegeri locale libere. În februarie, pentru prima dată, opoziția câștigă în fața FSN. În marile orașe, opoziția câștigă chiar detașat. Crin Halaicu, reprezentantul CD, îl învinge pe Cazimir Ionescu (din FSN) la alegerile pentru Primăria Generalăa Capitalei. Prin ajutorul dat de PNL, feseneaua și-a revenit, în septembrie. În alegerile din 1992, CDR a pierdut 20%, comparativ cu rezultatele pe care le-a înregistrat în februarie. Așa că trăiască PNL și FSN.

” Nimeni, credem noi, nu este atât de naiv încât să-și imagineze că , în cazul în care Mircea Geoanăva pierde alegerile prezidențiale, îl așteaptă, în PSD, vremuri ușoare. La cotitură, îl așteaptădouă găști de baroni locali, plus un grup mai spălat, care nu uităvremurile când PSD era un partid disciplinat, conducea țara și se lăuda cu creșterea economică . Știm prea bine că primul nostalgic este Ion Iliescu, care, ce-i drept, acuza și el pe vremuri conducerea partidului ca a născut categoria „capital de cumetrie”, dar ce Constituție se revizuia, ce legi pentru pensionari, ce pomeni se puteau asigura din avuția țării, ce liniște! Acum, jumătate din filialele social-democrate județene sunt pregătite săinițieze schimbarea liderului, în eventualitatea cea mai nasoalăpentru destinul său politic. Cu siguranță, mișcarea se va produce în favoarea lui Adrian Năstase, întâiul nemângâiat, care n-a avut curajul să-l contracandideze pe Ion Iliescu la congresul din aprilie 2005.

Între timp, i-a venit inima la loc, mai ales că Ion Iliescu s-a obișnuit cu funcția de președinte de onoare și nu intenționeazăsă-i ia locul lui Geoană.

            ” Pataliputra